Passengers – Pasagerii (2016), Nota IMDB: 7.0 – Aventura din spațiu care te va ține treaz!

Passengers – Pasagerii (2016), Nota IMDB: 7.0

Filmul Passengers din anul 2016 spune povestea unei calatorii de 90 de ani in spatiu si aventurilor specifice unei povesti captivante de dragoste si supravietuire care expune printilor spatiului.

Jim Preston (Chris Pratt) si Aurora Lane (Jennifer Lawrence) sa leaga din ce in ce mai mult unul de celalalt in timp ce percep viata lor in spatiu, intr-un vais pe nume Starship Avalon.

Regizat de Morten Tyldum si distribuit de Columbia Pictures, filmul Passengers exploreaza tema dilemelor morale, a conditionalitatii si a cautarilor de sens. Chris Pratt si Jennifer Lawrence fac o treaba respectabila in interpretarea lor, iar filmul a devenit un succes pozitiv in box office la nivel global.

Tinand cont ca este un film de aventura, noi perspectivele care vin cu aceasta categorie sunt pe deplin folosite, facandu-l pe Passengers sa se remarce si sa primeasca recenzii diverse in presa.

Povestea

Aurora si Jim sunt intr-o calatorie spatiala de o durata de 90 de ani, pe care o fac in hibernare. Ei se trezesc, cum era de asteptat, mai devreme decat ar fi trebuit, fiind singurii pasageri pe o nava comerciala specializata care transporta mii de oameni intr-o calatorie de o mie de ani pe care o fac in hibernare.

Nava spatiala, Starship Avalon, este dotata la nivelul tehnologic al secolului XXI si se confrunta cu o varietate de riscuri din cauza erorilor provocate de personalul robotic sau uman. Despre echipajul obosit si ineficient si actiunile lor controversate se cunoaste ca contribuie la producerea unei situatii dificile si nesigure.

Toate acestea vor pune portiunea care ramane din echipaj si cei doi pasageri intr-o pozitie de soc, dezvaluindu-le contexte dificile si temporare in care Jim si Aurora trebuie sa lupte pentru a supravietui si a ajunge acasa cu bine.

Actori si regizor

Chris Pratt sin Jennifer Lawrence, doi actori de succes, fac parte din echipa de actori a filmului Passengers, alaturi de Michael Sheen, Laurence Fishburne si Andy Garcia.

Regizat de britanicul Morten Tyldum, Passengers se remarca prin faptul ca accentueaza tema surrealismului. Daca vedem cat de adesea se intampla ca actorii sa se acomodeze filmelor sale, Tyldum pare ca reuseste asta foarte bine.

Premii

Passengers nu a castigat un premiu Oscar, dar a continuat sa primeasca recenzii incurajatoare, fiind apreciat in special pentru subiectul si mesajul filmului.

El a primit, de asemenea, nominalizari la premiile BAFTA din Marea Britanie si Globurile de Aur, fiind considerat unul dintre filmele care au contribuit la avansarea temelor de mediu si schimbari climatice, teme cunoscute si abordate prin vehiculul cinematografic.

Lecturi suplimentare

Dupa vizionarea filmului, parti ale noii tehnologii vor reflecta asupra spectatorilor lor. Articolele de mai jos sunt o culegere de intelesuri mai profunde ale filmului ‘Passengers’:

1.Chris Pratt si Jennifer Lawrence fac o treaba foarte buna in „Passengers”: http://www.slashfilm.com/chris-pratt-and-jennifer-lawrence-do-great-work-in-passengers/

Concluzie

Filmul Passengers din anul 2016 ofera spectatorilor o poveste de dragoste si ocazia de a invata despre dilemele morale si viata in spatiu. Chris Pratt si Jennifer Lawrence fac o treaba admirable in interpretarea lor, iar Morten Tyldum reuseste sa aduca o perspectiva interesanta la discursul filmului.