Top Filme SF 2014

Top Filme SF 2014: O calatorie in lumea geniilor extraterestre si tehnologiei avansate

Anul 2014 a fost, fara indoiala, un an fantastic pentru genul SF in cinematografe. Ne-am incantat cu o varietate de filme care ne-au supus imaginatie la tehnologii de ultima generatie, extraterestri si aventuri mult prea lumi indepartate. In acest articol, iti propun un top al celor mai bune filme SF din 2014, impartit in mai multe categorii si detalii despre fiecare productie in parte. Fara alte cuvinte, iti prezentam clasamentul stabilit:

Top 3 filme SF de actiune din 2014

 1. Interstellar

  Regizat de Christopher Nolan, Interstellar este o odisee spatiala uluitoare care urmareste povestea a unui echipaj care calatoreste printr-o gaura de vierme spatiala pentru a descoperi un alt sistem solar potrivit pentru supravietuirea omenirii.

 2. Edge of Tomorrow

  Regizat de Doug Liman, Edge of Tomorrow este un amestec de SF si actiune bazate pe ideea buclelor temporale. Filmul urmareste povestea lui Bill Cage, personaj interpretat de Tom Cruise, care se trezeste intr-o repetitie continua a aceleiasi zile, in care trebuie sa lupte impotriva unei invazii de extraterestri.

 3. Guardians of the Galaxy

  Regizat de James Gunn, Guardians of the Galaxy este o combinatie inteligenta de umor si actiune si reprezinta unul dintre cele mai bune filme SF realizate de studiourile Marvel. Personajele principale sunt membrii unei echipe improvizate care se lupta sa protejeze galaxia de raufacatori.

Top 3 filme SF cu extraterestri din 2014

 1. Under the Skin

  Regizat de Jonathan Glazer, Under the Skin este un film SF cu o atmosfera stranie si o viziune artistica distincta. Scarlett Johansson interpreteaza rolul unei entitati extraterestre care se transforma intr-o femeie frumoasa pentru a seduce si devora oameni.

 2. The Signal

  Regizat de William Eubank, The Signal este un thriller SF care urmareste povestea unor prieteni ce se confrunta cu o serie de evenimente neobisnuite si descopera ca totul este orchestrat de o forta extraterestra misterioasa.

 3. Earth to Echo

  Regizat de Dave Green, Earth to Echo este un film SF si de aventura pentru copii in care un grup de tineri se intalnesc cu o creatura extraterestra si incep o misiune pentru a-l ajuta sa se intoarca acasa in siguranta.

Top 3 filme SF despre tehnologie avansata in 2014

 1. Transcendence

  Regizat de Wally Pfister, Transcendence exploreaza ideea inteligentei artificiale si a evolutiei tehnologice. Filmul urmareste povestea unui om de stiinta (interpretat de Johnny Depp) care isi incarca constiinta intr-o masina, cu consecinte imprevizibile si periculoase.

 2. Automata

  Regizat de Gabe Ibanez, Automata este un film SF distopic cu un cadru futuristic. Povestea se concentreaza in jurul unui agent de asigurari (interpretat de Antonio Banderas) care investigheaza un caz de roboti ce isi incalca cele „Doua Legi ale Robotica”.

 3. The Giver

  Regizat de Phillip Noyce, The Giver este un film SF bazat pe romanul omonim al lui Lois Lowry. Filmul ofera o viziune asupra unei societati utopice care are un sistem elaborat de control al emotiilor si a cunoasterii pentru a mentine ordinea si pacea.

In concluzie, anul 2014 a adus o gama diversificata de filme SF care au surprins atat prin abordarea tematica, cat si prin inovatia tehnologica si calitatea directiei de actorie. De la calatorii spatiale, la intalniri cu extraterestri sau explorari ale inteligentei artificiale, am avut ocazia sa ne imbogatim imaginatia si sa calatorim in universuri incredibile alaturi de aceste filme extraordinare.