Top Filme Sport 2018

Top Filme Sport 2018: Inspira-te si incurajeaza-te cu aceste capodopere cinematografice

Sportul si cinematografia au fost dintotdeauna doua domenii care au reusit sa surprinda emotiile si povestile umane intr-un mod complet diferit. De-a lungul anilor, filmele de sport au avut un impact enorm asupra publicului, inspirandu-l si motivandu-l sa se implice activ in practicarea sportului si sa-si depaseasca limitele personale.

In acest articol, vom explora topul celor mai bune si mai memorabile filme de sport lansate in 2018. Acest top este bazat pe evaluarile critice, succesul la box office si pe impactul pe care aceste filme l-au avut asupra publicului.

Inainte de a incepe, iata o lista cu cele mai impresionante filme de sport ale anului 2018:

  1. Creed II
  2. Infatisarea Fericirii (Om Puri intr-un rol-cheie)
  3. Borg vs. McEnroe
  4. Fuga in Echipa (surprinzator de emotionant)
  5. 6 Balloons (o drama despre dependenta si sport)
  6. Masuraturile de Succes (un documentar legat de baschet)
  7. Vanatoarea de Motive (un alt documentar, de data aceasta legat de alpinism)

1. Creed II – o poveste despre daruire in care trecutul si viitorul se intalnesc

Creed II continua povestea lui Adonis Creed (interpretat de Michael B. Jordan), fiul legendarului boxer Apollo Creed, in timp ce acesta se pregateste pentru o confruntare cu fiul omului care i-a ucis tatal in ring. BoldRegizat de Steven Caple Jr.Bold si avandu-l in distributie pe Sylvester Stallone in rolul lui Rocky Balboa, acest film este o continuare a seriei cinematografice Rocky si ne ofera o poveste captivanta si emotionanta a efortului uman in fata adversitatii.

Nota: Creed II a primit recenzii pozitive de la critici si a avut un succes de box office, strangand peste $214 milioane in sali.

2. Infatisarea Fericirii – intelege ce inseamna victoria adevarata

Infatisarea Fericirii este un film inspirat de o poveste reala. Acesta urmareste viata lui Sandeep Singh (interpretat de Diljit Dosanjh), un jucator de hochei pe iarba din India care a luptat sa se intoarca in competitie dupa ce a fost impuscat in spate si a ramas paralizat timp de doi ani.

Acest film biografic sportiv ne ofera o poveste emotionanta despre dragoste, daruire si cum cineva poate transforma adversitatea intr-un succes uimitor. Acest film a reusit sa treaca granitele si sa inspire oamenii de pretutindeni, chiar daca nu sunt familiarizati cu sportul prezentat.

3. Borg vs. McEnroe – lupta dintre doi titani ai tenisului

Borg vs. McEnroe este un film biografic dramatic care se concentreaza pe confruntarea legendara dintre Bjorn Borg (interpretat de Sverrir Gudnason) si John McEnroe (interpretat de Shia LaBeouf) in finala Wimbledon din 1980. Acest meci a intrat in istoria sportului ca fiind una dintre cele mai tensionate si cele mai urmarite partide de tenis din toate timpurile.

Regizat de Janus Metz Pedersen, acest film ne arata cum competitia acerba dintre cei doi jucatori reprezenta mult mai mult decat un simplu meci de tenis, fiind o lupta intre diferite viziuni asupra vietii si sportului. Filmul explica modul in care cele doua caractere contrastante si-au influentat reciproc carierele si au contribuit la geneza unei rivalitati care a incantat publicul si a impins tenisul pe noi culmi.

4. Fuga in Echipa – calatoria emotionanta a unui atlet in cautarea succesului

Fuga in Echipa este un film de inspiratie sportiva care prezinta povestea lui Alex Honnold, un tanar care a inceput sa-si urmeze pasiunea pentru alergat in timp ce invata sa gestioneze o situatie familiala dificila.

Cu o poveste de incredere in sine si dedicare, acest film ne demonstreaza increderea absoluta a lui Alex in propriile sale abilitati si cum a incercat acesta sa se straduiasca pentru a isi atinge obiectivele. Personajul este interpretat de catre Macon Blair, iar filmul este regizat de Scott Wiper. Filmul coopteaza si o multime de actori sportivi care vin sa intregeasca povestea, facand-o una memorabila.

5. 6 Balloons – drama unei femei care se lupta cu dependenta si sportul

6 Balloons este un film despre lupta cu dependenta si despre reabilitarea inedita a unui personaj care este pasionat de ciclismul de competitie. Katie (interpretata de Abbi Jacobson) este o fosta campioana de ciclism care isi traieste viata intr-o spirala autodistructiva, in timp ce sora ei (interpretata de Dave Franco) incearca sa o ajute sa se vindece si sa renunte la droguri.

Regizat de Marja-Lewis Ryan si bazat pe evenimente reale, acest film este o drama emotionanta care ne arata ca sportul poate fi o solutie pentru a depasi obstacolele interne si a redobandi controlul asupra vietii.

Documentare de neratat: 6. Masuraturile de Succes – baschetul ca sursa de inspiratie

Masuraturile de Succes (realizat de Steve James) este un documentar interesant despre Baschetul High School din Chicago. Filmul exploreaza povestea a trei echipe de baschet, conducatorilor lor si eforturile lor de a-mplini asteptarile academice, atletice si sociale intr-un mediu competitional si dur.

7. Vanatoarea de Motive – un documentar care aduce tribut eroilor alpinismului traira

Vanatoarea de Motive (realizat de Elizabeth Chai Vasarhelyi si Jimmy Chin) este un documentar despre alpinism care exploreaza lumea periculoasa si pasionanta a alpinismului si expedItiilor dificile in Himalaya. Filmul urmareste povestea a doua echipe de expeditie care se confrunta cu avalanse mortale si conditii extreme pentru a-si urma visul de a cuceri zapezile vesnice ale varfului Meru.

Inspiratie si emotie prin prisma sportului

Filmele de sport au avut intotdeauna un impact special in sufletele oamenilor, indiferent daca sunt practicanti ai vreunui sport sau nu. Aceste filme ne inspira, ne motiveaza si ne ofera speranta in momentele de cumpana. Topul acestor filme sportive lansate in 2018 este o dovada in plus ca legatura dintre sport si cinematografie este una solida si de necontestat.