Hidden Figures – Cifre ascunse (2016), Nota IMDB: 7.8 – Femeile de neînlocuit din spatele istoriei!

Hidden Figures – Cifre Ascunse (2016): Femeile de Neinlocuit din Spatele Istoriei

Hidden Figures: Cifre Ascunse este un film epic si inspirational lansat in 2016 si regizat de Theodore Melfi. Acest film merge mai departe decat orice alt film anterior pentru ca surprinde adevarata si incontestabila istorie a cincea mai cunoscute si mai influente femei din istorie – Katherine Johnson (interpretata de Taraji P. Henson), Mary Jackson (interpretata de Janelle Monae) si Dorothy Vaughan (interpretata de Octavia Spencer). Hidden Figures ofera o imagine clara si autentica a creativitatii si geniului acestor femei care a contribuit in mod definitiv la succesul efortului de razboi american in al doilea razboi mondial si la misiunile de explorare spatiala din anii ’60.

Istoria Adevarata si Inspiratia Filmului

Filmul se bazeaza pe cartea lui Margot Lee Shetterly, care descrie adevarata intamplare a trei nenorocite si indraznete lucratori de computere care au sprijinit eforturile de razboi alatoriului WW2 si au ajutat Statele Unite sa aiba prima lege a premisei in spatiu. Acestea erau femeile, Katherine Johnson, Mary Jackson si Dorothy Vaughan, care au avut un rol fundamental in cele mai mari descoperiri ale istoriei.

Dar cu toate acestea, a lor munca a fost ascunsa si ignorati de foarte mult timp. Acestea erau lucratoare de computere intr-un timp cand munca era profund discriminatorie impotriva femeilor negras. Trecand printr-o mare si profunda inegalitate de gen, femeile au schimbat istoria si au fost pionieri mari in lumea stiintei de calcul si ingineriei care au serveri drept un exemplu pentru generatiile urmatoare de femei.

Actori

Hidden Figures se bazeaza pe marturisirile reale ale acestor trei femei incredibile. Cu toate acestea, filmul ar fi complet nepotrivit fara prezenta talentata a actorilor. Filmul cuprinde multe actori de talia Taraji P Henson, Octavia Spencer si Janelle Monae, care au interpretat cu succes personajele lor profunde, pline de culoare. Actori precum Kevin Costner, Kirsten Dunst, Jim Parsons, Mahershala Ali si Aldis Hodge, toti actioneaza in roluri secundare importante si reusesc sa contribuie la o prezentare si mai minunata a acestui film.

Premii si Prestigiu

Hidden Figures: Cifrele Ascunse a castigat premiul Oscar pentru Cel mai Bun Scenariu Adaptat si a fost nominalizat la categoria Cel mai Bun Film sal premiile Oscar, Globul de Aur, Critic’s Choice Movie Awards, NAACP Image Awards si British Academy Film Awards, care imi vorbeste despre efectul profund pe care l-a avut acest film.

Descrierea Filmului

Hidden Figures – Cifre Ascunse se petrece in anii ’60, in timpul razboiului rece. Filmul se concentreaza asupra a trei femei talentate care au servit ca lucratori de calculatoare si astronomi in cadrul programului de rachete al Marinei si s-au confruntat cu discriminare de gen si de rasa pe parcursul carierei lor. Katherine Johnson (Henson) este un extraordinar matematician care a compilat date pentru cel mai complex zbor spatial pe care l-a intreprins vreodata un om si era una dintre cele mai inteligente persoane pe care NASA le-a avut vreodata. Dorothy Vaughan (Spencer) era un mare programator care a supervizat a echipei de calculatoare negrilor.

Mary Jackson (Monae) si-a dedicat cariera de inginer si a prelungit calatoria spatiala la bordul navei Freedom 7 condus de astronautul faimos Alan Shepard. Filmul prezinta modul incare aceste femei au schimbat istoria care era cunoscuta pana atunci, inclusiv prin intermediul luptelor pe care le-au invins.

Talking Points si Morala a Povestirii

Cu o povestire minunata si despre reusitele incredibile ale acestor trei femei, Hidden Figures te incurajeaza sa lupti pentru ceea ce credeai ca nu e posibil si sa te lupti cu orice fel de discriminare sau prejudecati pe part cale.

Mesajul filmului nu este inteles doar din punct de vedere social si politic, ci se presupune ca va avea un impact asupra vietii publici si pe termen lung, atat la partea intelectuala, cat si la partea sociala a lumii.

Filmul abordeaza atat temele sociale, cat si temele intelectuale si prezinta cateva dintre moralurile principale, cum ar fi:

• Fii curajos si viseaza mare
• Lutatul pentru adevar si dreptate si eliminarea discriminarii si prejudecatilor sunt idei cheie.
• Putem schimba lumea prin conectarea cu cei din jurul nostru.
• Grija si respect reciproc sunt esentiale in orice relatie.
• Si nu in ultimul rand, talentul si munca grea aduc rezultate de durata.