Top Filme Scurt metraj 2012

Top Filme Scurt metraj 2012

In 2012, am avut parte de o serie de scurt metraje exceptionale care au impresionat prin efectele vizuale, povestile emotionante si actoria de top. In acest articol, va prezentam o selectie atent aleasa cu cele mai bune scurt metraje din 2012 care au impresionat nu doar fanii, dar si criticii si chiar si membrii Academiei de Arta si Stiinte Cinematografice.

1. Curfew {Film castigator al Oscarului}

Curfew este un scurt metraj dramatic american scris, produs si regizat de Shawn Christensen. Filmul a castigat Premiul Oscar pentru cel mai bun scurt metraj in 2013. Puteti viziona acest scurt metraj aici: Curfew (2012)

Povestea filmului

Povestea filmului il urmareste pe Richie (interpretat de Shawn Christensen), un tanar Chinuie apartin bolii sinucidere, care primeste un telefon de la sora lui, Maggie (interpretata de Emmy Rossum), in care este rugat s-o aiba in grija pe nepoata lui, Sophia (interpretata de Fatima Ptacek), in timp ce ea rezolva niste probleme. Incet-incet, relatia dintre cei doi se dezvolta si invata unul de la celalalt despre viata, dragoste si importanta familiei.

De ce sa urmaresti acest scurt metraj?

Acest scurt metraj reuseste sa surprinda in mod eficient emotiile personajelor sale si sa vada-vine cu un dialog sfatuitor intr-un timp atat de scurt. Povestea este captivanta, iar performantele din film sunt deosebite.

2. Asad

Asad este un scurt metraj dramatic care a avut parte de o nominalizare la Premiile Oscar in 2013. Actiunea filmului se petrece in Somalia si prezinta povestea unui tanar care traieste intr-o zona dominata de conflicte si violenta. Puteti urmari acest scurt metraj aici: Asad (2012)

Povestea filmului

Asad, un baiat somalez, isi doreste sa fie pescar, in ciuda faptului ca nu a prins niciodata un peste. La un pas de a se alatura grupurilor militante, Asad intalneste un pescar intelept care il ajuta sa vada o alta cale pentru viitorul sau.

De ce sa urmaresti acest scurt metraj?

Asad este un scurt metraj induiosator despre speranta si umanitate, in ciuda circumstantelor grele. Povestea este impresionanta, iar performantele sunt autentice.

3. Head Over Heels

Head Over Heels este un scurt metraj animat realizat de catre regizorul Tim Reckart. Filmul se bazeaza pe o inovatie tehnica si narativa, in care personajele principale traiesc in acelasi spatiu, dar graviteaza in directii opuse. Puteti urmari acest scurt metraj aici: Head Over Heels (2012)

Povestea filmului

Povestea urmareste un cuplu casatorit care traieste separat, unul cu capul in jos si celalalt cu capul in sus, in acelasi apartament. Incercand sa-si revigoreze dragostea, cei doi invata sa infrunte diferentele si sa lucreze impreuna.

De ce sa urmaresti acest scurt metraj?

Head Over Heels este un scurt metraj in care animatia sii regia artfull hocus-pocus se combina pentru a crea o poveste vizual impresionanta si profunda despre dragoste, dezbinare si reconciliere.

4. Buzkashi Boys

Buzkashi Boys este un scurt metraj dramatic regizat de Sam French si scris de Sam French si Martin Desmond Roe. Actiunea filmului se petrece in Afganistan si prezinta povestea a doi copii care isi urmaresc visurile si prietenia intr-un mediu ostil. Puteti urmari acest scurt metraj aici: Buzkashi Boys (2011)

Povestea filmului

Filmul urmareste povestea a doi copii, Rafi si Ahmad, care traiesc in Kabul si viseaza sa devina campioni in buzkashi, un sport dur si traditional. In timp ce isi urmeaza visurile, Rafi si Ahmad invata despre dedicare, sacrificiu si adevarata prietenie.

De ce sa urmaresti acest scurt metraj?

Buzkashi Boys este un scurt metraj cinematografic superb realizat si emotionant, care surprinde realitatea cotidiana a vietii in Afganistan si traditia sportului buzkashi.

5. Death of a Shadow

Death of a Shadow este un scurt metraj fantastic si dramatic belgian regizat de Tom Van Avermaet. Acest film a fost nominalizat la Premiul Oscar pentru cel mai bun scurt metraj in 2013. Puteti urmari acest scurt metraj aici: Death of a Shadow (2012)

Povestea filmului

Soldatul Nathan Rook (interpretat de Matthias Schoenaerts) moare in timpul Primului Razboi Mondial si se trezeste intr-un univers paralel in care un om-creator de umbre culege umbrele celor morti pentru a le folosi in picturi. In schimbul unei a doua sanse la viata, Nathan trebuie sa colecteze 10.000 de umbre pentru a-si castiga dreptul de a se intoarce pe Pamant.

De ce sa urmaresti acest scurt metraj?

Death of a Shadow este o infatisare artistica si sobra a mortii si a scurtei perioade de timp de dincolo, explorand totodata teme precum dragostea, sacrificiul si redemptiunea.


Aceste cinci scurt metraje din 2012 reprezinta o selectie in egala masura emotionanta, inovatoare si impresionanta din punct de vedere vizual. Fiecare dintre ele abordeaza teme diferite, dar toate au in comun faptul ca au reusit sa surprinda si sa captiveze publicul. Daca sunteti in cautarea unor experiente cinematografice memorabile, nu ezitati sa vizionati aceste scurt metraje din 2012.