Top Filme Acţiune 2011

Top Filme Actiune 2011

2011 a fost un an remarcabil pentru filmele de actiune, avand multe pelicule de box office care ne-au oferit scene spectaculoase, personaje memorabile si actiune de neuitat. In continuare, va prezentam un top al celor mai bune filme de actiune ale anului 2011, impreuna cu descrierile lor, pentru a va aduce in memoria momentele pline de adrenalina traite in fata ecranului.

Inceputuri

1. Fast & Furious 5

Dupa ce au furat 100 de milioane de dolari in filmul anterior, Dom, Brian si echipa lor se regasesc fugind de fortele legii conduse de agentul Hobbs. In Brazilia, cei doi prieteni trebuie sa infranga un periculos traficant de droguri, in timp ce se pregatesc pentru o ultima cursa care le promite libertatea.

2. Captain America: The First Avenger

Avandu-l in rolul principal pe Chris Evans, acest film de actiune si aventura prezinta originile super-eroului Captain America. Steve Rogers este un tanar scrawny care se alatura experimentului „Super-Soldier” in timpul celui de-al doilea razboi mondial. Dupa ce ia un serum experimental, devine un supersoldat si se lupta impotriva nazistilor si a organizatiei Hydra.

3. Thor

Chris Hemsworth il interpreteaza pe zeul tunetului, Thor, alaturi de Natalie Portman si Anthony Hopkins. Dupa ce este alungat din Asgard din cauza comportamentului sau rebel, Thor trebuie sa invete sa traiasca printre muritori si sa-si recapete puterile pentru a proteja pamantul de amenintari ca Malekith si ciocanul sau de foc.

Invingatori si razbunatori

4. X-Men: First Class

In acest film care exploreaza originile personajelor principale din universul X-Men, Erik si Charles castiga de la inceput simpatia publicului, pentru a fi apoi indepartati de trauma vietii lor diferite. Cu ajutorul unor mutanti tineri, ei isi unesc fortele pentru a salva lumea, in timp ce-si defineaza directia personala.

5. Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2

Ultimul episod al saga-ului „Harry Potter” ii poarta pe tinerii vrajitori si pe oamenii obisnuiti spre confruntarea finala cu Lordul intunericului, Voldemort. In timp ce Harry (Daniel Radcliffe), Hermione (Emma Watson) si Ron (Rupert Grint) se pregatesc pentru batalia finala, o intreaga armata va fi adunata pentru a lupta impotriva raului.

6. Transformers: Dark of the Moon

In cea de-a treia parte a seriei „Transformers”, realizata de Michael Bay, un eveniment din cursa spatiala dintre SUA si URSS este redat intr-un mod inedit. Pe fundalul intrigi internationale, autobots si decepticons se pregatesc pentru o noua lupta, in care supravietuirea pamantului depinde de sacrificiul si curajul celor care lupta alaturi de autobots.

7. Mission: Impossible – Ghost Protocol

Ethan Hunt (Tom Cruise) si echipa sa trebuie sa raspunda in fata unui act de terorism ce le apartine, dar pentru care au fost inselati. Fara niciun sprijin din partea FMI, vor trebui sa-si recapete bunul nume, demascand pe adevaratii vinovati si oprind un razboi nuclear.

Lupta pentru supravietuire

8. Rise of the Planet of the Apes

Cercetatorul Will Rodman incepe sa exploreze posibilitatea unei revolte simiene evoluate, dupa ce un experiment cu maimute capata consecinte neasteptate. In lupta pentru supravietuire, si loialitatea dintre oameni si animale va fi testata.

9. Sucker Punch

Filmul spune povestea unei tinere internate intr-un ospiciu pentru femei, care viseaza sa evadeze si isi creeaza o lume feerica, plina de aventuri si actiune. Cu ajutorul prietenelor ei, incearca sa-si redobandeasca libertatea.

10. The Adventures of Tintin

Regizat de Steven Spielberg, acest film de animatie si actiune il prezinta pe reporterul Tintin, impreuna cu prietenul sau capitanul Haddock, intr-o cursa pentru descoperirea unui comoara intoarsa a piratului Rackham cel Rosu.

Toate aceste filme au contribuit la un an 2011 bogat in actiune si aventura, in care personaje inedite si eroi consacrati s-au luptat si au triumfat in fata obstacolelor. Pe langa impactul lor asupra publicului din sala, aceste filme au devenit parte a culturii pop internationale, iar personajele lor raman surse de inspiratie pentru generatiile viitoare.