Top Filme Istorice 2018

Top Filme Istorice 2018

Va prezint cele mai bune filme istorice lansate in 2018. Fie ca sunteti pasionati de razboaie epice, povesti de dragoste in vremuri tulbure sau de biografiile marilor lideri, aceasta lista are ceva pentru fiecare fan al filmelor istorice.

1. The Favourite

The Favourite este o drama regala situata in secolul al XVIII-lea in timpul domniei reginei Anne a Marii Britanii. Filmul isi urmareste intrigile palatului in timp ce ducele de Marlborough si sotia sa se lupta pentru putere si influenta in sistemul politic britanic al vremii.

2. First Man

Povestea drama biografica First Man este despre astronautul Neil Armstrong, primul om care a pasit pe luna. Filmul se concentreaza pe viata personala si profesionala a lui Armstrong in anii 1961-1969, precum si pe sarcinile extrem de periculoase si dificile din misiunile NASA ale acelei perioade.

3. Mary Queen of Scots

Mary Queen of Scots ne aduce in secolul al XVI-lea, prezentand legendarul conflict dintre regina Maria Stuart a Scotiei si regina Elisabeta a Angliei. Acest film exploreaza curajul, determinarea si vointa ambelor femei de putere, care au luptat pentru suprematie intr-un univers dominat de barbati.

4. Outlaw King

Outlaw King este un film epic despre regele Robert the Bruce al Scotiei si filma lupta sa pentru independenta tarii sale impotriva dominatiei englezesti. Secventele de razboi captivante, jocul excelent al actorilor si detaliile istorice redau cu maiestrie aceasta pagina importanta din istoria britanica.

5. Blackkklansman

Bazat pe o poveste adevarata, Blackkklansman ne prezinta viata lui Ron Stallworth, primul ofiter afro-american din cadrul politei din Colorado Springs. Filmul ne arata cum Stallworth a reusit sa infiltreze organizatia Ku Klux Klan si sa expuna planurile lor violente.

6. Apostle

Apostle este un film istoric de groaza, ce are loc in 1905. Un barbat calatoreste pe o insula indepartata in cautarea surorii sale rapite, intalnind o religie fanatica si misterioasa. Aceasta productie reuseste cu succes sa impleteasca genul de groaza cu elementele istorice.

7. The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society

The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society este un film bazat pe romanul omonim de Mary Ann Shaffer si Annie Barrows. Filmul ne prezinta povestea unei scriitoare care se imprieteneste cu locuitorii insulei Guernsey, aflati sub ocupatia nazista in timpul celui de-al doilea razboi mondial.

8. Colette

Colette este un film biografic despre Gabrielle Colette, autoarea franceza care a revolutionat literatura erotica al inceputului de secol XX. Prezentand lupta ei pentru libertate personala si profesionala, filmul ofera o privire fascinanta asupra uneia dintre cele mai influente scriitoare ale epocii sale.

9. Peterloo

Peterloo este un film epic despre macelul de la Peterloo, care a avut loc in 1819, cand armata britanica a intervenit brutal pentru a reprima o adunare pasnica a muncitorilor din Manchester. Acest film reprezinta o meditatie intensa asupra democratiei si a abuzului de putere.

10. The Death of Stalin

The Death of Stalin este o comedie satirica despre moartea liderului sovietic Iosif Stalin in 1953 si lupta pentru putere care urmeaza in cercul sau intern. Acest film iti arata intr-o maniera amuzanta lumea de dupa moartea unuia dintre cei mai controversati si temuti dictatori ai secolului XX.

Acest articol a inclus o serie de top-uri despre filme istorice lansate in 2018, speram sa va inspire in alegerea unui film de weekend sau pentru o seara de cinefil. Fiecare film aduce in prim-plan povesti adevarate si fascinante, personaje puternice si scenarii bine construite ce au bucurat spectatorii anului 2018.