Top Filme Crimă 2016

Top Filme Crima 2016

Vorbim despre un an fabulos pentru iubitorii de filme cu infractiuni, crima si mister, 2016 ne-a oferit o serie impresionanta de productii cinematografice pe care nu trebuie sa le ratezi. Am pregatit o lista detaliata, care include atat productii hollywoodiene cat si filme internationale, gata sa te surprinda si sa te tina cu sufletul la gura.

1. The Accountant

The Accountant este un film de actiune cu o poveste captivanta si te tine in suspans pana in ultima clipa. Ben Affleck joaca rolul unui contabil foarte capabil dar isi duce o viata dubla ca asasin pentru organizatii criminale.

Regizor: Gavin O’Connor

Distributie: Ben Affleck, Anna Kendrick, J.K. Simmons

2. The Infiltrator

The Infiltrator reuseste sa spune povestea impresionanta a unui agent federal care reuseste sa se infiltreze intr-unul dintre cele mai mari carteluri de droguri din istorie. Acesta este inspirat din realitate si se bazeaza pe autobiografia lui Robert Mazur.

Regizor: Brad Furman

Distributie: Bryan Cranston, John Leguizamo, Diane Kruger

3. Hell or High Water

Hell or High Water este un western modern si o poveste plina de razbunare atunci cand doi frati, prinsi intr-un cerc vicios al saraciei, hotarasc sa jefuiasca banca care le-a luat totul. Performantele actorilor sunt deosebite, iar scenariul este superb.

Regizor: David Mackenzie

Distributie: Chris Pine, Ben Foster, Jeff Bridges

4. Nocturnal Animals

Nocturnal Animals este un thriller psihologic care te provoaca sa faci legatura dintre fictiune si realitate, in timp ce dezvaluie povestea plina de suspans a unui autor care isi doreste sa se razbune pe fosta sotie.

Regizor: Tom Ford

Distributie: Amy Adams, Jake Gyllenhaal, Michael Shannon

5. Elle

Elle este un film fascinant care prezinta povestea unei femei influente si puternice care devine victima violului. In loc sa se lase coplesita de situatie, decide sa treaca printr-o serie de evenimente intense si socante pentru a-si gasi agresorul.

Regizor: Paul Verhoeven

Distributie: Isabelle Huppert, Laurent Lafitte, Anne Consigny

6. The Nice Guys

The Nice Guys are la baza un scenariu foarte bun si un umor caracteristic anilor ’70. Filmul spune povestea a doi detectivi particulari care investigheaza o serie de crime legate de industria filmelor pentru adulti in Los Angeles.

Regizor: Shane Black

Distributie: Russell Crowe, Ryan Gosling, Angourie Rice

7. Cold War II

Cold War II este un film Hong Kong-Chinez care continua povestea din filmul sau predecesor, Cold War. Acesta ofera un mix bogat de actiune, drama si intrigi politice, in timp ce exploreaza legaturile dintre politie, crima organizata si politicieni.

Regizor: Longman Leung si Sunny Luk

Distributie: Aaron Kwok, Tony Ka Fai Leung, Yun-Fat Chow

  • Filme internationale de succes

✅ Paterson: O poveste linistita si relaxanta despre viata unui sofer de autobuz si sotiei sale, plina de micile placeri ale vietii si marcata de poezie si creativitate.

✅ Train to Busan: Un film coreean de groaza si actiune cu o poveste incantatoare despre un grup de oameni prinsi pe un tren in timp ce o epidemie de zombie in alba lumea.

✅ The Handmaiden: Un film sud-coreean de crima si mister care ofera publicului o poveste plina de rasturnari de situatie si personaje complexe in timpul perioadei anilor ’30, cand Coreea era sub ocupatie japoneza.

Topul filmelor de crima de-a lungul anului 2016 ne-a prezentat o gama larga de genuri si stiluri de film, cu subiecte remarcabile si o multime de precari mature si interpretari fantastice. Fara indoiala, aceasta a fost un an memorabil pentru fanii acestui gen, si se poate spune, ca s-au stabilit noi standarde in cinema, de care sa ne bucuram in anii urmatori.