Top Filme Război 2016

Top Filme Razboi 2016

In acest articol, vom trece in revista cele mai bune si mai interesante filme despre razboi produse in anul 2016. De la povestile intense si emotionante pana la filmele bazate pe evenimente reale, este o selectie care ar trebui sa atraga atentia oricarui iubitor de filme, indiferent de preferintele personale in materie de genuri cinematografice. Hai sa vedem ce titluri ne-a oferit anul 2016 in materie de filme de razboi!

1. Hacksaw Ridge

Hacksaw Ridge este un film de razboi biografic regizat de Mel Gibson, care spune povestea fascinanta a unui tanar soldat SUA, Desmond T. Doss (interpretat de Andrew Garfield). Doss a refuzat sa poarte arme sau sa ucida inamicii in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, pe baza convingerilor sale religioase. Cu toate acestea, el a fost decorat pentru bravura si a salvat vietile a peste 75 de soldati in timpul bataliei de la Okinawa. Este un film emotionant si plin de actiune, care te face sa te gandesti la limitele credintei si idealurilor morale.

2. La bataille d’Alger (The Battle of Algiers Special Edition)

La bataille d’Alger este un film de razboi clasic care a fost relansat intr-o editie speciala in 2016. Povestea are loc in timpul luptelor pentru independenta Algeriei de sub ocupatia franceza in anii ’50 si ’60 si este o cronica a intenselor lupte care s-au purtat in timpul acestei perioade. Este un film controversat, dar extrem de bine facut, cu o coloana sonora impresionanta si o regie excelenta din partea lui Gillo Pontecorvo. O privire fascinanta asupra unui conflict major din istoria moderna.

3. 13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi

13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi este un film de razboi bazat pe evenimentele reale petrecute in timpul atacului terorist din septembrie 2012 asupra unui obiectiv diplomatic american din Benghazi, Libia. Filmul se concentreaza pe povestea unui grup de operatori paramilitari care au luptat impotriva atacatorilor si au incercat sa salveze vietile celor aflati in pericol. Este un film intens si provocator, care exploreaza natura haotica a razboiului si a conflictelor teroriste din zilele noastre.

4. Anthropoid

Filmul Anthropoid este bazat pe o misiune reala din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, in care doi soldati cehoslovaci, jucati de Cillian Murphy si Jamie Dornan, au fost parasutati in Praga ocupata de nazisti cu scopul de a-l asasina pe liderul SS Reinhard Heydrich. Este un film plin de suspans si de actiune, oferind o perspectiva interesanta asupra unui episod putin cunoscut din istoria razboiului.

5. War Dogs

Comedia neagra de razboi, War Dogs, este regizata de Todd Phillips si are in rolurile principale pe Jonah Hill si Miles Teller. Filmul este inspirat de evenimente reale si spune povestea a doi tineri americani care devin traficanti de arme in timpul razboiului din Irak si Afganistan. Este o abordare neobisnuita si amuzanta asupra unui subiect grav, oferind o perspectiva diferita asupra razboiului si a industriei inarmarii.

6. Billy Lynn’s Long Halftime Walk

Un film regizat de Ang Lee, Billy Lynn’s Long Halftime Walk este o adaptare a romanului omonim scris de Ben Fountain. Filmul spune povestea unui soldat tanar si a camarazilor lui, care se intorc din razboiul din Irak pentru a fi onorati in timpul unei parade de Ziua Recunostintei in SUA. In timp ce filmul exploreaza efectele razboiului asupra celor care il duc, cele mai puternice scene provin din contrastul dintre experientele lor traumatice si spectacolul excesiv al Americii.

7. Free State of Jones

Free State of Jones este un film de razboi istoric regizat de Gary Ross si avandu-l in rolul principal pe Matthew McConaughey. Filmul spune povestea unui grup de fermieri si sclavi eliberati care s-au revoltat impotriva Confederatiei in timpul Razboiului Civil American. Este o poveste interesanta si adesea neglijata a acestui conflict major si ofera o privire asupra vietii si luptelor celor care s-au razvratit impotriva opresiunii.

8. USS Indianapolis: Men of Courage

USS Indianapolis: Men of Courage prezinta povestea reala a naufragiului unui vas al marinei americane care a dus la una dintre cele mai mari tragedii maritime din istoria SUA. Filmul, cu Nicolas Cage in rolul principal, arata modul in care echipajul naufragiat a luptat pentru supravietuire in mijlocul oceanului, fiind expus atacurilor rechinilor si lipsei de apa si hrana. Filmul aduce un omagiu eroilor care au luptat sa supravietuiasca in conditii teribile.

Anul 2016 a adus o serie impresionanta de filme de razboi care merita sa fie vizionate. Desi au in comun tematica razboiului, filmele se diferentiaza prin abordarile variate, stilurile regizorale si subiectele pe care le aduc in prim-plan. Daca esti pasionat de filme de razboi, aceasta lista ar trebui sa-ti ofere suficiente optiuni pentru a te intoarce in timp si a explora aspectele fascinante ale diferitelor conflicte.