Trolls – Trollii (2016), Nota IMDB: 6.5 – Cum să faci față monstrilor cu un zâmbet

Trolls – Trollii (2016)

Nota IMDB: 6.5

Regizori: Mike Mitchell, Walt Dohrn

Scenaristi: Jonathan Aibel, Glenn Berger

Actorii principali: Anna Kendrick, Justin Timberlake, Zooey Deschanel, Christopher Mintz-Plasse, James Corden

Rezumat film

Trolls este un film de animatie plin de culoare si muzica, a carui tematica se concentreaza pe personajele din povestea populara a copilariei – trollii. Regizat de Mike Mitchell si Walt Dohrn si produs de DreamWorks Animation, acest film ii are in rolurile principale pe Anna Kendrick ca Poppy, regina optimista a trollilor si Justin Timberlake in rolul lui Branch, un troll pesimist si prudent. Premiera filmului a avut loc in octombrie 2016, fiind insotit de o coloana sonora exceptionala, Can’t Stop the Feeling!, interpretata de Justin Timberlake, care a devenit un hit international si a fost nominalizata la Premiile Oscar.

Un univers fabulos: Trollii

Actiunea filmului ne duce intr-o lume fantastica, plina de culoare si magie, locuita de trolli simpatici, cu par multicolor. Povestea incepe in trecutul indepartat, cand trollii erau prinsi si devorati de un grup de creaturi numite Bergenii, care credeau ca mancand trolle vor ajunge sa fie fericiti. Astfel, sarbatoarea Bergenilor, Trollstice, era anticipata cu nerabdare de catre Bergen pentru a-si putea savura veselia – literalmente.

Cu ajutorul regelui lor, Peppy, trollii reusesc sa scape de Bergenii si sa-si construiasca o noua casa in secret, insa pe parcursul filmului, cativa dintre ei sunt capturati din nou. Asadar, regina Poppy si pesimistul Branch se aventureaza intr-o misiune de salvare a prietenilor lor, invatand pe parcurs lectii importante despre prietenie, iubire si fericire.

Personajele centrale

  • Poppy (Anna Kendrick) – Regina optimista a trollilor, care este convinsa ca fericirea, dansul si cantatul sunt solutia pentru orice problema. Cu toate acestea, trebuie sa accepte importanta pregatirii si precautiunii pe parcursul aventurii ei alaturi de Branch.
  • Branch (Justin Timberlake) – Un troll pesimist, care se teme de orice si isi construieste un buncar in care sa se ascunda in caz de pericol. Pe parcursul misiunii de salvare, el invata sa inteleaga importanta optimismului si sa descopere bucuria in lucrurile mici.
  • Bridget (Zooey Deschanel) – O Bergena binevoitoare si prietenoasa, care se indragosteste de regele Bergenilor, Gristle. Impreuna cu Poppy si Branch, isi va accepta sentimentele si ii va ajuta in misiunea lor de a salva trollii.
  • Regele Gristle (Christopher Mintz-Plasse) – Regele actual al Bergenilor, care este singurul care nu a reusit sa guste din trollii inzestrati cu magia fericirii si care asteapta cu nerabdare sarbatoarea Trollstice. Cu ajutorul personajelor principale, isi va schimba conceptia despre fericire si va pune capat traditiei de a manca trolli.

Un mesaj pozitiv si actual

Poti face fata oricarui monstru cu un zambet. Acesta este motto-ul acestui film de animatie care ii invata pe spectatori, in special pe cei mici, ca fericirea este o stare interioara si nu depinde de exterior. Poppy si Branch invata pe parcursul filmului ca fericirea poate fi gasita in lucruri mici si ca aceasta are puterea de a infrange chiar si cele mai temute creaturi si situatii.

Premiile si recunoasterea

Filmul Trolls a fost bine primit de public si de critici, obtinand o nota de 6.5 pe IMDB. De asemenea, coloana sonora a filmului, interpretata de Justin Timberlake, a fost nominalizata la Premiile Oscar pentru cea mai buna melodie originala (Can’t Stop the Feeling!), dar si la Golden Globes, Critics Choice Awards si alte festivaluri internationale.

Concluzie

Trolls – Trollii este un film de animatie care te transpune intr-o lume plina de culoare, muzica si personaje fermecator de simpatice. Cu un mesaj profund si actual despre fericire, filmul ramane o optiune excelenta pentru petrecerea unui seara distractiva si relaxanta alaturi de cei mici.

Link-uri utile

Site oficial Trolls

IMDB – Trolls (2016)