Top Filme Thriller 2011

Top Filmarilor Thriller din 2011 – Un An Incitant pentru Iubitorii de Adrenalina

2011 a fost un an bogat in ceea ce priveste filmele thriller, avand o multime de pelicule care au incantat iubitorii de actiune, suspans si mister. In acest articol, vom arunca o privire asupra celor mai bune si mai apreciate filme thriller lansate in 2011, evaluate pe baza popularitatii si a calitatii scenariilor.

Drive

Drive este un film regizat de Nicolas Winding Refn, care ii are in distributie pe Ryan Gosling si Carey Mulligan. O relatie intre un sofer de evadare si vecina lui are repercusiuni periculoase in acest thriller intens si incarcat de actiune. Drive este recunoscut pentru stilul sau vizual distinct, iar Gosling s-a impus in rolul soferului carismatic si rezervat. Acest film a reusit sa se impuna in topurile cinematografice din 2011 si merita sa fie vizionat. (https://www.imdb.com/title/tt0780504/)

Lista filme thriller Top 5

Inainte de a trece la descrierea detaliata a celor mai bune 10 filme thriller din 2011, sa aruncam o privire asupra topului nostru:

  1. Drive
  2. Contagion
  3. The Girl with the Dragon Tattoo
  4. Hanna
  5. Source Code

Contagion

Filmul Contagion are o poveste bine realizata si intriganta care exploreaza potentialele pericole ale unei epidemii globale. Filmul ii are in distributie pe Matt Damon, Gwyneth Paltrow, Jude Law si Kate Winslet, ceea ce i-a asigurat un succes rasunator. In centrul povestii se afla o echipa de oameni de stiinta care lucreaza impreuna pentru a combate un virus periculos in timp ce societatea incearca sa se adapteze la noile conditii. Contagion a primit recenzii pozitive si este considerat unul dintre cele mai bune filme thriller din 2011.

The Girl with the Dragon Tattoo

The Girl with the Dragon Tattoo este un thriller psihologic superb, bazat pe romanul omonim al autorului Stieg Larsson. Regizat de David Fincher, filmul ii are in rolurile principale pe Rooney Mara si Daniel Craig si ii urmareste pe cei doi care incearca sa rezolve un caz de disparitie din Suedia. Filmul exploreaza teme precum identitatea, violenta si abuzul de putere, iar Mara a fost laudata pentru rolul ei ca Lisbeth Salander. Filmul a primit numeroase premii si a fost inclus in multe topuri ale celor mai bune filme thriller din 2011.

Hanna

Hanna este un thriller de actiune care se concentreaza pe aventurile unei tinere adolescente, Hanna Heller (interpretata de Saoirse Ronan), crescuta in izolare si antrenata pentru a fi asasin perfect. La varsta de 16 ani, ea se angajeaza intr-o misiune de razbunare impotriva celor care i-au distrus familia si a oricarei sanse ca ea sa poata duce o viata normala. In timp ce se lupta cu propriii sai demoni interiori, tinta ei finala se dovedeste a fi o enigma mult mai complicata decat se astepta. Filmul este plin de scene de actiune palpitante si bine coregrafiate, care i-au castigat o pozitie in topurile celor mai bune filme thriller din 2011.

Source Code

Source Code este un film de actiune SF-thriller regizat de Duncan Jones si cu Jake Gyllenhaal in rolul principal. Acest film il urmareste pe capitanul Colter Stevens care se trezeste in trupul unui alt om cu o singura misiune: sa dezamorseze o bomba pe un tren care merge spre Chicago. Source Code este un film neconventional in sensul ca eroul isi revine la intervale de timp, invatand din fiecare incercare si devenind mai bun in ceea ce face. Asadar, filmul exploateaza atat subiectul calatoriei in timp, cat si pe cel al destinului, rasplatindu-i pe spectatori cu o experienta emotionanta si captivanta.

Restul topului 10 al filmelor Thriller din 2011

  1. Limitless
  2. Super 8
  3. Tinker Tailor Soldier Spy
  4. The Adjustment Bureau
  5. Unknown

Din lista de mai sus, putem vedea ca 2011 a fost un an fantastic pentru filmele thriller, care a oferit o varietate de optiuni pentru spectatori. De la thrillerele psihologice precum „The Girl with the Dragon Tattoo”, pana la filme cu elemente de actiune si science-fiction ca „Source Code” si „Super 8”, 2011 a oferit ceva pentru toate gusturile.