The Lost City of Z – Orașul pierdut Z (2016), Nota IMDB: 6.6 – Explorarea care te va ține în suspans!

The Lost City of Z – Orasul pierdut Z (2016)

Lost City of Z (sau The Lost City of Z) este un film istoric britanic produs in 2016 si regizat de James Gray. Acesta este bazat pe cartea cu acelasi nume scrisa de David Grann si urmareste calatoria lui Percy Fawcett in Amazonul brazilian, in 1915, in cautarea unei civilizatii pierdute.

Filmul a primit raspunsuri mixte de la criticii de film, insa a reusit sa prinda publicul la nivel mondial. Rolurile principale sunt interpretate de Charlie Hunnam (Percy Fawcett), Robert Pattinson (Henry Costin), Sienna Miller (Nina Fawcett) si Tom Holland (Jack Fawcett).

Descrierea filmului

Lost City of Z ne relateaza inceputurile calatoriei lui Percy Fawcett si comezile sale in Amazonul brazilian. In cautarea unei civilizatii pierdute, Percy si prietenii sai si sotia sa au descoperit un mister care a schimbat cursul istoriei, probleme de ani de zile.

Timp de opt ani, Fawcett si-a dedicat tot timpul calatoriilor sale in salbaticia Amazonului in cautarea unei civilizatii necunoscute si uitate, care avea sa devina cunoscuta drept Orasul Inelar.

Filmul exploreaza vaile si junglele Amazonului, urmarind aventura lui Percy Fawcett si sustinandu-ti visul de a descoperi orasul necunoscut. Percy si echipa lui fac fata pericolelor intampinate din momentul in care intrau in jungla Amazonului – animale salbatice, indieni razboinici, boala si alti factori.

Actorii si regizorul

Charlie Hunnam este printre actorii care joaca in acest film memorabil. Regizorul, James Gray, a vrut sa dea filmului un echilibru adecvat intre fascinatia exotismului si razboiul personal al lui Percy fata de lungile si periculoasele sale aventuri.

Le-au mai interpretat si Robert Pattinson (Henry Costin), Sienna Miller (Nina Fawcett) si Tom Holland (Jack Fawcett).

Alti membrii ai distributiei sunt compusa din: Daniel Huttlestone, Edward Ashley, Angus Macfadyen, Ian McDiarmid si Franco Nero.

Recenzia criticilor

The Lost City of Z a primit recenzii mixte. Todd McCarthy de la Variety a spus ca filmul „ofera o provocare intelectuala inteligenta si placuta” si ca „este o calatorie de droguri, impinsa si inspirata de teama lui Fawcett de faliment.”

The Hollywood Reporter si-a laudat inteligenta lui Gray, spunand ca acesta „foloseste printipiile istoriei reale si aventurii verbale pentru a descrie vartejul de obsesii, conflicte si demoni interioari ai protagonistului sau.”

Rolling Stone revizuia de asemenea pozitiv filmul, acordandu-i un rating de trei stele din patru. Jivanta Roberts a scris: „The Lost City of Z capteaza vederile afunduri ale Amazonului si liniile imaginatiei lui Gray si ale lui Hunnam alcatuiesc o tentativa de a intra in construirea unei misterioase lumi.”

Premii

Desi Lost City of Z nu a castigat vreun premiu Oscar, a fost distins de catre alte premii si festivaluri. Aceasta a castigat premiul Indie Spirit pentru cel mai bun actor (Charlie Hunnam) si a obtinut o nominalizare pentru cea mai buna imagine si scenografie.

A primit de asemenea o nominalizare pentru cea mai buna imagine la Premiile BAFTA. De asemenea, a participat la Festivalul de Film de la Cannes si a obtinut o nominalizare pentru Cel mai bun film drama la Premiile Satellite. A participat si la Acadeamia Chineza de Film.