Colossal (2016), Nota IMDB: 6.2 – Monstruos de distractiv!

Colossal – Monstruos de Distractiv!

Colossal este un film cu tematica speculativafiind lansat in 2016. Filmul a fost regizat de Nacho Vigalondo si contine actorii Anne Hathaway, Jason Sudeikis, Austin Stowell si Tim Blake Nelson. Colossal este un fel de comedie cu elemente de fictiune si romance, care abordeaza o idee socanta: exista o conexiune misterioasa intre o tanara obsedata sa aiba o cariera si, aparent, din senin, un monstru gigantic aparut indeplinind aceeasi misiune distructiva in Japonia.

Filmul incepe cu Gloria, jucata de Anne Hathaway, care este oandura de 30 de ani, care tocmai a pierdut in mod dramatic serviciul sau si se intoarce acasa la orasul ei natal pentru a se reorienta. Gloria nu isi poate gasi drumul si refuza sa isi asume responsabilitatea pentru viata ei, preferand sa faca destul de multe partide cu vechiul ei prieten Oscar (Jason Sudeikis).

Oscar a lucrat intotdeauna la barul sau, dar aceasta data pare ceva diferit despre el, visand sa faca ceva mai mare. Acest lucru devine evident cand incepe sa exprime sentimente pe care Gloria nu le-a considerat niciodata ca ar putea sa le simta.

Unul dintre lucrurile interesante despre Colossal este ca abordeaza o idee extrem de interesanta si unica: ca Gloria, prin intermediul unui vis, are un izvor de putere, ce ii poate afecta in mod direct si perturbator de lumea reala. Cand ea se trezeste, ea descopera ca monstrul despre care viseaza ea in fiecare noapte este la fel de real ca si ea si – de asemenea – in Japonia.

In cel de-al doilea act, Gloria realizeaza ca ea este direct implicata in ceea ce se intampla si porneste o istorie de reabilitare prin acceptarea responsabilitatii sale si a adevaratelor motivatii in spatele transformarii ei. Un alt element important este sosirea unui personaj secundar – Joel (Tim Blake Nelson), un tehnician cu dizabilitati intelectuale, care traieste in orasul de origine al lui Gloria.

Filmul galvanizeaza elementul comic si tensiunea dramatica pentru a explora conexiunile dintre lumea reala si cea de vis, oferindu-i spectatorului o odisee ciudata si captivanta.

Colossal a primit recenzii favorabile dupa lansare, iar estimarile box-office sunt incurajatoare. Filmat la momentul potrivit pentru a capta atentia populatiei, filmul face rau, dar cu siguranta face o impresie mai exacta asupra vietii adulte si a vietii de adult, intr-o societate in care experimentarea responsabilitatii si maturizarea este cheia catre succes si satisfactie.

In timp ce rolul lui Gloria este jucat de Anne Hathaway, Jason Sudeikis joaca rolul lui Oscar. Alte roluri esentiale sunt si ale lui Austin Stowell, Tim Blake Nelson si Dan Stevens. Echipa tehnica include scenaristul Nacho Vigalondo, cinematograful Eric Kress si montatorul Bernat Vilaplana, care au colaborat cu muzicianul Bear McCreary pentru a da vie coloanei sonore a filmului.

Regizor: Nacho Vigalondo

Actori principali: Anne Hathaway, Jason Sudeikis, Austin Stowell si Tim Blake Nelson
Premii Oscar: Nu a primit premii oscar

Colossal este o comedie de fantasie cu elemente de fictiune si romance, care exploreaza „monstrul” din noi. Filmul ofera un sentiment real de bucurie si creativitate, prezentandu-ne povestea unei tinere persoane cu o cariera esuata, care renunta la trecut, se imbraca in responsabilitate si accepta o noua provocare de a se schimba.

Colossal ne ofera de asemenea si o perspectiva interesanta asupra laturii fantastice din viata umana, prin intermediul unui concept unic de ceva monstruos care se naste din visurile noastre si traverseaza lumi reale si imaginate. Filmul te provoaca sa te intrebi: „poate ca cumva ceea ce asociem cu monstri sau cu boala exista in fiecare dintre noi, dar cand suntem in stare sa acceptam responsabilitatea si sa incepem sa ne schimbam si sa cautam ceva mai bun in viata noastra, monstrii dispare?”

Frumusetea colosala a acestei povesti este ca nu este doar o fictiune stiintifica sau un thriller monstruos – este o poveste despre transformare. Gloria intra in coliziune cu realitatea si trebuie sa isi asume responsabilitatea sau, mai degraba sa abratiunea ei si sa invete cum sa convinga (si sa fie convingatora) despre schimbarea sa.

Colossal este o profunzime de idei, alaturi de un stil filmic interesant si imaginativ. Putem vedea acest lucru in imaginarul cinematografic si creatia artistica regizorului sau in imaginea realizata.