Top Filme Sport 2021

Top Filme Sport 2021

Filmele sportive au fost dintotdeauna o sursa de inspiratie si de daruire pentru multi dintre noi. Ne entuziasmeaza, ne tin cu sufletul la gura si ne ofera o portie de energie si determinare sa ne urmam propriile visuri. 2021 nu a fost o exceptie, o multime de filme impresionante despre sport si personalitatile care le dau viata au fost lansate. In acest articol, va prezentam topul celor mai bune filme sportive din 2021, care merita vazute.

1. King Richard

King Richard este un film biografic dramatic bazat pe povestea lui Richard Williams, tatal si antrenorul a doua dintre cele mai mari jucatoare de tenis din lume, Venus si Serena Williams. Acest film exploreaza modul in care Richard a ghidat si motivat fiicele sale sa devina campioane mondiale.

Rezumat

Povestea filmului urmareste indeaproape calatoria lui Richard si o mare parte din cele 78 de pagini din planul pe care l-a pregatit pentru formarea si dezvoltarea Venus si Serena. Acest plan include si sacrificiile personale pe care Richard le-a facut, precum si cum a invatat sa navigheze prin apartheid-ul tenisului.

2. Cinderella Man

Cinderella Man este un film inspirat dintr-o poveste adevarata, care prezinta ascensiunea, caderea si revenirea boxerului Jim Braddock.

Rezumat

Jim Braddock, un boxer din anii ’30 in New Jersey, a avut un start promitator in cariera. Cu toate acestea, din cauza unei accidentari, Braddock a intrat intr-un declin performantial si financiar catastrofal, ajungand sa lucreze in port pentru a-si intretine familia. Filmul ilustreaza cum, impotriva tuturor probabilitatilor, Braddock a reusit sa se intoarca in ring si sa castige Campionatul Mondial in 1935.

3. Rush

Regizat de Ron Howard, Rush este un film dramatic sportiv care relateaza rivalitatea dintre doi dintre cei mai talentati piloti de cursa Formula 1, James Hunt si Niki Lauda.

Rezumat

Acest film surprinde rivalitatea dintre cele doua legende ale motorsportului si isi propune in acelasi timp sa prezinte portretul celor doi drept oameni, in afara pistelor de curse. De la accidentul terifiant al lui Niki Lauda in 1976, care aproape ca i-a fost fatal, pana la eforturile lui James Hunt de a-si gasi echilibrul intre succesul profesional si problemele personale, filmul prezinta un portret complex si emotionant.

4. Ford v Ferrari

Ford v Ferrari este un film care difuzeaza energia si viteza spiritului competitiei la cel mai inalt nivel. Actiunea se bazeaza pe misiunea reala a companiei Ford de a construi un automobil care sa invinga Ferrari la celebra cursa Le Mans in anii ’60.

Rezumat

Filmul ii are in prim plan pe designerul de masini Carroll Shelby si pe pilotul britanic Ken Miles, care trebuie sa lupte impotriva birocratiei corporatiste si realitatilor fizice pentru a construi o masina care sa rivalizeze cu masina de curse Ferrari. In cele din urma, Ford GT40 devine automobilul care ii duce pe Shelby si Miles spre victorie, schimband istoria cursei pentru totdeauna.

5. Pele

Pele este un documentar care exploreaza povestea de viata si cariera lui Pele, cel mai mare fotbalist din toate timpurile.

Rezumat

Documentarul prezinta povestea de succes a lui Pele, un baiat nascut in saracie in Brazilia, care, datorita talentului sau si a capacitatii sale de a invinge dificultatile, a reusit sa se transforme intr-un adevarat simbol al fotbalului mondial. Filmul dezvaluie si luptele interioare, contextul istoric si antrenorii si colegii care l-au inspirat pe Pele sa devina cel mai mare fotbalist al lumii.

6. The Way Back

The Way Back este un emotionant film despre forta umana si adevaratul sens al comunitatii sportive.

Rezumat

Filmul il prezinta pe Jack Cunningham, un fost jucator de baschet de liceu, ale carui greseli ii distrug casnicia si cariera. Disperat sa-si gaseasca o noua directie in viata, Jack isi asuma rolul de antrenor al echipei de baschet a liceului. Incercand sa isi reconstruiasca viata, Jack descopera ca sportul poate fi un ritm de vindecare si redescoperire in ciuda adversitatilor personale.

Tineti minte

Filmele sportive nu sunt doar pentru iubitorii de sport, ele transmit mesaje valoroase si inspirationale, aratandu-ne ca totul este posibil atunci cand credem in noi insine si in cei din jurul nostru. Acestea sunt doar cateva dintre cele mai bune filme sportive din 2021. Daca aveti timp, accesati linkurile de mai sus si bucurati-va de unele dintre aceste capodopere cinematografice.