Dead Awake – Trezit din Morți (2016), Nota IMDB: 4.6 – Frica de somn ca niciodată până acum

Blog de filme: Dead Awake – Trezit din Morti (2016)

1. Datele de baza ale filmului

Titlu in limba engleza Dead Awake – Trezit din Morti
An productie 2016
Genul Horror, Thriller
Durata 1h 39min
Regizor Phillip Guzman
Scenarist Jeffrey Reddick
Nota IMDb 4.6

2. Actori si personaje

Filmul „Dead Awake – Trezit din Morti” (2016) ne prezinta un adevarat regal actoricesc. Printre actorii principali se numara:

Actori in roluri secundare:

  1. James Eckhouse in rolul lui Dr. Knox
  2. Monica Young in rolul lui Emma
  3. A.J. Gutierrez in rolul lui Ben
  4. Kimberley Crossman in rolul lui Tiphany
  5. Shane Coffey in rolul lui Paddy

3. Premii si nominalizari

Filmul „Dead Awake – Trezit din Morti” (2016) nu a castigat niciun premiu Oscar, cu toate ca scenariul avea un potential mare. A fost totusi nominalizat la „Santa Barbara International Film Festival” si „NewPort Beach Film Festival”.

4. Sinopsis

Dead Awake – Trezit din Morti (2016) este un film horror-thriller care prezinta fenomenul terifiant al paraliziei in somn. Kate Bowman, o tanara asistenta sociala, investigheaza o serie de decese bizare care au loc in timpul somnului, fiind suspectate a fi cauzate de paralizia in somn.

In timp ce avanseaza in investigatie, Kate descopera ca victimele mor in timp ce se confrunta cu viziuni infricosatoare si aparate a fi invadate de o prezenta malefica. Cu cat adicteaza mai mult misterul, cu atat capata un ton mai intunecat si amenintator, devenind posibila teoria existentei unui „omon de umbra” care se hraneste cu frica celor care sufera de paraliza in somn.

Kate si Evan trebuie sa afle adevarul din spatele acestui fenomen terifiant inainte ca ei insiva sa cada prada trairilor morbide si sa fie treziti din morti.

5. Critici si opinii

Receptia filmului „Dead Awake – Trezit din Morti” (2016) a fost una mixta. Nota IMDb de 4.6 reflecta acest lucru. Unii critici au apreciat constructia tensiunii si atmosfera de groaza, in timp ce altii au considerat ca filmul s-a bazat prea mult pe efectele de sonor si cliseele genului horror, lasand deoparte povestea si dezvoltarea personajelor.

Cu toate acestea, este indiscutabil ca regizorul Phillip Guzman si scenaristul Jeffrey Reddick au reusit sa exploreze trairile asociate cu paralizia in somn si sa creeze un film care ii va face pe spectatori sa se gandeasca de doua ori inainte de a se culca.

6. Concluzie

„Dead Awake – Trezit din Morti” (2016) ofera o experienta cinematografica inspaimantatoare, care exploreaza un fenomen real si care poate afecta orice persoana. Este un film care merita vizionat de iubitorii genului horror si de cei care iau in serios tematica paraliziei in somn.