Bad Moms – Mame Bune și Nebune (2016), Nota IMDB: 6.2 – Mămicile se revoltă

Filmul Bad Moms: Mame Bune si Nebune (2016)

Cine nu adora comediile care ne fac sa radem cu lacrimi si sa ne relaxam dupa o zi solicitanta? Ei bine, astazi vom vorbi despre un astfel de film care, pe langa distractie, aduce si o perspectiva inedita asupra vietii de mamica: Bad Moms – Mame Bune si Nebune (2016), un film ce merita cu siguranta intreaga noastra atentie.

Cuprins

Detalii tehnice

 • Titlul original: Bad Moms
 • Titlul in Romania: Mame Bune si Nebune
 • Anul aparitiei: 2016
 • Durata: 100 de minute
 • Genul: Comedie
 • Regizori: Jon Lucas si Scott Moore
 • Nota IMDB: 6.2/10

Actori si personaje principale

In acest film, ne intalnim cu un grup de actrite carismatice, talentate si extrem de apreciate pe plan international. Personajele lor sunt mamici care fac fata provocarilor cotidiene si le reusesc cu umor si autoironie. In continuare, va voi prezenta cativa dintre actorii si personajele principale ale filmului:

 1. Mila Kunis in rolul lui Amy Mitchell: Amy este o mama suprasolicitata, care incearca sa faca fata tuturor responsabilitatilor si asteptarilor familiei si societatii.
 2. Kristen Bell in rolul lui Kiki: Kiki este o mama supusa si aparent naiva, care descopera pe parcursul filmului ca poate fi libera si independenta.
 3. Kathryn Hahn in rolul lui Carla Dunkler: Carla este o mama nonconformista, care isi traieste viata la maxim si isi educa copilul fara nicio inhibitie.
 4. Christina Applegate in rolul lui Gwendolyn James: Gwendolyn este o mama dominanta si obsedata de control, care conduce asociatia de parinti si incurajeaza mamele sa respecte reguli stricte si nejustificate.

Povestea filmului

Povestea filmului Bad Moms – Mame Bune si Nebune incepe cu prezentarea vietii cotidiene a lui Amy Mitchell (Mila Kunis), o mama cu doi copii si un sot aparent indiferent si egoist. Amy pare sa se simta coplesita de tot ceea ce presupune a fi mama, sotie si lucratoare, si isi doreste o schimbare in viata ei, o dezleaga de responsabilitatile constante si lucrurile care ii aduc nefericire.

Dupa ce Amy afla ca sotul ei o insala si se desparte de el, decide sa adopte o atitudine mai libera si sa se bucure de viata alaturi de Kiki (Kristen Bell) si Carla (Kathryn Hahn), pasand peste restrictiile impuse de Gwendolyn (Christina Applegate).

Aceste "mame bune si nebune" aleg sa se revolte impotriva regulilor absurde impuse de Gwendolyn si sa se distreze in timp ce incearca sa faca fata greutatilor vietii de mama. Incep sa realizeze ca nicio mama nu este perfecta, iar principiul cel mai important este sa faca ce este mai bine pentru copiii lor si pentru ele insele.

Scene memorabile si replici savuroase

Filmul Bad Moms – Mame Bune si Nebune abunda in scene amuzante si replici savuroase care raman in memorie si ne fac sa zambim, chiar si dupa ce filmul s-a terminat. Iata cateva exemple de scene si replici memorabile:

 1. Scena in care mamele bune si nebune decid sa organizeze o petrecere in cinstea lor si a altor mamici, in care sa se relaxeze fara grija copiilor si sa savureze fiecare moment al libertatii lor.
 2. Scena in care Carla isi convinge copilul sa se imbrace ca un personaj de film pentru ca el sa se simta mai confortabil in scoala in care invata.
 3. Scena in care mamele participa intr-un eveniment de caritate la scoala copiilor lor, iar pas cu pas, evenimentul se incheie cu o petrecere de "mame nebune", care isi lasa inhibitiile deoparte si se distreaza pana tarziu in noapte.

Premii si nominalizari

Desi Bad Moms – Mame Bune si Nebune nu a castigat vreun premiu Oscar, filmul a fost bine primit de critici si s-a bucurat de aprecieri atat din partea publicului, cat si a profesionistilor. Filmul a primit doua nominalizari la Premiile People’s Choice Awards pentru "Cea mai buna comedie" si "Cea mai buna actrita in rol principal" (Mila Kunis).

Elemente de originalitate si succes

Bad Moms – Mame Bune si Nebune se remarca prin abordarea deschisa si realista a problemelor si dilemelor cu care se confrunta o mama in societatea contemporana. De asemenea, scenariul si interpretarea actors’ in rolul mamelor ajuta si mai mult la adancirea acestei tematici si la crearea unei povesti captivante si amuzante deopotriva.

Un aspect important al filmului este si abordarea ideii de "mama perfecta", ai carei copii sunt intotdeauna curati si bine crescuti, iar casa este mereu ordonata si frumoasa. Filmul arata ca nu exista asa ceva si ca fiecare mama, in functie de preferinte si planurile proprii, isi poate "construi" propria "amortire" in acest rol.

Bad Moms: un fenomen

De-a lungul anilor, filmul Bad Moms – Mame Bune si Nebune a devenit un adevarat fenomen cultural, atat datorita tematicii, cat si datorita diferitelor interpretari ale ideii de "mama", care rezoneaza cu publicul larg.

Aceasta a condus in 2017 la aparitia unui sequel – Bad Moms 2: Mame Bune si Nebune de Craciun (2017), in care mamele "bune si nebune" isi redescopera magia Craciunului si intalnesc cele mai mari provocari ale vietii de mama: propriile lor mame.

In concluzie, Bad Moms – Mame Bune si Nebune este un film extrem de amuzant si inovator, care aduce in prim-plan lupta mamicilor cu propriile lor neajunsuri, dar si cu asteptarile societatii si ale celor dragi. In plus, aceasta comedie ne invata o lectie extrem de valoroasa: nu exista mama perfecta, dar toate mamele sunt "bune si nebune" in felul lor.