Top Filme Fantastice 2014

Top Filme Fantastice 2014: O Calatorie Magica in Lumea Filmului

2014 a fost un an plin pentru genul fantastic, cu numeroase filme minunate care au oferit aventuri impresionante, magie si personaje unice. In acest articol, vom trece in revista unele dintre cele mai bune filme fantastice ale anului 2014, ordonate in functie de aprecierile criticii si ale impatimitilor de film. Sa incepem!

1. The Grand Budapest Hotel

The Grand Budapest Hotel este un film regizat de Wes Anderson, cu o distributie impresionanta, printre care Ralph Fiennes, Tony Revolori, Adrien Brody si Jude Law. Povestea are loc intr-o Republica no-name si urmeaza peripetiile legendarului concierge, M. Gustave, in incercarea sa de a dovedi nevinovatia in cazul unei crime. Atmosfera magica si vizualurile stilizate permit includerea acestui film in topul nostru.

Elemente fantastice memorabile:

 • Design-ul estetic al hotelului si al lumii inconjuratoare.
 • Personajele de poveste, a caror excentricitate rivalizeaza cu cea a lui Roald Dahl.
 • Suspectul principal este, de fapt, un personaj misterios, enigmatic si charismatic – intr-un cuvant, fantastic!

2. The Hobbit: The Battle of the Five Armies

La final de trilogie

The Hobbit: The Battle of the Five Armies este cel de-al treilea si ultim film din trilogia Hobbitului a lui Peter Jackson, bazat pe romanul lui J.R.R. Tolkien. Cu o distributie impresionanta, incluzand nume ca Ian McKellen, Martin Freeman si Richard Armitage, filmul reprezinta punctul culminant al aventurilor lui Bilbo Baggins si ale companiei de pitici condusa de Thorin Oakenshield.

Elemente fantastice memorabile:

 • Efectele vizuale atragatoare, care transporta spectatorii intr-o lume magica si infricosatoare.
 • Armatele fantastice si batalia epica care se desfasoara in final.
 • Personajele mitice, asemenea lui Smaug, dragonul, si Beorn, schimbatorul de piele.

3. Interstellar

Calatoria cosmica

Regizat de vizionarul Christopher Nolan, pe baza unui scenariu co-scris cu fratele sau, Jonathan Nolan, Interstellar ofera o privire asupra viitorului omenirii si a rolului pe care explorarea spatiului il va juca in acest demers. Cu Matthew McConaughey, Anne Hathaway si Jessica Chastain in rolurile principale, filmul dezvaluie un univers fantastic si plin de surprize.

Elemente fantastice memorabile:

 • Vizualuri stiintifico-fantastice care au impresionat criticii si spectatorii in egala masura.
 • Portalurile si calatoriile temporale care genereaza aventuri fantastice.
 • Creatiile robotice unice si inovatoare, care aduc o nota de umor si incantare.

4. Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance)

Drama si magie

Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance) este o drama regizata de Alejandro Gonzalez Inarritu, in care Michael Keaton interpreteaza rolul unui actor cazut in dizgratie si chinuit de demonii sai interiori, care incearca sa isi recapete maretia in lumina reflectoarelor. Realismul magic al filmului, decorul de teatru si jocul actoricesc exceptional au impresionat publicul si criticii deopotriva, culminand cu castigarea Premiului Oscar pentru cel mai bun film in 2015.

Elemente fantastice memorabile:

 • Scenele de zbor fabulos cu costumele iconice, care amintesc de filmele cu eroi.
 • Delirul personajului principal, care creeaza o atmosfera magica si enervanta.
 • Elementele supranaturale care apar si dispar in mod misterios.

5. Guardians of the Galaxy

Guardians of the Galaxy, regizat de James Gunn si produs de Marvel Studios, este un film cu supereroi care combina comedia, actiunea si elementele fantastice intr-un mod inovator si amuzant. Cu Chris Pratt, Zoe Saldana si Bradley Cooper in rolurile principale, filmul prezinta aventurile unei echipe improbabile de extraterestri supereroi care incearca sa salveze galaxia.

Elemente fantastice memorabile:

 • Personajele extraterestre pitoresti: un raton vorbitor si un arbore simpatic si puternic.
 • Planetele si galaxiile indepartate, ce ofera o imaginatie nebuna si o viziune fantastica.
 • Actiunea amestecata cu umor, determinand explorarea neasteptata a conceptului „fantastic” in lumea supereroilor.

Acestea sunt doar cateva dintre cele mai bune filme fantastice ale anului 2014, care au adus din plin magie si surprize pe ecrane. Fie ca aceste pelicule v-au transportat in lumi noi si palpitante sau v-au provocat sa reconsiderati realitatea inconjuratoare, topul nostru este dovada ca 2014 a fost un an memorabil pentru genul fantastic. Nu va ramane decat sa va relaxati si sa va bucurati de aceste filme minunate, daca nu ati facut-o deja.