Top Film Noir 2013

Top Film Noir 2013

Anul 2013 a adus pe ecranele noastre o gama variata de filme de calitate, inclusiv remarcabile capodopere in }genul film noir. Acest stil cinematografic, caracterizat prin atmosfera intunecata, personajele complexe si intrigile pline de suspans, continua sa ne fascineze si sa ne ghideze spre intrebari esentiale despre viata, moarte si omenire. In cele ce urmeaza, am compilat un top al celor mai remarcabile filme noir din 2013, notabile atat pentru regia artistica, cat si pentru interpretarile remarcabile ale actorilor implicati.

Out of the Furnace [IMDb]

Regizat de Scott Cooper, acest film prezinta povestea unui barbat care isi ia viata in propriile maini dupa ce autoritatile nu reusesc sa gaseasca persoana care si-a rapit fratele. Filmul exploreaza teme precum loialitatea fata de familie si prieteni, sacrificiul personal si rafuielile nemiloase dintre persoane. Cu un scenariu inteligent si profund, Out of the Furnace ne arata cat de departe suntem dispusi sa mergem pentru a proteja pe cei dragi.

The Best Offer [IMDb]

Regizat de Giuseppe Tornatore, acest film plin de suspans ne prezinta povestea idiosincratica a lui Virgil Oldman (interpretat de Geoffrey Rush), un expert in arta si licitationar care este angajat sa evalueze o colectie de lucrari de arta pentru o clienta misterioasa. In timp ce se aventureaza in mintea sa misterioasa si intriganta, Virgil este purtat din ce in ce mai adanc intr-o lume intunecata si enigmatica, care ii schimba radical perceptia asupra realitatii.

A Single Shot [IMDb]

Regizat de David M. Rosenthal, acest thriller superb adaptat dupa romanul cu acelasi nume de Matthew F. Jones urmareste tragedia care se intrezareste in urma unei greseli tragice. Protagonistul interpretat de Sam Rockwell, John Moon, trage accidental cu arma in timp ce vaneaza si trimite o tanara fugarita direct intr-un razboi impotriva unei bande de infractori violenti. O poveste care se schimba constant in ton si tensiune, A Single Shot face spectacol in manipularea incalcita a destinelor personajelor sale intr-un mod foarte studiat si atent regizat.

Lowlife [IMDb]

Film-noir-ul Lowlife ne aduce povestea unui wrestler sangelui-rece si cu caracterul dur, care isi cauta menirea in viata si o cauta pe mama pierduta a fiicei sale. Regizat de Djansiho Karmazin, acest film ne conduce printr-o lume intunecata si tulbure in care actiunile si deciziile isi schimba sensul pe baza celor putine indicii pe care reusim sa le strangem.

The Counselor [IMDb]

Regizat de Ridley Scott, The Counselor prezinta povestea unui avocat (interpretat de Michael Fassbender) care se implica intr-o schema de contrabanda cu droguri, care se intoarce impotriva sa si ii pune in pericol atat viata, cat si cea a iubitei sale, interpretata de Penelope Cruz. Filmul este incarcat de remarabile interpretari din partea trupei de actori (Cameron Diaz, Javier Bardem si Brad Pitt), dar si a unui dialog complex si memorabil, care contine multe dintre elementele de baza ale genului.

Top secundar: Filme noir onorabile din 2013

  • Dead Man Down
  • Gangster Squad
  • Trance
  • Only God Forgives
  • Penthouse North
  • God’s Pocket
  • The Word
  • Kiss the Devil in the Dark
  • 28 Hotel Rooms

In 2013 am fost binecuvantati cu o multime de filme noir excelente care sa ne tina inchisi in salile de cinema, descrierile acestor filme sunt menite pentru a va oferi o idee generala despre ceea ce aceste filme au in comun si sa va asigure cateva sugestii perfecte pentru viitoarele dumneavoastra vizionari. Oricare dintre aceste filme captivante si originale, fie ca se afla in primul, fie in topul secundar, poate oferi un punct de plecare excelent pentru a va completa cunostintele despre acest gen misterios si fascinant.