Top Film Noir 2017

Top Film Noir 2017

2017 a fost un an fantastic pentru iubitorii de film noir, cu multe titluri interesante care au aparut pe ecran. In acest articol, vom arunca o privire asupra celor mai bune filme noir din anul respectiv si ceea ce le face speciale. Daca esti un fan al acestui gen enigmatic si fascinant, acesta este un top pe care nu trebuie sa-l ratezi!

1. Blade Runner 2049

Continuarea mult asteptata a clasicului din 1982, regizat de Denis Villeneuve, Blade Runner 2049 duce atmosfera inspaimantatoare si stilizata a filmului original la un alt nivel. Cu Ryan Gosling in rolul K, un vanator de replicanti (andorizi) si o cautare pentru a dezvalui un secret ingropat de mult timp, acesta este un film de neocolit pentru fanii genului, cu scenografie uluitoare si o poveste excelenta.

2. Mulholland Drive

Desi nu a fost lansat in 2017, Mulholland Drive a beneficiat de o re-lansare in anul respectiv, avand sansa sa fie vazut de un public nou venit in cinematografie. Regizat de maestrul David Lynch, acesta este un film noir complex si provocator care urmareste doua femei in Los Angeles in timp ce incearca sa se orienteze intr-un peisaj urban dezastruos. Stilizat si enigmatic, Mulholland Drive ramane unul dintre cele mai enigmatice si discutate filme noir ale secolului 21.

3. Wind River

Debutul regizoral al lui Taylor Sheridan, Wind River este un thriller noir modern despre un agent veterinar dintr-o rezervatie indiana izolata si un agent FBI fara experienta care investigheaza moartea misterioasa a unei tinere de origine nativa. Cu atat o analiza puternica a marginalizarii comunitatilor indigene, cat si un film noir captivant, Wind River este un film excelent in anul 2017.

4. Good Time

Fratii Safdie au creat o drama intensa si pasionanta in Good Time, cu Robert Pattinson in rolul principal al unui hot de banca disperat sa-si salveze fratele mai tanar cu dizabilitati mintale. In timp ce fuge de politie, rapirea unui spital psihiatric si o serie de incurcaturi implicand un cocteil de droguri sintetice deosebit de periculos, Good Time are toate elementele clasice ale genului noir, intr-un cadru deosebit de urban si contemporan.

5. The Killing of a Sacred Deer

Colaborarea dintre regizorul Yorgos Lanthimos si scenaristul Efthymis Filippou a dat un alt succes in 2017, in forma The Killing of a Sacred Deer. Filmul urmeaza povestea unui chirurg de succes (interpretat de Colin Farrell) care este fortat sa ia o decizie ingrozitoare atunci cand o figura misterioasa (interpretata de Barry Keoghan) pretinde razbunarea sinistra. Expecting omens, paranoia si o atmosfera infricosatoare, The Killing of a Sacred Deer este o capodopera a genului noir si un film pe care nu trebuie sa-l ratezi.

6. Thelma

Regizat de Joachim Trier, Thelma urmareste o tanara care se lupta cu puterile supranaturale care incep sa se dezvolte in ea in timp ce se indragosteste de o alta studenta. Cu un ritm captivant si o atmosfera intunecata, in special pentru un mediu universitar idilic, Thelma este un film noir fascinant si plin de simbolism.

7. Mother!

Regizorul Darren Aronofsky a creat un film controversat si discutat in 2017 cu Mother! Cu Jennifer Lawrence in rolul principal, filmul prezinta o persoana care ajunge sa-si traiasca un cosmar aflat in propria casa, in timp ce un numar tot mai mare de oaspeti tin sa intervina si sa distruga treptat viata ei. Un film plin de simbolism biblic, Mother! este un film noir profund si enigmatic.

Daca esti un fan al universului noir, 2017 a fost cu siguranta un an bun inspae film noir, iar aceste 7 filme sunt de care sa te bucuri. Fiecare dintre ele ofera ceva diferit in contextul genului, asigurandu-se ca ai putea petrece ore intregi pe acest teritoriu intunecat si misterios.