Top Filme SF 2022

Top Filme SF 2022: Cele mai asteptate science fiction-uri din anul ce vine

Acest articol isi propune sa prezinte cele mai asteptate filme SF ale anului 2022. Vom trece in revista topul celor mai bune pelicule SF, dar si scurta prezentare a fiecaruia. De la filme de actiune si aventura, la drame si filme de groaza, pana la cele cu supereroi, iti vom oferi recomandari pentru toti fanii genului. Vino cu noi intr-o calatorie intergalactica!

Filme SF de actiune

Avatar 2

Avatar 2 este continuarea mult asteptata a filmului de succes din 2009, regizat de celebrul James Cameron. Actiunea are loc la cativa ani dupa evenimentele din primul film si ii aduce pe Jake Sully (Sam Worthington) si Neytiri (Zoe Saldana) intr-o lume sumbra, plina de pericole si monstri, dar si de noi aliati.

The Matrix Resurrections

Keanu Reeves si Carrie-Anne Moss revin in The Matrix Resurrections, a patra instalare din seria Matrix. Dupa multa anticipare, putem vedea in sfarsit cum se dezvolta povestea lui Neo si Trinity. Pregatiti-va de o noua aventura plina de actiune si efecte speciale spectaculoase!

Dune: Part Two

Dupa succesul filmului „Dune” in 2021, anticipam cu nerabdare prima parte a celei de-a doua parti a francizei, Dune: Part Two. Regizat de Denis Villeneuve, filmul ii are in rolurile principale pe Timothee Chalamet si Zendaya, care continua lupta pentru eliberarea planetei Arrakis.

Filme SF de aventura

The Ice Age Adventures of Buck Wild

Intr-o noua poveste din lumea „Era Glaciara”, cunoastem aventurile personajului Buck Wild. The Ice Age Adventures of Buck Wild combina umorul si actiunea tipice francizei, intr-un nou mod interesant si captivant pentru intreaga familie.

The Lost City

Sandra Bullock si Channing Tatum fac echipa in acest film SF de aventura intitulat The Lost City. Scenariul plaseaza personajele in cautarea unui oras pierdut in jungla amazoniana, plin de capcane mortale si mistere neprevazute. Actiunea si comedia se amesteca armonios in acest film asteptat cu mare interes.

Men in Black (Reboot)

Se pregateste un reboot al francizei Men in Black, cu noi protagonisti. Se spune ca Chris Hemsworth si Tessa Thompson vor prelua rolurile principale, deschizand astfel un nou capitol in lumea fascinanta a extraterestrilor si agentilor secreti.

Filme SF dramatice

Devolution

Penelope Cruz si Adam Driver joaca in acest film SF dramatic bazat pe romanul omonim scris de Max Brooks. Povestea surprinzatoare urmareste supravietuirea unei comunitati izolate, oameni trebuie sa ia decizii dificile pentru a se asigura ca vor ramane in viata.

Dark Matter

Dark Matter este un film care combina elementele SF si drama, bazat pe romanul bestseller cu acelasi nume, scris de Blake Crouch. Actiunea este plasata intr-o lume paralela, in care personajul principal, profesorul Jason Dessen, se trezeste intr-o viata complet diferita si trebuie sa gaseasca o cale de intoarcere la familia sa.

Filme SF de groaza

Alien: Covenant 2

Alien: Covenant 2 este urmatoarea pelicula in franciza clasica „Alien”. Actiunea are loc la cativa ani dupa evenimentele din filmul „Alien: Covenant” si exploreaza mai adanc universul ingrijorator creat de Ridley Scott.

World War Z 2

Se pare ca fanii filmului din 2013, „World War Z”, vor avea in sfarsit o continuare. Brad Pitt revine in rolul sau sau icinic pentru a lupta inca o data impotriva amenintarii zombiilor. Este de asteptat ca si acest film sa fie plin de actiune, tensiune si groaza.

Filme SF cu supereroi

The Flash

Ezra Miller iti reia rolul acelebrului supererou in filmul sau solo, The Flash. Cu o poveste plina de evenimente si aventuri, acest film promite sa bucure fanii DC Comics si sa ofere actiune de neoprit.

Black Panther: Wakanda Forever

Dupa succesul filmului „Black Panther” in 2018, anticipam cu entuziasm continuarea, Black Panther: Wakanda Forever. Povestea se asteapta sa continue sa exploreze universul si traditiile din Wakanda si sa ofere noi provocari pentru personaje.

Aceasta este selectia noastra de filme SF pe care sa le urmarim in 2022. Este un an plin de actiune, aventura, drama, groaza si supereroi.