Suicide Squad – Escadronul Sinucigașilor (2016), Nota IMDB: 6.0 – Eroii de care lumea are nevoie, dar pe care nu îi merită!

Suicide Squad – Escadronul Sinucigasilor (2016): Eroii de care Lumea are Nevoie, dar pe care Nu ii Merita!

Suicide Squad – Escadronul Sinucigasilor, este un film de actiune si aventura lansat in 2016 si bazat pe piesa omonima mai veche.

Regizat de David Ayer si cu Will Smith, Margot Robbie, Jared Leto si Cara Delevingne in rolurile principale, filmul urmareste un grup de infractori condamnati care accepta sa faca parte dintr-o misiune suicid incendiata de guvernul SUA.

Grupul este condus sub comanda Amanda Waller (Viola Davis), care le promite infractorilor ca le va face reducerea pedepsei daca vor reusi sa faca ceva extraordinar. Acesta este motivul pentru care ei accepta misiunea, iar in aceasta lupta, acesti infractori se dovedesc a fi eroii de care lumea are nevoie, insa pe care nu o merita.

Descrierea Filmului

Amanda Waller, un oficial guvernamental, se gandeste la o modalitate de a lupta impotriva amenintarilor teroristilor si extradincarilor, insa cu o resursa scazuta, si anume un grup de infractori condamnati la inchisoare.

Astfel, Waller organizeaza o noua unitate militara, numita „Suicide Squad”, compusa din diverse infractori condamnati, precum seful sadic, Deadshot (Will Smith), pirata informatica, Hack (Cara Delevingne), si psihopatul Harley Quinn (Margot Robbie), alaturi de Jokerul (Jared Leto).

Waller stie ca eroii „obisnuiti” nu vor avea niciodata curajul sau poate nici inteligena sa infrunte jertfa si ei organizeaza Suicide Squad. Acest grup de infractori condamnati sunt condusi sa faca lucruri pe care nici eroii obisnuiti nu ar incerca. Ei sunt plasati in mijlocul unor situatii extreme, in care ei poftesc doar de razbunare si lupta impotriva puterii si a echilibrului mondial.

Si cum acesti eroi ingrat sunt luati in mod serios, ei se reunesc si incep o noua misiune in care isi pun viata in mainile lor in incercarea de a salva planeta.

Personajele

  1. Will Smith in rolul Deadshot: Will Smith joaca rolul liderului echipei Suicide Squad, Deadshot. Acesta este un asasin platit, dar inimos, care se pare ca are sentimente umane. In ciuda duritatii sale, Deadshot se dovedeste a fi un erou devotat si profund pasionat de misiunea sa.
  2. Margot Robbie in rolul Harley Quinn: Margot Robbie se prezinta in rolul personajului Harley Quinn, care este un psihopat, o fosta iubita a Jokerului, cu abilitati unice si poate cel mai neprevazut membru al echipei. Acest personaj devine repede leul de circus al echipei, incercand sa acapareze atentia cu o inteligenta si un simt al umorului incredibil.
  3. Jared Leto in rolul Jokerului: Cand vine vorba de Joker, intotdeauna au fost mari asteptari si de aceasta data actorul Jared Leto face fata la provocare. El interpreteaza pe Joker, un criminal sangeros si un megaloman care leaga cu fascinatie si teroare lumea.
  4. Cara Delevingne in rolul lui Hack: Cara Delevingne joaca rolul lui Hack, care se prezinta ca fiind cel mai ascutit membru al echipei. Ea isi foloseste abilitatile si cunostintele sale pentru a ajuta echipa sa-si atinga obiectivele.

Premii

Suicide Squad – Escadronul Sinucigasilor nu a castigat niciun premiu Oscar.

Receptia Filmului

Receptia critica a fost mixata. Multi critici au laudat modul in care s-a adresat tema cu capul pe umeri si povestea a fost castigatoare. De asemenea, actorii au jucat destul de bine, iar coloana sonora era spectaculoasa.

Cu toate acestea, parelile negative au izbucnit cand s-a promovat filmul ca unul cu efecte speciale spectaculoase. Multi critici au acuzat faptul ca filmul a fost prea „slab” ca gen si ca directorul ar fi putut aduce mai multa actiune si aventuri in film.

In cele din urma, filmul a avut o primire mixata de la publicului, care a incercat sa-l indeparteze de la ceascalta a criticilor, iar filmul si-a luat o revigorare cand s-au lansat urmatoarele titluri ale seriei.

Invataminte: Eroii nu au nevoie de recunoastere

Unul dintre mesajele profunde care se ascund in spatele filmului Suicide Squad este ca eroii nu au nevoie de aprecierea publicului si de recunoastere.