Filme turcesti

Top filme turcesti pentru weekend

Nimic nu bate un weekend cu o punga de floricele, o canapea confortabila si un maraton de filme excelente. Iar daca doriti sa va scufundati in filme turcesti fascinante, sunteti in locul potrivit! Nu va faceti griji daca nu vorbiti limba, pentru ca subtitrarile sunt mereu la dispozitie. Sa aruncam o privire la cele mai bune filme turcesti pe care le puteti savura.

1. Ucuz Roman (Once Upon a Time in Anatolia) (2011)

Ucuz Roman este povestea unui grup de muncitori in domeniul legii care petrec o noapte intreaga cautand cadavrul unui om ucis in campurile Anatoliei. Filmul ofera o abordare cinstita si contemplativa a interiorului Turciei si a sistemului sau judiciar.

2. Mustang (2015)

Mustang este un film despre cinci surori orfane crescute de bunica si unchiul lor intr-un sat turc conservator. Povestea urmareste lupta lor in crestere si transformarea lor in femei tinere, in timp ce incearca sa scape de constrangerile traditionale impuse de societate si familie.

3. Mahalle (2007)

Filmul Mahalle urmareste viata a trei prieteni din copilarie, care cresc intr-un cartier sarac din Istanbul in anii 1960. Povestea lor de dragoste, prietenie si conflicte este spusa intr-un stil care celebreaza realitatea bruta a vietii in acele vremuri.

4. Baskin (2015)

Baskin este un film de groaza turcesc care urmareste povestea unei echipe de politisti care se trezesc captivi intr-o casa bantuita, dupa ce au fost chemati sa investigheze o serie de activitati paranormale. Acest film este usor diferit de restul listei si va va tine cu siguranta in suspans.

Cele mai bune filme turcesti pentru a rade in hohote

Nu vrem sa va treceti weekendul fara a rade din toata inima, asa ca am inclus cateva filme amuzante pe care sa le urmariti!

5. Recep Ivedik (2008)

Recep Ivedik este unul dintre cele mai populare si amuzante personaje din cinematografia turceasca. Povestea invarte in jurul lui Recep, un barbat de la tara care detine o masina de remorcare si este cunoscut in satul sau pentru comportamentul sau absurd si imprudent. Seria de filme Recep Ivedik (cinci pana in prezent) este plina de umor absurd si face misto de stereotipuri culturale turcesti.

6. Hokkabaz (2006)

Acest film povesteste despre viata unui magician esuat si a prietenului sau impreuna cu nepotul sau care isi desfasoara spectacolele pe strazile Istanbulului. Filmul este o comedie neagra si abordeaza probleme sociale intr-un context umoristic.

Filme turcesti care prezinta istoria Turciei

Istoria Turciei este foarte indepartata si complexa, iar cinematografia turceasca reflecta adesea acest aspect in diferite moduri. Aceste filme va vor lasa impresii de lunga durata si va vor arata diferite epoci ale istoriei natiunii.

7. Conquest 1453 (2012)

Filmul Conquest 1453 prezinta cucerirea Constantinopolului de catre otomani sub conducerea sultanului Mehmet al II-lea care a incercat sa creeze un imperiu care sa uneasca estul si vestul. Filmat cu un buget mare si avand efecte vizuale uimitoare, acest film promite sa va reintroduca intr-o era de lupte si eroism.

8. Gulbeyaz (2003)

Gulbeyaz este un film turcesc care se concentreaza pe povestea unei tinere femei in timpul Razboiului de Independenta al Turciei. Povestea exploreaza problemele genului, dar si provocarile unei populatii zdrobite de razboi si ocupare.

Ce sa asteptati de la filmele turcesti?

Filmele turcesti prezinta un amestec eclectic de genuri si stiluri care provin dintr-o cultura bogata si diversa. Acesta a fost doar un scurt top al filmelor turcesti pe care sa le urmariti. Indiferent daca sunteti in cautarea unui gen sau altul, lista de mai sus ar trebui sa va ofere ore intregi de divertisment pentru weekendul vostru.

Previous Article
Next Article