Independence Day: Resurgence – Ziua Independenței: Renașterea (2016), Nota IMDB: 5.2 – Apocalipsa nu a fost niciodată atât de palpitantă

Independence Day: Resurgence – Ziua Independentei: Renasterea (2016)

Cuprins

 1. Date generale ale filmului
 2. Sinopsis
 3. Regizor si scenaristi
 4. Distributia
 5. Premii si nominalizari
 6. Efecte Seciale si Sonorizare
 7. Critici si receptare

Date generale ale filmului

Independence Day: Resurgence – Ziua Independentei: Renasterea este un film de actiune si SF lansat in 2016 si este continuarea filmului cu acelasi nume din 1996. Filmul are o nota din partea utilizatorilor IMDB de 5.2, iar in ciuda asteptarilor ridicate din partea fanilor acest titlu nu a atins calitatea si impactul primului film al seriei.

Filmul a fost realizat in SUA si are o durata de 120 de minute, fiind distribuit in cinematografe de 20th Century Fox.

Sinopsis

Independence Day: Resurgence aduce in prim plan o lume ce evolueaza in anul 2016, la 20 de ani de la infrangerea invaziei extraterestre din primul film. Omenirea a invatat sa utilizeze tehnologia extraterestra pentru o viata mai buna si pentru fortificarea sistemului de aparare terestru. Totusi, o noua amenintare se apropie de Pamant, parand a fi mult mai puternica si devastatoare fata de precedenta.

Constienti ca razboiul cu extraterestrii este inevitabil, guvernele Terrei au colaborat la un program international pe care-l pregateau in cazul unei astfel de amenintari. Insa, chiar si cu aceasta pregatire meticuloasa in spate, rasa umana pentru supravietuire pare sa fie ingrozitor de sabie.

Personajele principale ale filmului sunt David Levinson (Jeff Goldblum) si Thomas Whitmore (Bill Pullman), care fac eforturi concertate pentru a respinge noua ofensiva a speciei extraterestre intr-un film plin de actiune si suspans.

Regizor si scenaristi

Independence Day: Resurgence este regizat de Roland Emmerich, care a fost si regizorul primului film din serie, Ziua Independentei, precum si de Stargate, Godzilla si The Day After Tomorrow. In film au participat la scrierea scenariului Roland Emmerich, Dean Devlin, Nicolas Wright, James A. Woods si James Vanderbilt.

Distributia

Filmul este remarcabil prin distributia sa foarte diversa, cu actori cunoscuti in pelicula initiala, dar si prin reintroducerea unui numar mare de personaje noi pentru oamenii generatiei curente. Iata principalele nume din distributie:

 1. Jeff Goldblum – David Levinson
 2. Bill Pullman – Thomas J. Whitmore
 3. Liam Hemsworth – Jake Morrison
 4. Maika Monroe – Patricia Whitmore
 5. Travis Tope – Charlie Ritter
 6. Jessie Usher – Dylan Dubrow-Hiller
 7. Sela Ward – Presedintele Lanford
 8. William Fichtner – Generalul Adams
 9. Deobia Oparei – Dikembe Umbutu

Premii si nominalizari

Independence Day: Resurgence nu a reusit sa obtina vreun premiu Oscar, desi efectele vizuale si productia de sunet au fost apreciate. Totusi, filmul a primit cateva nominalizari la premiile Razzie (Golden Raspberry Awards), care se acorda in mod traditional celor mai slabe filme ale anului:

 1. Nominalizare la "Cel mai rau regizor" – Roland Emmerich
 2. Nominalizare la "Cel mai rau actor in rol secundar" – Jesse Usher
 3. Nominalizare la "Cel mai rau scenariu" – Roland Emmerich, Dean Devlin, Nicolas Wright, James A. Woods si James Vanderbilt
 4. Nominalizare la "Cea mai rea ecranizare" – Independence Day: Resurgence

Efecte Seciale si Sonorizare

Independence Day: Resurgence se bucura de efecte speciale spectaculoase, in special in scenele de lupta cu nave spatiale, distrugeri masive de cladiri, evenimente climatice si peisaje apocaliptice. Colaborarea dintre echipele de efecte speciale si sonorizare a facut ca fiecare scena de actiune sa fie si mai intensa, amenintata si palpitanta.

Critici si receptare

In ciuda asteptarilor din partea fanilor, Independence Day: Resurgence nu a fost primit cu atat de mult entuziasm in randurile criticii si publicului. Cu toate acestea, multi au apreciat efectele speciale si sonore, precum si onorarea vechilor personaje si reintoarcerea actorilor Jeff Goldblum si Bill Pullman.

Pentru mai multe informatii despre Independence Day: Resurgence si alte filme cu tematica apocaliptica, va recomandam website-ul IMDB.