Top Filme Sport 2020

Top Filme Sport 2020

Anul 2020 poate fi considerat unul dintre cei mai interesanti ani in ceea ce priveste productiile cinematografice din categoria sport. Sportul reprezinta o sursa inepuizabila de inspiratie pentru filme si 2020 nu a fost o exceptie. Iata o lista cu filmele sport pe care nu trebuie sa le ratezi in acest an.

1. The Way Back

The Way Back este un film american de drama sportiva regizat de Gavin O’Connor si scris de Brad Ingelsby, cu Ben Affleck in rolul principal.

Descriere

Filmul spune povestea lui Jack Cunningham, un fost baschetbalist si mare promisiune a liceului. Dupa ce a renuntat la posibilitatea de a avea o cariera de succes in baschet, viata sa a cazut in declin. Intrigat de propunerea de a antrena echipa slaba de baschet a liceului sau, Jack accepta, fara sa stie ca aceasta decizie ii va schimba viata si il va ajuta sa se confrunte cu propriii demoni.

The Way Back – IMDb

2. Safety

Safety este un film de drama sportiva, regizat de Reginald Hudlin, ce a debutat pe platforma Disney+.

Descriere

Filmul este inspirat din povestea adevarata a lui Ray McElrathbey, un fotbalist american care a incercat sa mentina un echilibru intre sport, studii si viata personala, in timp ce avea grija de fratele sau mai mic, Fahmarr. Pelicula prezinta determinarea tanarului sportiv de a reusi in toate domeniile, depasind obstacolele si sacrificiile enorme.

Safety – IMDb

3. Rising Phoenix

Rising Phoenix este un documentar regizat de Ian Bonhote si Peter Ettedgui, avand premiera pe Netflix.

Descriere

Documentarul exploreaza istoria, impactul si importanta Jocurilor Paralimpice si a sportivilor care participa la acestea. Filmul urmareste povestile a noua sportivi si modul in care sportul si Jocurile Paralimpice le-au influentat vietile si le-au oferit posibilitatea de a se afirma in societate. Rising Phoenix ofera o privire emotionanta asupra rezilientei si fortei de a depasi limitele.

Rising Phoenix – IMDb

4. Ford v Ferrari

Chiar daca a avut premiera in 2019, Ford v Ferrari ramane unul dintre cele mai apreciate filme sport din ultimii ani si merita sa fie inclus in acest top din 2020.

Descriere

Inspirat din evenimente reale, Ford v Ferrari prezinta povestea inedita a cursei in care constructorul american de automobile, Ford, a reusit sa-l invinga pe cel mai mare nume in cursele de anduranta, Ferrari in anul 1966, la cunoscuta cursa Le Mans. Filmul evidentiaza provocarile pe care inginerul Carroll Shelby si pilotul Ken Miles le-au intampinat in incercarea de a crea cea mai rapida masina din istoria competitiei.

Ford v Ferrari – IMDb

5. All-Round Champion

All-Round Champion este un show de televiziune care a avut premiera in 2020, ce urmareste sportivii de diferite discipline in timp ce se antreneaza si participa intr-un concurs.

Descriere

Acest reality show isi propune sa dezvaluie abilitatile, determinarea, dar si trairile emotionale ale sportivilor, intr-un format accesibil si intersant pentru telespectatori. Emisiunea prezinta povestea a zece tineri atleti care isi testeza abilitatile in diferite sporturi, in afara de cel in care sunt specializati, pentru a castiga titlul de „All-Round Champion”.

All-Round Champion – IMDb

6. Break

Break este o comedie sportiva din Franta care a avut premiera in 2020 si care prezinta povestea a doi tineri ce isi gasesc inspiratie in dans.

Descriere

Lucie este o inotatoare de performanta care iti plange mama moarta si Vince este un dansator de street dance care incearca sa-si regaseasca imaginatia pierduta. Impreuna, vor naviga in lumea dansului si a sportului de competitie etc. Isi vor depasi propriile limite si se vor ajuta unul pe celalalt sa se reinventeze si sa evolueze.

Break – IMDb

Anul 2020 ne-a oferit o multime de filme si documentare sportive interesante si inspirationale, care sa ne tina captivati si sa ne prezinte diferite povesti despre efort, determinare si rezilienta in lumea sportului. Aceste filme dezvaluie in primul rand valoarea sportului in viata noastra si nu ar trebui sa lipseasca din lista celor ce iubesc sportul si filmele de calitate.