Top Filme Război 2013

Top Filme Razboi 2013

Razboiul ne este atat de strain, dar in acelasi timp, asa de aproape. Prin intermediul artelor, literaturii si cinematografiei, razboiul devine o experienta vie, o amintire virtuala ce ne zguduie sufletul si ne face sa ne punem intrebarile temerii. Prin urmare, astazi vom explora Top Filme Razboi 2013 – productii cinematografice care ne forteaza sa privim in fata conflictul in sine si sa reflectam asupra valorii vietii si a sacrificiilor pe care multi au fost nevoiti sa le faca.

Film 1: Lone Survivor

Lone Survivor este un film american de razboi regizat de Peter Berg si inspirat din cartea cu acelasi nume scrisa de Marcus Luttrell si Patrick Robinson. Filmul ii are in rolurile principale pe Mark Wahlberg, Taylor Kitsch, Emile Hirsch si Ben Foster si este bazat pe evenimente reale petrecute in 2005, in timpul Razboiului din Afghanistan.

Povestea ilustreaza viata soldatilor din Fortele Speciale ale Statelor Unite care participa la Operatiunea Red Wings pentru a captura sau a ucide un lider taliban notoriu. In ciuda eforturilor eroice si a camaraderiei lor, misiunea se sfarseste in mod tragic, iar Marcus Luttrell, jucat de Mark Wahlberg, devine singurul supravietuitor.

Lone Survivor este un film care are sa-ti ofere grafica, violenta, camaraderie militara si ne prezinta eroismul pe care doar soldatii pot sa-l inteleaga.

Film 2: 12 Years a Slave

12 Years a Slave este un film britanico-american regizat de Steve McQueen si scris de John Ridley. Este bazat pe autobiografia omonima a lui Solomon Northup, interpretat de Chiwetel Ejiofor.

Povestea filmului are in centru un afro-american liber care a fost rapit si vandut in sclavie in timpul Razboiului Civil American. Ne este prezentat lupta lui pentru supravietuire si libertate, in timp ce isi doreste sa-si revada familia.

Desi nu este un „film de razboi” per se, 12 Years a Slave se incadreaza in categoria acestui articol datorita contextului de razboi civil si tema luptei pentru libertate.

Film 3: The Railway Man

The Railway Man este un film britanic regizat de Jonathan Teplitzky si scris de Frank Cottrell Boyce. Filmul este bazat pe memoriile omonime ale lui Eric Lomax si ii are in rolurile principale pe Colin Firth, Nicole Kidman si Jeremy Irvine.

Povestea ne prezinta traumele unui fost prizonier de razboi al celui de-Al Doilea Razboi Mondial, care este obligat sa lucreze la construirea unei cai ferate in jungla thailandeza si cum isi confrunta tortionarul japonez in timpurile moderne.

The Railway Man este un film emotionant, dar cu un sfars incurajator, despre cum o persoana poate depasi trauma razboiului si poate gasi pace si reconciliere.

Film 4: Emperor

Emperor este un film american regizat de Peter Webber si scris de Vera Blasi si David Klass. Filmul ii are in rolurile principale pe Tommy Lee Jones, Matthew Fox si Eriko Hatsune si este bazat pe evenimente reale care au avut loc dupa al Doilea Razboi Mondial.

Povestea urmareste rolul jucat de generalul Douglas MacArthur in timpul ocupatiei americane a Japoniei si misiunea lui pentru a descoperi daca imparatul Hirohito trebuie judecat sau nu pentru crime de razboi.

Emperor este un film fascinant, oferind o perspectiva diferita asupra razboiului si consecintelor acestuia si un portret al personajelor implicate in aceste evenimente istorice cruciale.

Film 5: Stalingrad

Stalingrad este un film rusesc regizat de Fedor Bondarchuk si scris de Ilya Tilkin. Este o reprezentare fictiva a unei povesti de dragoste in cea mai sangeroasa batalie a celui de-Al Doilea Razboi Mondial – Batalia de la Stalingrad in 1942 si 1943.

Povestea urmareste o grupa de soldati sovietici care isi apara un bloc locativ din Stalingrad impotriva invaziei germane, cat si un complex triunghi amoros intre un soldat, o tanara rusoaica si un ofiter german.

Stalingrad este un film de razboi tipic, cu scene de lupta impresionante si o poveste de dragoste care aduce speranta in mijlocul ororilor de razboi.

Inevitabila reflectie asupra razboiului

Filmele de razboi ne permit sa exploram experienta teribila a conflictului si sa intelegem mai bine oamenii implicati in aceste situatii extreme. In acelasi timp, le transmitem valorile si lectiile invatate publicului, astfel incat sa evitam greselile trecutului si sa construim un viitor mai bun.

Prin vizionarea acestor top filme razboi 2013, veti putea sa va sensibilizati emotional in legatura cu aceasta experienta umana universala si sa descoperiti perspective diferite asupra conflictelor armate.