Mindhorn (2016), Nota IMDB: 6.4 – Detectivele nu au fost niciodată atât de amuzante!

Mindhorn (2016): Cand Detectivele Devin Comedie!

Incredibil dar adevarat, filmele care amesteca mister cu comedie devin din ce in ce mai raspandite in industria cinematografica. Mindhorn din 2016, al doilea film regizat de savantul John Madden, sta ca un exemplu excelent de luat in considerare. Filmul a fost nominalizat la 9 premii si a primit 3.

Despre Film

Mindhorn (2016) este un film de comedie-mister britanic scris de Julian Barrat si Simon Farnaby si regizat de John Madden. Distribuit de Studiocanal UK Distribution, filmul prezinta viata dramatica si comica a actorului faimos, Richard Thorncroft, tumultuoasa prin prisma faptului ca, in prezent, el locuieste intr-o vila in izolare pe coasta Spatiului Britanic. Actiunea filmului se petrece in doua planuri temporale, anii 1980 si prezentul anilor 2010.

Despre Actori

Mindhorn (2016) se bucura de prezenta unor actori prestigiosi si foarte talentati, printre care se numara:

Julian Barratt – Richard Thorncroft, actor faimos in anii ’80 si ‘Mindhorn’.

• Essie Davis – Patricia Deville, fosta sotie a lui Richard Thorncroft.

• Andrea Riseborough – Clare, prietena lui Richard Thorncroft si fosta colega de platou.

• Richard McCabe – Comisarul Jeffers, capitan de politie si fostul prieten al lui Richard Thorncroft.

• Alex MacQueen – culoarea Kenneth (Kenny) Cable, regizorul incredibil si regretat al televiziunii.

• Steve Coogan –Peter Eastman, celebru personaj de talk show din Barton si super binevoitor.

Despre Premii

Mindhorn (2016) a fost nominalizat pentru numeroase premii. Acestea includ:

• British Independent Film Award pentru cea mai buna actorie in rol principal
• British Independent Film Award pentru cea mai buna actrita in rol principal
• European Film Award pentru cel mai bun scenariu
• Evening Standard British Film Awards pentru cea mai buna actrita in rol secundar

Si chiar si premiul cel mai important: Premiul BAFTA. Filmul a castigat inca un BAFTA pentru cea mai buna actorie in rol principal.

Descrierea filmului

Mindhorn (2016) este o comedie misterioasa care isi are radacinile in filmele clasice ale anilor ‘1980. Protagonista Richard Thorncroft este, de asemenea, celebru pentru rolul sau din muzicalul de televiziune popular „Mindhorn” din 1983; insa de atunci cariera sa s-a mt irosit.

Astfel Richard va fi nevoit sa revina, din mijlocul izolarii, pentru a face fata unui criminal care, pe langa faptul ca incearca sa omoare o fetita pe insula, pare ca si-a format credinta proprie bazata pe curajul si abilitatile pe care le presupune personajul pe care Richard Thorncroft l-a interpretat in Mindhorn. Ce se va intampla cand Richard va fi nevoie sa faca fata, pentru prima data, adevarului despre sine? Cine porneste sa-l salveze pe Richard si cine va fi salvat?

Imaginatia lui Julian Barratt si Simon Farnaby, protejata de viziunea lui John Madden, aduce spectatorilor un film inteligent si amuzant in acelasi timp. Cu un scenariu reusit si distribuit de numeroase personaje comice si interesante, filmul se bucura de o imbunatatire a audientelor.

Moulton Isule, unde se petrece actiunea filmului, vertiginos, are loc intr-o insula in jurul careia se presupune ca locuieste un vulcan pe nume Mindhorn si care confera oamenilor puteri supranaturale. Personajul lui Richard Thorncroft este deosebit de important pentru film. El se straduieste sa fie acest Mindhorn pe aceasta insula, poate ca doar in vis. Este dificil sa spunem cat de mult devine filmul de asudat, poate ca doar in vis. Se reuseste doar atunci cand Richard Thorncroft realizeaza ca sacrificiul sau va fi facut in numele adevarului.

Personajele secundare fac un lucru foarte important si anume, reducandu-l pe Thorncroft la dimensiunile lui reale si adevarate. Filmul se bucura de un omagiu adus acestor personaje bizare si bizare, ingropandu-l cu adevarat in comedia lui subtila, dar decalata.

Coincidentele muzicale sunt magnifice si fac trecerea de la creatorul ‘Mindhorn’,l pe Richard Thorncroft, mai usoara si mai atractiva pentru public. Decizia John Madden, participarea lui Karen Gillan in rolul consoartei lui Richard Thorncroft, si nu in rolul eroului, creeaza un film interesant.

Concluzie

Mindhorn (2016) este un film plin de amuzament subtil si imbina misterul cu personaje si situatii comice. Filmul arata cum o perspectiva prea dramatica poate fi imbunatatita prin simtul umorului si prezinta ca, chiar si in vremurile dificile, se poate gasi o cale in care totul se va sfarsi bine.