Lion (2016), Nota IMDB: 8.0 – O căutare a originilor care te va emoționa profund!

Lion (2016) – Nota IMDB

Filmul „Lion” din 2016, regizat de Garth Davis si produs de Iain Canning, Emile Sherman si Angus Wall, aduce in prim-plan o poveste emotionanta si reala despre reintoarcerea acasa. Cu un rating IMDB de 8.0 / 10, acest film a devenit unul dintre cele mai bine cotate si apreciate filme din ultimii ani.

Lions a fost nominalizat la lansarea sa pentru 6 premii Oscar, castigand premiul cel mai important pentru Cele Maimari Actori in Rol Secundar (Dev Patel si Nicole Kidman).

Distributia si actorii

Principala distributie a filmului „Lion” include actori precum:

Sunny Pawar – Saroo Brierley;

Dev Patel – adult Saroo Brierley;

Nicole Kidman – Sue Brierley;

David Wenham – John Brierley;

Abhishek Bharate – Guddu;

Priyanka Bose – Rama Brierley;

Tannishtha Chatterjee – Kamla.

Sinopsis

Sinopsis-ul filmului „Lion” prezinta povestea emotionanta si reala a lui Saroo, un baietel orfan de 5 ani care, uitandu-se dupa alimente intr-o garnitura, se rataceste in Kolkata, India. Dupa ce Saroo se rataceste, el este adoptat de o familie australiana, iar la varsta de 25 de ani el incepe o cautare a originilor sale.

Eforturile de a descoperi alte lucruri despre cei dragi lui, deschide o viata in mister, iar „Lion” prezinta aceasta calatorie emotionanta in modul socant si autentic. Povestea care contine secvente memorabile si din care lipsesc scene de violenta, este menita sa reaminteasca ca tu si cei dragi tie sunt pe vecie legati prin dragoste.

Premii si distinctii

Filmul „Lion” a castigat si i-a adus recunoastere lui Dev Patel, Sunny Pawar, Garth Davis si produsului Iain Canning. Multumiti pentru toate nominalizarile la care a fost supus si sustinut in aceasta poveste de dragoste, patru, au obtinut recunoasterea la Premiile Oscar si BAFTA datorate si rezultatelor.:

Premiul Oscar pentru Cele mai mari actori in rol secundar – Dev Patel si Nicole Kidman;
Premii BAFTA pentru Cel mai bun actor in rol secundar si Cel mai bun regizor – Dev Patel si Garth Davis;
Premiul BAFTA pentru Cel mai bun film – Iain Canning, Emile Sherman si Angus Wall.

Cand vizioneaza „Lion”, cei mai multi oameni sunt uimiti de talentul extraordinar si abilitatile foarte bune de regie ale lui Davis, posedand abilitatile de a captura personalitatea si emotiile fiecarui personaj, facandu-i pe cei din sala de cinema sa se identifice cu ei.

Performance-ul lui Dev Patel a primit o multime de recunoastere si recenzii pozitive de la critici si a fost unul dintre punctele forte ale filmului. El a fost de asemenea, unul dintre cei cinci actori ce au primit nominalizari in cadrul Premiilor Oscar 2017.

Tematica si simbolistica

„Lion” dezvolta tema cautarii originilor, cu o definitie incurajatoare si pozitiva. Acesta utilizeaza simbolistica memoriei, a familiei si originilor, pentru a dezvolta complexitatea si realismul personajelor adanc inradacinate in emotionalitatea si conflictul comportamental specific filmului.

Elementele cinematografice si de ilustrare, precum si utilizarea corecta a sunetului, joaca un rol foarte important in procesul de reamintire a lui Saroo despre ceea ce el si-a pierdut si a ceea ce el nu are stiinta. Interactiunea dintre Trains, Ashram si Banaras sunt momentele-cheie ale relatiei de incredere intre adultul si copilul Saroo, schimbandu-si intelegerea si perceptia asupra lumii. Uneori aceasta relatie devine tensionata, sugerand adancimea sentimentelor care apar in film, prin tematica radacinilor spirituale si obiectului neobisnuit al cautarii.

Asa cum s-a sugerat de-a lungul filmului, Saroo poate gasi reintoarcerea sa acasa prin tehnologie si prin memoria sa, si acesta in final decide ca cautarea lui spirituala este esentiala. Acesta este elementul de reinvatare si de redescoperire care permeaza prin filmele lui Garth Davis si care a primit recunostinta internationala.