Top Filme Western 2012

Top filme western din 2012 – Calatorie in salbaticia vestica

Cine nu iubeste un bun film western? Plini de actiune, suspans si umor, aceste filme au fost parte integranta a cinematografiei pentru mai mult de un secol. Anul 2012 a fost un an deosebit pentru iubitorii genului, aducand o multime de titluri noi si revigorante. Aici, va prezentam topul celor mai bune filme western din 2012, pline de dueluri la soare, cautarea indreptatirii si lupta pentru supravietuire in salbaticia vestica.

1. Django Unchained

In regia lui Quentin Tarantino, Django Unchained este unul dintre cele mai apreciate filme western ale anului 2012. In rolurile principale ii regasim pe Jamie Foxx, Christoph Waltz si Leonardo DiCaprio.

Povestea

Django (interpretat de Jamie Foxx) este un sclav eliberat de catre Dr. King Schultz (Christoph Waltz), un vanator de recompense german. In cautarea razbunarii pentru trecutul sau amar, Django si Schultz isi unesc fortele pentru a prinde cei mai rai infractori. Alaturi, ei vor confrunta pericolele si vicisitudinile vremurilor si vor descoperi, in cele din urma, care este adevarata lor destinatie.

De ce sa te uiti?

Django Unchained nu este doar un film excelent in sine, ci este si un omagiu adus cliseelor genului western. Actiune, suspans si dialoguri captivante fac din acest film o alegere perfecta pentru orice fan al genului.

2. The Revenant

Regizat de Alejandro Gonzalez Inarritu, The Revenant aduce pe ecrane povestea intensa a luptei pentru supravietuire a lui Hugh Glass, un vanator si explorator in Vestul salbatic. In rolurile principale, ii regasim pe Leonardo DiCaprio si Tom Hardy.

Povestea

Hugh Glass (interpretat de Leonardo DiCaprio) este atacat de un urs in salbaticia vestica si este lasat sa moara de catre camarazii sai. Acesta se lupta pentru a supravietui si isi intreprinde o calatorie plina de primejdii si nedreptati pentru a se razbuna pe cel care l-a tradat.

De ce sa te uiti?

The Revenant este, fara indoiala, un film vizual uimitor. Cu o cinematografie impresionanta si o poveste tulburatoare, acest film western reprezinta un must-watch pentru orice fan al genului.

3. Hatfields & McCoys

Hatfields & McCoys este o miniserie TV produsa de History Channel care prezinta unul dintre cele mai celebre si sangeroase razbunari din istoria Americii. In rolurile principale, ii vedem pe Kevin Costner si Bill Paxton.

Povestea

Actiunea se concentreaza pe rivalitatea din secolul al XIX-lea, dintre doua familii vecine – Hatfields si McCoys. Filmul urmareste transformarea conflictului initial intr-un razboi care se inteteste din generatie in generatie, culminand cu o serie de evenimente sangeroase.

De ce sa te uiti?

Hatfields & McCoys reprezinta o drama istorica de proportii care ofera o perspectiva asupra vietii din salbaticia vestica, demonstrand cum legea si moralitatea sunt adesea confuze.

4. The Lone Ranger

The Lone Ranger, regizat de Gore Verbinski, este o adaptare moderna a povestii clasice a eroului mascat care a incantat generatii intregi. In rolurile principale, ii descoperim pe Johnny Depp si Armie Hammer.

Povestea

John Reid (interpretat de Armie Hammer) este un avocat care devine eroul mascat The Lone Ranger, iar impreuna cu prietenul sau nativ american, Tonto (Johnny Depp), lupta impotriva bandelor de hoti si criminali care terorizeaza frontiera.

De ce sa te uiti?

The Lone Ranger pune un spin modern pe povestile clasice western, imbinand actiunea, aventura si comedia in fete captivante. Acesta reprezinta un divertisment garantat pentru generatiile actuale si pentru cei care si-au dorit mereu sa vada o versiune moderna a eroului vestic de legenda.

5. Dead Man’s Burden

Dead Man’s Burden, in regia lui Jared Moshe, este un western independent care pastreaza atmosfera genului si adauga elemente moderne. Il vedem in prim-plan pe Barlow Jacobs, David Call si Clare Bowen.

Povestea

Actiunea urmareste povestea lui Wade, un veteran al Razboiului Civil American, care se intoarce acasa pentru a se impaca cu familia sa. Aici va descoperi confruntari si dezvaluiri surprinzatoare despre trecutul sau.

De ce sa te uiti?

Dead Man’s Burden demonstreaza ca westernul independent are multe de oferit, cu o abordare proaspata asupra genului si cu un focus pe personaje si tensiuni familiale.

Nu rata o portie delicioasa de filme western salbatice si du-te intr-o calatorie plina de aventuri in lumea fascinanta a Vestului salbatic. Aceste filme reusesc sa ne faca sa simtim atmosfera unica a unei epoci de mult apuse, cand eroismul si vitejia contau cu adevarat. Bucura-te de dueluri, amoruri interzise si aliante improbabile, impletite intr-o poveste emotionanta, pogorata parca din traditiile ancestrale ale genului western.