Top Filme Biografice 2017

Top Filme Biografice 2017

In 2017, o serie de filme biografice si-au facut locul pe ecrane, prezentand povestea unor personalitati notabile si evenimente marcante din istorie. De la povesti inspirate de viata unor muzicieni celebri, la relatari dramatice ale vietii unor personalitati politice sau a luptelor pentru drepturi, iata o lista enumerativa cu cele mai bune filme biografice ale anului 2017.

1. Borg vs. McEnroe

Borg vs. McEnroe exploreaza rivalitatea dintre doi dintre cei mai mari jucatori de tenis, Bjorn Borg si John McEnroe. Povestea este concentrata pe evenimentele petrecute in timpul campionatului de la Wimbledon din 1980. Filmul prezinta atat aspectele publice ale rivalitatii dintre cei doi, cat si cele private, de-a lungul parcursului lor spre victorie.

Regizor: Janus Metz

Distributie: Sverrir Gudnason, Shia LaBeouf, Tuva Novotny

2. Darkest Hour (Ora de intuneric)

Darkest Hour (2017) surprinde perioada tensionata in care Winston Churchill a preluat rolul de prim-ministru britanic in cel de-al Doilea Razboi Mondial. Filmul ne arata lupta interna a lui Churchill, momentul in care ia decizia cruciala de a se alia cu Statele Unite si Uniunea Sovietica si sa lupte impotriva Germaniei lui Hitler, sau sa inceapa discutiile de pace cu aceasta.

Regizor: Joe Wright

Distributie: Gary Oldman, Lily James, Kristin Scott Thomas

3. The Disaster Artist

Acest film este bazat pe cartea cu acelasi nume si ne impartaseste povestea incredibila a lui Tommy Wiseau, interpretat in film de James Franco, un actor excentric si aspirant regizor. The Disaster Artist ofera si o vedere de ansamblu asupra productiei si lansarii „The Room” (2003), considerat unul dintre cele mai proaste filme din toate timpurile.

Regizor: James Franco

Distributie: James Franco, Dave Franco, Ari Graynor

4. Molly’s Game

Molly’s Game relateaza povestea fascinanta a lui Molly Bloom, un fost schioare olimpica care a organizat jocuri de poker cu mii de dolari pentru elita Hollywood-ului, sportivi celebri si afaceristi de succes. Regizat de Aaron Sorkin, filmul isi propune nu doar sa prezinte situatiile si personajele ciudate ale lumii jocurilor de noroc, dar si reconstruieste povestea personala a lui Molly Bloom.

Regizor: Aaron Sorkin

Distributie: Jessica Chastain, Idris Elba, Kevin Costner

5. I, Tonya (Eu, Tonya)

I, Tonya este un portret al unei povesti dramatice din lumea patinajului artistic, interpretat cu umor negru si ironie. Filmul prezinta viata patinatoarei Tonya Harding si ajunge in momentul in care partenera sa de echipa, Nancy Kerrigan, este atacata. Margot Robbie interpreteaza perfect rolul plin de complexitate al Tonya Harding.

Regizor: Craig Gillespie

Distributie: Margot Robbie, Sebastian Stan, Allison Janney

6. The Greatest Showman

Ultimul film din acest top este The Greatest Showman (2017), un musical despre viata lui P.T. Barnum, care a fondat Ringling Bros. si Barnum & Bailey Circus. Cu muzica spectaculoasa si o poveste emotionanta, filmul este o evocare a spiritului american, cu visuri marete si ambitii.

Regizor: Michael Gracey

Distributie: Hugh Jackman, Zac Efron, Michelle Williams

Recapitulare:

Cele mai bune filme biografice ale anului 2017 sunt:

  1. Borg vs. McEnroe
  2. Darkest Hour (Ora de intuneric)
  3. The Disaster Artist
  4. Molly’s Game
  5. I, Tonya (Eu, Tonya)
  6. The Greatest Showman

Aceste filme ofera o gama larga de povesti care acopera diverse aspecte ale vietii unor personalitati notabile si reprezinta o experienta cinematografica captivanta pentru pasionatii de filme biografice.