Top Filme Western 2011

Top Filme Western 2011

Westernurile au fost mereu un gen popular de filme, iar anul 2011 nu face exceptie de la aceasta tendinta. In acest articol va vom prezenta un top al celor mai bune filme western lansate in 2011, mai exact un clasament al primelor 10 titluri, bazat pe parerea criticilor si impartasita de public in equal masura.

1. Rango

Rango este un film de animatie regizat de Gore Verbinski, care va fi mai degraba potrivit pentru cei mici, dar va fi apreciat si de adultii iubitori de aventuri spumoase si de umor absurd. Filmul ii are in rolurile principale pe Johnny Depp, care ii da viata cameleonului Rango, si pe Isla Fisher, care o interpreteaza pe Beans.

Lista cu personajele amuzante si colorate include:

  • Rattlesnake Jake – un sarpe cu clopotei periculos si temut
  • Tortoise John – primarul corupt al oraselului Dirt
  • The Spirit of the West – o aparitie misterioasa care il inspira pe Rango sa devina un erou

Rango a fost un succes de critica si de box-office, fiind apreciat atat pentru animatia sa de calitate, cat si pentru umorul inteligent si situatiile imprevizibile.

2. True Grit

True Grit este un remake al filmului omonim din 1969, care ii avea in rolurile principale pe John Wayne, Kim Darby si Glen Campbell. Regizat de fratii Coen, acest western modern ii are in distributie pe Jeff Bridges, Matt Damon si Hailee Steinfeld.

Povestea se axeaza pe determinarea tinerei Mattie Ross (Hailee Steinfeld) de a-si gasi si pedepsi tatal ucis, cu ajutorul unui serif alcoolic (Jeff Bridges) si unui Texas Ranger fara frica (Matt Damon). Pe parcursul calatoriei lor, cei trei formeaza o legatura stransa, impotrivindu-se pericolelor din Vestul Salbatic.

3. Meek’s Cutoff

Meek’s Cutoff este un western minimalist regizat de Kelly Reichardt, care exploreaza aspecte mai putin abordate ale pionieratului pe teritoriul american. Filmul este o drama lenta si atmosferica, concentrata pe dilemele morale si pe resursele limitate ale unui grup de pionieri care se ratacesc in munti.

Cititi mai multe despre povestea intensa a unei femei tari inimii si curajul ei nemasurat de a face alegeri dificile!

4. The Big Bang

Un detectiv particular, Ned Cruz (interpretat de Antonio Banderas), este angajat sa o gaseasca pe Lexie, o femeie disparuta fara urma. Cercetarile sale il duc spre o serie de ciudatenii, inclusiv un magnat al industriei pornografice si un boxer gigant.

5. Blackthorn

In Blackthorn, o reinterpretare a mitului lui Butch Cassidy, acesta se intoarce in America pentru a-si recupera partea de bani ramasa in urma jafului din Bolivia. Filmul prezinta peisaje spectaculoase si o naratiune intriganta.

Descrieri scurte pentru filmele de pe locurile 6-10:

6. A Lonely Place for Dying

Un fost agent CIA renegat dezvaluie secretele guvernului American despre interventiile secrete in Vietnam. Acest thriller emotionant aduce la lumina aspecte intunecate ale istoriei si suspans garantat.

7. Hobo with a Shotgun

O masca pentru ochi, o pusca si foarte multa violenta – Hobo este un film de exploatare cu o atitudine nonconformista despre un vagabond care se lupta impotriva criminalitatii dintr-un mic oras.

8. The Gundown

Mike Ruffalo este un asasinoiu venerat care decide sa se retraga din lumea infractiunilor pentru a duce o viata linistita in micul oras Seraphim. Planurile lui se complica insa cand un fost rival apare si ii ofera o ultima provocare.

9. The Perils of the Old West

O colectie de scurtmetraje Western ce abordeaza problemele actuale, precum relatii de familie, loialitate si legi morale implicate in lupta impotriva criminalitatii.

10. Scott Walker: 30 Century Man

Un documentar despre cantaretul Scott Walker, care povesteste despre impactul muzicii sale asupra cinematografiei si a genului western.

Tentativa este sa acoperim o gama diversa de abordari si estetici din universul westernurilor moderne, includand filme de animatie, drame, thrillere si documentare. De la gunfight-uri epic la character study-uri cu accente psihologice, am incercat sa oferim un material cat mai consistent pentru cei care apreciaza genul intr-un mod sau altul.