Cele mai bune filme erotice

Topul filmelor erotice pe care trebuie sa le vezi

In acest articol, vom numi si descrie cele mai bune filme erotice din toate timpurile, pentru a te ajuta sa descoperi aceste capodopere cinematografice. Filmele erotice sunt de multe ori considerate taboo, insa, ele pot depsasi simplele momente de nuditate sau scene explicite si pot aborda diverse teme importante precum dragostea, relatiile sau chiar anxietatile legate de sex. Asadar, haideti sa incepem explorarea acestui gen fascinant prin intermediul topurilor si descrierilor ce vor urma!

Top 10 cele mai bune filme erotice ale tuturor timpurilor

 1. Ultimul tango la Paris (1972)

Regizat de Bernardo Bertolucci, acest film controversat ii are in rolurile principale pe Marlon Brando si Maria Schneider. Scenariul se bazeaza pe o relatie bazata exclusiv pe sex intre un vaduv matur si o tanara pariziana.

 1. 9 1/2 saptamani (1986)

Kim Basinger si Mickey Rourke interpreteaza in acest film regizat de Adrian Lyne, o relatie intensa si pasionala ce se desfasoara pe o perioada de 9 1/2 saptamani.

 1. Eyes Wide Shut (1999)

Stanley Kubrick ii surprinde pe Tom Cruise si Nicole Kidman in ultimul sau film, care exploreaza teme precum gelozie, obsesie si lumea secreta a orgiilor prin conceput lucrurile de noapte.

 1. Belle de Jour (1967)

Catherine Deneuve joaca rolul unei femei casnice plictisite, care se angajeaza ca prostituata pentru a-si trai fanteziile sexuale in acest film regizat de Luis Bunuel.

 1. Seiful (1994)

Regizat de Danny Boyle, acest film neo-noir prezinta povestea unui seifist care se implica intr-o aventura periculoasa dupa ce descopera un seif plin cu fotografii erotice.

 1. Traind in pielea ei (1986)

Regizorul britanic Peter Greenaway aduce in acest film o viziune originala si provocatoare asupra artei erotica, imbinand nuditatea cu matematica si arhitectura.

 1. Shortbus (2006)

John Cameron Mitchell exploreaza in acest film independen
t viata sexuala a unor new-york-ezi si abordeaza in acelasi timp teme precum monogamia, poliamorul si homosexualitatea.

 1. Henry si June (1990)

Philip Kaufman prezinta in acest film relatia complicata dintre scriitorul Henry Miller, sotia sa June si amanta lor Anais Nin in Parisul anilor ’30.

 1. Blue Velvet (1986)

Regizat de David Lynch, acest thriller erotic il are in rolurile principale pe Isabella Rossellini si Kyle MacLachlan si urmareste descoperirea unei lumi subterane intr-un mic orasel american.

 1. Nu pe gura (2001)

Jean-Jacques Annaud surprinde relatia pasionala dintre o tanara studenta si un barbat matur, in contextul studiilor lor despre comportamentul sexului in acest film erotic introspectiv.

Titluri bonus:

 • Emmanuelle (1974), regizat de Just Jaeckin, este un clasic al genului, care a inspirat numeroase continuari si variante.
 • Secretarul (2002), regizat de Steven Shainberg, prezinta un joc BDSM intre un avocat (James Spader) si secretara lui (Maggie Gyllenhaal).

Top 5 cele mai bune filme erotice straine

 1. Y tu mama tambien (2001)

Regizat de Alfonso Cuaron, acest film mexican prezinta aventurile a doi adolescenti si o femeie matura care exploreaza sexualitatea in timp ce calatoresc in Mexic.

 1. Intimacy (2001)

Film britanic regizat de Patrice Chereau, profita o relatie sexuala intre doi necunoscuti desi vietile lor personale converge.

 1. Amantul (1992)

In acest film francez regizat de Jean-Jacques Annaud, o tanara Jane March are o relatie pasionala cu un chinez mai in varsta in Indochina anilor ’20.

 1. Faima (2010)

Carla Quevedo si Leonardo Sbaraglia fac flacara pasiunea in acest film erotic argentinian regizat de Diego Kaplan.

 1. La vie d’Adele (2013)

Acest film francez regizat de Abdellatif Kechiche a castigat Palme d’Or in Cannes, si exploreaza relatia intensa dintre doua femei (Adele Exarchopoulos si Lea Seydoux).

Topurile si descrierile propuse in acest articol nu reprezinta intreaga lume a filmelor erotice, dar ofera un punct de plecare pentru a descoperi genul. Vizionarea acestor filme poate ajuta la intelegerea problematicii sexualitatii si a relatiilor umane intr-un cadru cinematografic bine realizat si aclamat de critici.