Arrival – Primul contact (2016), Nota IMDB: 7.9 – O întâlnire cu extratereștrii pe care nu o vei uita!

Arrival – Primul contact (2016): O intalnire cu extraterestrii pe care nu o vei uita!

Primul contact, denumit Arrival, a fost o experienta unica si fascinanta pe care majoritatea fanilor cinematografici nu o vor uita niciodata. Acest film de science fiction a fost cea mai mare provocare pentru regizorul Denis Villeneuve, care a lucrat cu numerosi actori faimosi.

Arrival, scris de Eric Heisserer si regizat de Denis Villeneuve, infatiseaza calatoria emotionala si intelectuala a unei lingisti de top, Louise Banks, interpretata de premiatul actor american, Amy Adams.

Intriga

Filmul incepe cu o voce narativa care descrie zona in care s-a petrecut primul contact vizibil intre cercetatorii umani si extraterestri, dezvaluind detalii despre cum au fost, de asemenea, incercuate primele incercari de comunicare.

Aceasta incercare a cauzat un haos global, creand panica atunci cand avioanele extraterestre au aterizat pe Pamant, in zeci de tari diferite. Procurorul militar american, Colonel Weber (Forest Whitaker) recolteaza grupul de experti din intreaga lume, inclusiv Louise Banks, pentru a investiga acest incident si a incerca sa comunice cu invadatorii.

Personajele principate

Louise Banks il are alaturi de Ian Donnelly (Jeremy Renner) – un expert in materie de fizica de particule, care are un punct de vedere obiectiv si criterios asupra situatiei dificile care se infaptuieste in jurul lor.

Colonelul Weber si echipa experti devin principalii protagonisti ai povestii care se infrunta cu complexitati in ceea ce priveste cautarea de comunicare cu extraterestrii.

Si inca un personaj central, Hank (Michael Stuhlbarg), unul dintre barbatii puternici si de incredere in spatele echipei de experti.

Castingul

Castingul este unul dintre elementele cheie ale acestui film. Amy Adams si Jeremy Renner joaca rolul principal. De asemenea, Forest Whitaker joaca rolul colonelului Weber, in timp ce Michael Stuhlbarg il joaca pe Hank, barbatul in spatele echipei de experti.

Regia si fotografia

Dupa lansarea peliculelor sale anterioare, Denis Villeneuve a fost selectat pentru a regiza Arrival si a dezvolta povestirea filmului cu o perspectiva similara vazuta prin mai multe filme precum Blade Runner si Sicario.

Fotografia este cea care pune in evidenta orice personaj si orice scena si ii ofera spectatorilor imaginea unui eveniment istoric petrecut si surprinzator, care trebuie vazuta de catre cei ce il urmaresc. Sub controlul lui Bradford Young, cinematografia prezinta chipuri si contexte subchipuroase care ajuta la argumentarea personajelor si a miscarilor istoriei.

Soundtrack-ul

Muzica nostalgica folosita in aceasta pelicula are rolul de a pune in evidenta zguduirile emotionale prin care trece Louise Banks si de a oferi un plus de dramatism si mister filmului. Raspunzand nevoilorul filmului, compozitorul Johann Johannsson, a creat muzica in care predomina straturi de textile si temperaturi subtile. In ciuda acestei structuri usor de recognosc, soundtrack-ul filmului si muzica compusa de Johann Johannsson ofera numeroase si intense momente emotionale si melodii.

Tematica si mesajul

Acesta este un film ce aduce in prim-plan conceptele de speranta, curaj si intelect. Demonstreaza ca felul in care echipa de experti lucreaza impreuna este ilustrativ pentru a descifra tainele si de a depasi dificultatile. Desi personajele principale sunt bombardate cu provocari si temeri, Aceasta calatorie invita publicul sa se inspira de la lumi nevazute, dar adevarat infioratoare.

Pentru cei care iubesc sa ramana tintuiti in scaune in timp ce urmaresc filmul, Arrival creeaza intrupluri politice si filosofice care imbina toate elementele unui thriller cu unele incheiate de aventuri si tensionare, referitoare la prezentul si viitorul nostru.

Premii

Filmul a fost nominalizat pentru opt premii Oscar, inclusiv cel pentru „Cel mai bun film” si „Cea mai buna scenografie”. De asemenea, a primit doua premii BAFTA si a fost castigatorul a peste zece premii ale industriei de film.

Cu o abordare artistica completa si inteligenta asupra filmului de science-fiction, Arrival este un film pe care il poti recomanda tuturor fanilor genului, fie ca ei o sa se consoleze cu mesajul optimist sau o sa se incalzeasca cu doza de mister si aventura oferita de film.