Paris pieds nus – Parisul în picioarele goale (2016), Nota IMDB: 6.8 – Un mod cu totul diferit de a vizita Parisul

Parisul in picioarele goale

Despre film si rasfoirea continutului

Parisul in picioarele goale (Paris pieds nus) este un film iesit din tipare, ce ofera o alta perspectiva asupra unuia dintre cele mai emblemantice orase ale lumii, Parisul. Puteti rasfoi in continuare continutul acestui articol pentru a afla mai multe despre:

Sinopsisul filmului

Parisul in picioarele goale (Paris pieds nus), lansat in 2016 si avand o nota IMDB de 6.8, este o comedie de aventuri ce urmareste personajul principal, Fiona, in incercarea sa de a gasi o batrana pe care nu a mai vazut-o in trecut.

Fiona, o bibliotecara canadiana, primeste o scrisoare de la matusa sa Martha, care traieste in Paris. Martha ii cere Fionei sa vina sa o ajute pentru ca nu mai poate sta pe picioare. Fiona isi face repede bagajele si pleaca in orasul luminilor pentru a o intalni pe matusa sa intr-o cladire din cartierul Menilmontant, dar nu o gaseste acolo si nu stie nimic despre ea.

Pe masura ce cauta raspunsuri si incearca sa gaseasca o batrana intr-un oras pe care nu il cunoaste, Fiona se intalneste cu un alt personaj bizar, pe care il numim Pierre, un vanator de recompense. Pierre incearca sa o ajute sa isi gaseasca matusa, dar se comporta mereu ciudat, ceea ce o face pe Fiona sa se intrebe daca poate sa aiba incredere in el.

Intre timp, Martha, a carei sanatate se deterioreaza, continua sa fuga de spital in cautarea Fionei. Nu numai ca femeia imbatranita este plina de energie, dar se si reintalneste cu o trupa de oameni de strada pe care se aventureaza. Intr-o astfel de situatie, Fiona si Pierre trebuie sa se grabeasca sa o gaseasca inainte sa se intample ceva cu ea.


Distributia si echipa de productie

Distributia principala si echipa de productie a acestui film include:

 • Emmanuelle Riva in rolul Marthe Villalonga
 • Fiona Gordon in rolul Fi(ci)onei
 • Dominique Abel in rolul Pierre Richard
 • Pierre Richard in rolul Norma Desmond
 • Emilie Gavois-Kahn in rolul Nathalie
 • Regizat de Dominique Abel si Fiona Gordon

Regizorul coregraf si influenta sa asupra filmului

Regizorul acestui film este Dominique Abel, iar alaturi de el, Fiona Gordon este celalalt regizor al peliculei. Cele doua entitati creative sunt cunoscute pentru colaborarile lor anterioare, precum Iceberg (2005) sau Rumba (2008).

Dominique Abel se remarca prin talentul sau in a coregra scenele, fiind un mare fan al creatiilor Jacques Tati si influentand variate secvente din film. Acest stil estetic si arta poate fi considerabil prin secventa din Parisul in picioarele goale, in care personajul principal danseaza pe trotuar, punand in scena coregrafii amuzante atat pentru spectatori, cat si pentru restul personajelor.

Acest stil unic de a crea si de a regiza a facut ca filmul sa fie mai atractiv in ochii unui public larg si sa ramana ancorat in memoria acestuia chiar si dupa ce au vazut filmul.


Premii si recunoasteri

Desi filmul „Paris pieds nus – Parisul in picioarele goale” nu a castigat premii Oscar, acesta a avut parte de recunoastere internationala si a participat la o serie de festivaluri de film, cum ar fi:

 • Festivalul de Film de la San Sebastian (2016) – in competitia Zabaltegi-Tabakalera
 • Festivalul de Film Magritte de la Bruxelles (2018) – nominalizare pentru Cea mai buna actrita in rol secundar (Emmanuelle Riva)
 • Zlin Film Festival (2017) – selectionat in programul „Maitres du Monde” (“Maestri ai lumii”)

Secvente memorabile si scene notabile

Parisul in picioarele goale (Paris pieds nus) este un film plin de momente spectaculoase si amuzante, care includ:

 1. Scena in care Martha organizeaza o cursa pe scaunele cu rotile in spital si reuseste sa scape;
 2. Secventa care surprinde iubirea dintre Fiona si Pierre printr-o serie de dansuri spectaculoase;
 3. Momentul in care Martha se intalneste cu membrii cunoscutei trupe de strada ;
 4. Scena in care intreaga poveste culmineaza printr-un spectacol de arta stradala.

Aceste scene, alaturi de altele, fac ca „Parisul in picioarele goale” sa fie un film esential pentru oricine cauta sa exploreze Parisul printr-o alta lentila.


Depictarea Parisului in acest film

Parisul surprins in „Parisul in picioarele goale” este un oras diferit fata de cel pe care il vedem in filmele clasice si romantice. Prin imaginile surprinse in decoruri tipice franceze, filmul prezinta un alt mod de a vedea si a patrunde in mintile si sufletele locuitorilor sai. Cand adaugam la acest amestec si caracterul inconformist al personajelor, rezulta un mod total diferit de a percepe aroma Parisului, dar care nu isi pierde capacitatea de a vraji spectatorul.

Ce spune critica de specialitate?

„Parisul in picioarele goale” a avut parte de recenzii si aprecieri diferite din partea criticilor de specialitate. Unii au fost surprinsi si incantati de perspectiva filmului, admirandu-l in special pentru stilul sau neo-burlesc si pentru insusirile emotionale ale personajelor. Altii l-au considerat „dezordonat si suprasolicitant”.

Faptul este ca „Parisul in picioarele goale” nu este un film potrivit pentru oricine. Acesta este recomandat celor carora le plac filmele neconventionale si inovatoare, si celor carora le place sa se aventureze intr-un univers nou si diferit.