Top Filme Scurt metraj 2014

Top Filme Scurt metraj 2014

Anul 2014 a fost unul plin de surprize in domeniul cinematografiei, inclusiv in ceea ce priveste filmele scurt metraj. De la drame intense, pana la documentare puternice si comedii amuzante, este timpul sa aruncam o privire asupra celor mai buni scurt metraje din acest an si sa ne bucuram de cele mai remarcabile momente cinematografice.

1. Whiplash

Whiplash este o adaptare a scurt metrajului cu acelasi nume care a castigat premiul juriului la Sundance in 2013. Cu un scenariu scris si regizat de Damien Chazelle, filmul spune povestea unui tanar muzician care se inscrie la o academie prestigioasa de muzica si isi da seama ca profesorul sau este atat de abuziv, incat il transforma intr-o masinarie a perfectiunii.

2. The Phone Call

The Phone Call este un scurt metraj britanic in regia si scenariul lui Mat Kirkby. Filmul prezinta o emotionanta poveste despre o operatoare la un call-center de urgenta care primeste un telefon de la un barbat care isi anunta sfarsitul vietii. Acest film a castigat premiul Oscar pentru cel mai bun scurt metraj in 2015.

3. Aya

Acest scurt metraj dramatic, regizat de Oded Binnun si Mihal Brezis, urmareste o poveste originala si captivanta a unei femei care se intalneste accidental cu un strain si decide sa il insoteasca intr-o calatorie romantica, fara sa stie cine este el cu adevarat. Plin de emotie si complexitate, Aya reuseste sa capteze atentia spectatorului in doar cateva minute.

4. Bag Man

Regizat de Jonathan si Josh Baker, Bag Man surprinde povestea unui baiat de 12 ani din Harlem care transporta o geanta cu un continut misterios. Filmul a fost mai tarziu adaptat intr-un lung metraj intitulat Kin. Bag Man se remarca prin abilitatea sa de a crea tensiune si de a provoca curiozitatea spectatorului.

5. Boogaloo and Graham

Acest scurt metraj britanic delicios, regizat de Michael Lennox, prezinta povestea a doi frati din Belfast care primesc in dar doi gainisti de la tatal lor, starnind entuziasmul copiilor si nemultumirea mamei lor. Filmul ofera o perspectiva humoristica asupra vietii de familie din Irlanda in anii ’70.

Top filme scurt metraj documentare

In afara de scurt metrajele de fictiune, anul 2014 a fost un an extraordinar si pentru filmele de scurt metraj documentare. Hai sa vedem care au fost cele mai bune si mai impresionante!

1. White Earth

White Earth este un documentar tulburator, care exploreaza viata familiilor care lucreaza in industria petrolului in Dakota de Nord. Regizorul J. Christian Jensen surprinde povestea oamenilor care sunt nevoiti sa isi abandoneze casele pentru a-si sustine traiul.

2. Crisis Hotline: Veterans Press 1

Acest scurt metraj documentar, in regia lui Ellen Goosenberg Kent, examineaza un subiect foarte sensibil: sanatatea mintala a veteranilor de razboi care revin acasa si se confrunta cu traume emotionale severe. Prezentand o serie de convorbiri intre operatorii liniei de urgenta si veteranii care cauta ajutor, filmul ofera o privire autentica asupra acestei realitati.

3. Joanna

Joanna, regizat de Aneta Kopacz, este un documentar emotionant despre o mama care se lupta cu cancerul in stadii avansate, in timp ce incearca sa traiasca fiecare zi la maxim si sa se bucure de timpul petrecut cu fiul sau. Filmul surprinde puterea si curajul necesar pentru a face fata unei realitati tragice si inevitabile.

Anul 2014 a fost fara indoiala un an excelent pentru filmele scurt metraj, fie ca vorbim de productii de fictiune sau documentare. A fost un an in care am vazut povesti interesante, emotionante si inspirate din realitate, povesti care ne-au facut sa reflectam asupra societatii, vietii de familie si a problemelor personale. Speram ca aceasta lista va va inspira sa urmariti cateva dintre aceste filme si sa apreciati arta cinematografica in toate formele sale.