Top Filme Animaţie 2016

Top Filme Animatie 2016

Anul 2016 a fost un an remarcabil pentru industria cinematografica, in special in ceea ce priveste filmele de animatie. De la continuari ale unor francize indragite pana la filme originale si inovatoare, aici vom explora unele dintre cele mai bune filme de animatie din 2016 si de ce merita sa le vizionezi.

Zootopia

Zootopia este un film produs de Walt Disney Animation Studios si regizat de Byron Howard si Rich Moore. Filmul prezinta povestea unei iepe aspirante, Judy Hopps, care se imbarbateaza sa devina primul agent de politie iepure in metropola titlulara. Impreuna cu o vulpe vorbitoare, Nick Wilde, cei doi incearca sa rezolve un caz misterios legat de disparitia animalelor.

Zootopia este o combinatie perfecta de animatie de inalta calitate, umor inteligent si personaje memorabile. Filmul a primit recenzii pozitive atat din partea criticilor, cat si a publicului si a castigat Oscarul pentru Cel mai bun film de animatie.

Kubo si Lauta Magica

Urmatorul film de pe lista noastra este Kubo si Lauta Magica, un film de animatie stop-motion de la studioul Laika, regizat de Travis Knight. Kubo, un tanar baiat cu un dar magic, trebuie sa-si foloseasca abilitatile si inteligenta pentru a invinge un dusman puternic si a descoperi adevarul despre familia sa.

Aceasta capodopera vizuala, impresionanta prin animatia sa detaliata si atenta, a fost primita cu laude de catre critici si a fost desemnata pentru Cel mai bun film de animatie la premiile Oscar.

Moana: O aventura a marii

Moana: O aventura a marii este un film de animatie produs de Walt Disney Animation Studios si regizat de Ron Clements si John Musker. Filmul prezinta povestea unei fete polineziene care incearca sa-si salveze insula natala de o blestem teribil, calatorind pe mare in compania unui semizeu numit Maui.

Cu un scenariu bine construit, personaje indragite si muzica captivanta compusa de Lin-Manuel Miranda, acest film a castigat inimile publicului din intreaga lume si a fost nominalizat la Oscar pentru Cel mai bun film de animatie.

In cautarea lui Dory

Pixar Animation Studios continua sa impresioneze cu In cautarea lui Dory, continuarea mult asteptata a filmului din 2003 „In cautarea lui Nemo”. Regizat de Andrew Stanton si Angus MacLane, filmul ii gaseste pe Marlin si Nemo in cautarea prietenei lor amnezice, Dory, cu ajutorul unor personaje noi si vechi.

Aceasta comedie de animatie palpitanta a primit recenzii foarte bune si a castigat premiul BAFTA pentru Cel mai bun film de animatie.

Kung Fu Panda 3

Ultimul film de pe lista, dar nu cel din urma in calitate, este Kung Fu Panda 3, o continuare a aventurilor lui Po, un urs panda care se lupta pentru a invata secretele artei Kung Fu. Regizat de Jennifer Yuh Nelson si Alessandro Carloni, filmul exploreaza o noua poveste in care Po trebuie sa infrunte un rau antic si sa descopere adevaratul potential.

In timp ce nu a fost la fel de aclamat ca primele doua filme din seria Kung Fu Panda, acest film prezinta o actiune excelenta, animatie minunata si umor foarte bun intr-un film de vizionat in familie.