Moana – Vaiana (2016), Nota IMDB: 7.6 – O prințesă care sfidează normele!

Moana – Vaiana (2016), Nota IMDB: 7.6

Moana – Vaiana, filmul din 2016 care detine un IMDB de 7.6, ne introduce in lumea poeziei si a pasiunii. Suflare Narrativa si explorarea profunda a personajului sunt combinate cu o muzica entuziasmanta intr-o calatorie epica. Neclintita dorinta de autosuperare a printesei Moana ne face sa visam la lumea din spatele propriilor limite, si ne ofera inspiratie sa sfidam presupunerile societatii.

Filmul prezentat de Disney sub titlul original de Moana si intitulat de Disney Studios in Europa, Australasia si UK ca “Vaiana”, este un film de actiune si animatie.

Regia:

Filmul a fost regizat de doi regizori, Ron Clements si John Musker, a caror cariera de regie se intinde acoperind o gama larga de productii de succes pentru Disney. Inainte de Moana, acestia au ajutat la crearea unor hit-uri precum The Little Mermaid (1989), Aladdin (1992), Hercules (1997) si The Princess and the Frog (2009).

Actori:

Maui este personajul principal al filmului si este interpretat de starul Dwayne Johnson; aceasta este cea mai mare parte in care Johnson a contribuit la o productie Disney. Moana, personajul titular, este interpretata de Auli’i Cravalho, cu alte cuvinte, o actrita inexperta care a fost aleasa la casting prin si pentru film. O alta voce importanta in film a fost aceea a lui Jemaine Clement, care este cunoscut pentru serialul popular TV Flight of the Conchords, care a jucat personajul Tamatoa, o ratusca foarte grozava si ciudata.

Premii si nominalizari:

Acest film a avut parte de un succes urias dupa lansare. Inca din luna decembrie 2016, el a castigat nu mai putin de 12 premii. Acestea includ:

Premii la Festivalul de Film de la Dresden

  • Premiul Publicului pentru film de animatie

Premiile Annie

  • Cel mai bun film de animatie
  • Cel mai bun personaj din animatie

Premiile Academy Awards

  • Cea mai buna muzica si song-uri create pentru un film
  • Cea mai buna coloana sonora
  • Cea mai buna animatie

Cu toate acestea, Moana nu a castigat un premiu Oscar. A fost nominalizat la categoria Best Animated Feature si a pierdut in favoarea featurette-ului Zootopia. A fost, de asemenea, nominalizat si la premiile Golden Globe si BAFTA, insa nu a castigat nici una dintre aceste premii.

Mesajul:

Moana ne introduce intr-o lume de aventuri si magie. Acesta are o tema importanta, aceea de a invata despre propria persoana, de a cauta drumul, depasirea oricaror limite si realizarea propriilor vise.

Moana este o fetita tanara care a fost crescuta in apele Oceanei, sub indrumarea matcii Tala. Moana se nascuse cu o voce interioara care ii cerea sa se afle pe mare si sa incerce sa gaseasca explicatia misterului pamantului Altuna si anumitoarea catre care se simtea trasa. In ciuda ingrijorarilor si controalelor matcii Tala si ale tatalui ei, Moana s-a decis sa-si ia destinul in maini si sa inceapa aceasta mare calatorie a descoperirii de sine.

Moana calatoreste afara din dorinta de a salva insula lor de la distrugere si foloseste puterea sa de a transforma destinul insulei. Aceasta impreuna cu cei asociati (Maui, Kakamora si Pua) se angajeaza intr-o misiune plina de incercari. Au gasit raspunsuri misterioase si sfaturi interesante in calatoria lor.

Au trecut prin numeroase aventuri, de la cuceriri si descoperiri, la cazaturi si incercari si, in cele din urma, au descoperit dorinta lor puternica de a-si urma propriile cai. Yasi au invatat sa accepte schimbarile si sa nu se lase ghidati de presupunerile societatii.

Concluzie:

Moana este un film despre o calatorie captivanta plina de energie si de explorare. Prezinta o lume exuberanta si arata cum Moana si Maui trece de la mantra comunitatii si regolele prohibitiei la spiritul curajului si descoperirea identitatii. Acesta ne invita sa imbratisam provocarile nu ca un cercetator, ci ca un vrajitor.