Top Filme SF 2018

Top Filmes SF 2018: Cele mai bune filme din genul science-fiction

2018 a fost un an fantastic pentru iubitorii de pelicule SF, cu o multime de titluri de succes lansate pe marile ecrane. In acest articol vom face un top al celor mai bune si mai interesante filme SF din 2018.

1. Ready Player One

Ready Player One este o adaptare a romanului cu acelasi nume scris de Ernest Cline. Filmul, regizat de Steven Spielberg, ne arunca in viitorul apropiat, intr-o lume distopica in care oamenii pot evada in OASIS, un univers virtual plin de posibilitati. Protagonistul, Wade Watts, se lanseaza intr-o competitie plina de peripetii pentru a mosteni averea creatorului OASIS, dobandind abilitati si aliati neasteptati.

Sectiuni notabile:

 1. Universul virtual OASIS – jocul video in care oamenii isi petrec mare parte din timp, supravietuind intr-un mediu ostil
 2. Cautarea comorii – protagonistul trebuie sa descopere indicii si sa invinga provocari pentru a putea mosteni OASIS
 3. Personaje – personaje interesante si complexe ce formeaza un grup deocamdata improbabil

2. Annihilation

Annihilation este un film SF misterios si tulburator care urmareste povestea unui grup de cercetatoare trimise intr-o zona misterioasa, numita „Zona X”, pentru a investiga fenomenul care ameninta sa se extinda si sa inghita totul in calea sa. Lansat in 2018 si regizat de Alex Garland, filmul se bazeaza pe romanul cu acelasi nume de Jeff VanderMeer.

Sectiuni notabile:

 1. Explorarea Zonei X – personajele se confrunta cu o zona plina de pericole si anomalii inexplicabile
 2. Dificultati interpersonale – cercetatoarele trebuie sa faca fata tensionelor, neincredere si temerilor pe parcursul explorarii
 3. Misterul – misterul Zona X si sursa fenomenului care guverneaza totul in interiorul sau

3. Black Panther

Un film de supereroi din universul Marvel. Black Panther il urmareste pe T’Challa sa se intoarca in tehnologic avansatul regat Wakanda pentru a-si pretinde tronul, dupa predecesorii sai. Regizat de Ryan Coogler, acest film de succes a fost discontinuat in 2018 si a avut un impact masiv asupra culturii si industriei cinematografice.

Sectiuni notabile:

 1. Regatul Wakanda – o natiune africana fictiva care detine o tehnologie avansata si o cultura bogata
 2. Conflictul – T’Challa trebuie sa-si infranga rivalul pentru a-si pastra tronul si pentru a-si proteja poporul
 3. Legaturile cu universul Marvel – filmul include si personaje din alte filme Marvel, precum Bucky Barnes, Winter Soldier

4. Solo: A Star Wars Story

Solo: A Star Wars Story este un film derivat din iconicul univers Star Wars care ne prezinta aventurile lui Han Solo inainte de evenimentele din filmul original „A New Hope”. Regizat de Ron Howard si lansat in 2018, acest film ne ofera o perspectiva asupra trecutului lui Han Solo si a personajelor care au jucat un rol crucial in dezvoltarea sa.

Sectiuni notabile:

 1. Introducerea lui Han Solo – intelegem cum a devenit contrabandistul si pilotul pe care il cunoastem
 2. Relatia cu partenerul sau, Chewbacca – aflam cum s-au intalnit si s-au imprietenit cei doi personaje iconice
 3. Lumea interlopa din Star Wars – filmul ne prezinta din interior, lumea interlopa a galaxiei

5. Alita: Battle Angel

Alita: Battle Angel este un film SF de actiune regizat de Robert Rodriguez si produs de James Cameron. Este o adaptare dupa seria manga „Gunnm”. Alita este o cyborg gasita intr-o groapa de gunoi si reactivata de Dr. Ido, cu toate acestea nu isi aduce aminte nimic despre trecutul sau. Actiunea filmului are loc intr-un oras futurist post-apocaliptic, unde Alita va trebui sa lupte pentru a-si recapata amintirile si pentru a-si salva lumea.

Sectiuni notabile:

 1. Luptele – secvente de lupta spectaculoase care imbina tehnologia cyborg cu abilitatile de lupta ale personajelor
 2. Amnezia – urmarim pe masura ce Alita isi dezvaluie treptat trecutul si descopera cine este cu adevarat
 3. Lumea distopica – in film vedem o lume in care tehnologia face parte din viata oamenilor intr-un mod complex si periculos, creand un context pentru numeroase scenarii de lupta si aventura

Anul 2018 a fost un an excelent pentru filmele SF, cu multe titluri de succes care au captivat publicul in intreaga lume. Din acest top, reies diferite abordari si subiecte care arata nu numai succesul genului science-fiction, dar si varietatea sa. Fiecare dintre aceste filme a adus ceva unic si a oferit spectacol de efecte vizuale si povesti incitante.