Rogue One: A Star Wars Story – Rogue One: O poveste Star Wars (2016), Nota IMDB: 7.8 – O aventură dintr-o galaxie foarte, foarte îndepărtată!

„Rogue One: A Star Wars Story” (2016) – O poveste de Nord Star

Multi oameni si-au indreptat atentia spre aceasta incantatoare si remarcabila productie de la Disney si Lucasfilm, intitulata „Rogue One: A Star Wars Story”. Cu un puternic credit de productie care include regizorul Gareth Edwards („Godzilla”, 2014), scriitori care include Tony Gilroy („Bourne” seria de filme) si productii ca Kathleen Kennedy si Tony To, aceasta noua piesa Star Wars este impresionanta pe mai multe niveluri.

Regizat de unul dintre cei mai stimulati regizori din industrie, „Rogue One: A Star Wars Story” a fost lansat pe 15 decembrie 2016 si a avut pe lista de distributie actori precum Felicity Jones, Diego Luna, Mads Mikkelsen si Forest Whitaker. Pe langa acesti titani din lumea actorilor, filmul mai include si roluri mai putin importante, in care sunt prezenti actrite si actori mai putin cunoscuti.

Sinopsis

„Rogue One: A Star Wars Story” are loc in aceeasi univers de 11 ani inaintea scenelor de la „Star Wars: Episode IV A New Hope”. Initial, filmul se concentreaza pe personajul principal, Jyn Erso (interpretat de Felicity Jones), care devine liderul unei misiuni separate, aceea de a recupera planurile de construire a unei noi si letale armate, cunoscuta sub numele de Armata de la Marele Mort Imperial. Cu toate ca este izolat de cei mai multi, Jyn se alatura unei echipe alcatuita din calatori interplanetari si Rebeli care se afla intr-o lupta disperata pentru salvarea tuturor.

Distributia

„Rogue One: A Star Wars Story” ofera o distributie compusa din numerosi actori si actrite din industriile de divertisment occidentale si chineze. Printre cei mai cunoscuti se numara:

Felicity Jones ca Jyn Erso
Diego Luna ca Cassian Andor
Mads Mikkelsen ca Galen Erso
Ben Mendelsohn ca Diriginte Orson Krennic
Donnie Yen ca Chirrut Imwe
Forest Whitaker ca Saw Gerrera
Riz Ahmed ca Bodhi Rook

Premii

„Rogue One: A Star Wars Story” a castigat doua premii si un total de sapte nominalizari. Distributia a fost nominalizata la categoria „Cel mai bun grup de actori” la Premiile Oscar 2017 si a castigat Premiile BAFTA, in aceeasi categorie.

Receptia publica si critica

„Rogue One: A Star Wars Story” a fost bine primit cu recorde in boxoffice pentru un film de deschidere din luna decembrie. Despre acest film s-a vorbit foarte mult pe internet, fiind clasat pe IMDb pe locul 8, pe un total de 310 de filme din 2016.

Initial, acest film a fost numit ca fiind „Star Wars Anthology: Rogue One”, dar a fost nominat si distribuit incorporat in franca de Sistemul Star Wars.

In recenziile lor, criticii au incurajat productia deoarece a adaugat mai mult la universul Star Wars, prezentand o versiune audace a razboiului si unei legende in formare pentru construirea propriei sale povesti.

Rolul financiar si critic

„Rogue One: A Star Wars Story” a castigat peste 1,05 miliarde de dolari la nivel mondial, devenind astfel unul dintre cele mai mari succese financiare din 2016.

Peste 200 de filme si televiziuni au fost produse in 2016, iar „Rogue One: A Star Wars Story” a reusit sa fie una dintre cele mai bine primite productii ale acestui an. IMDb a clasat-o in baza sa pe locul 8, cu o nota de 7.8/10 si un procentaj de 89% din recenziile cu un vot pozitiv. Filmul a fost notificat ca fiind „foarte placut” de comentatorii sai, ceea ce inseamna ca au incercat sa-i ofere o nota pozitiva de 8 sau de 9 din 10.

Pe scurt

„Rogue One: A Star Wars Story” este una dintre piesele sezonului de film de la Disney si Lucasfilm lansat in 2016. Filmul este regizat de Gareth Edwards si distribuit de Felicity Jones, Diego Luna, Mads Mikkelsen si Forest Whitaker. Aflati mai multe despre aceasta productie, care se concentreaza pe personajul principal Jyn Erso si echipa sa care lupta pentru salvarea galaxiei de la Marele Mort Imperial. Filmul a castigat doua premii si un total de sapte nominalizari si a castigat peste 1,05 miliarde de dolari la nivel global si a obtinut un IMDB rating de 7.8 din 10.