Top Filme Acţiune 2016

Top Filme Actiune 2016

In 2016, a fost un an excelent pentru filmele de actiune, cu multe titluri care au dominat box-office-ul si au captivat publicul. Acest articol va detalia topul filmelor de actiune lansate in 2016 si va oferi descrieri pentru fiecare titlu, precum si un link catre pagina cea mai relevanta pentru acel film.

1. Captain America: Civil War

„Captain America: Civil War” marcheaza al treilea film din seria Captain America si ocupa un loc important in Universul Cinematografic Marvel. In aceasta poveste, supereroii din Avengers sunt impartiti in doua factiuni: una condusa de Captain America (Chris Evans), care se opune controlului guvernului asupra supereroilor, si cealalta condusa de Iron Man (Robert Downey Jr.), care sustine acest control. Toti supereroii din film sunt prezenti, de la Spider-Man pana la Black Widow, si luptele dintre ei sunt memorabile.

2. Deadpool

Lansat in februarie 2016, „Deadpool” a marcat debutul actorului Ryan Reynolds in rolul ic la continuarea aventurilor guvernului. omic anti-erou Wade Wilson. Regizat de Tim Miller si bazat pe personajul Marvel Comics, filmul a devenit rapid un hit, strangand peste 780 de milioane de dolari la nivel mondial. Reynolds a fost laudat pentru portretizarea sa inteligenta si sarcastica a personajului si pentru abordarea neconventionala a filmelor de comedie si actiune.

3. Doctor Strange

Loveste ecranul cinematografic cu o noua ecuatie magica in lumea superheroilor, „Doctor Strange” urmareste povestea chirurgului Stephen Strange (Benedict Cumberbatch), care descopera puteri misterioase dupa un accident care ii distruge cariera. In cautarea vindecarii sale, Doctor Strange se antreneaza pentru a deveni master, invatand in secret puterile si abilitatea de a controla dimensiunile alternative. Filmul prezinta o serie de efecte vizuale aparte – care completeaza caracterul unic al personajului titlu – C. Un amestec perfect de actiune cu scene de lupta antrenante.

4. Rogue One: A Star Wars Story

Primul film „antology” din franciza Star Wars, „Rogue One” aduce inapoi in prim plan povestea care s-a petrecut intre Episoadele III si IV ale seriei. In centrul actiunii este Jyn Erso (Felicity Jones), o luptatoare de gherila care se alatura rebelilor in incercarea de a fura planurile de constructie ale Celei mai rele ei arme a Imperiului – Death Star. Filmul a adunat laude din partea criticilor si fanilor pentru povestea sa captivanta si introducerea unor noi personaje.

5. Suicide Squad

Un film regizat de David Ayer si bazat pe echipa DC Comics de acelasi nume, „Suicide Squad” urmareste povestea unui grup de criminali super-umani recrutati prin forta pentru a duce la bun sfarsit misiuni secrete de catre guvernul SUA in schimbul pedepselor mai scurte sau circumstantiale speciale. Squad, este format din personaje precum Deadshot (Will Smith), Harley Quinn (Margot Robbie) si The Joker (Jared Leto).

6. Batman v Superman: Dawn of Justice

In acest film epic, cei doi supereroi de la DC Comics, Batman (Ben Affleck) si Superman (Henry Cavill), se confrunta pentru suprematie. Regizat de Zack Snyder, acest film a avut parte de reactii mixte din partea criticilor, dar a fost apreciat de fani. Spectacolul de actiune este intens si batalia dintre cei doi titani este demna de vizionat.

7. Jason Bourne

Matt Damon revine in rolul agentului CIA amnezic in acest film regizat de Paul Greengrass. Actiunea din „Jason Bourne” este rapida si furioasa, iar enigma din trecutul lui Bourne este dezvaluita pe parcursul filmului. Un film bun pentru fanii seriei Bourne si cei care iubesc actiunea cu multe suspans si scene memorabile de lupta.

8. London Has Fallen

Sequel-ul filmului „Olympus Has Fallen” din 2013, „London Has Fallen” continua povestea agentului Secret Service Mike Banning (Gerard Butler), salvatorul presedintelui american (Aaron Eckhart). De data aceasta, suntem martorii atacurilor teroriste din Londra si la eforturile eroice ale lui Banning pentru a proteja presedintele si a-l tine in siguranta.

Top 3 Scene Memorabile

  1. Deadpool intrand in masina taxiului in costume.
  2. Luke Skywalker aparand pe scena finala in „Rogue One”.
  3. Batalia de la aeroport din „Captain America: Civil War”, in care supereroii se confrunta.

Aceasta este doar o parte dintre succesele cinematografice ale anului 2016 in categoria filmelor de actiune. Datorita trucurilor impresionante si a momentelor palpitante, aceste filme au devenit repere de neuitat in domeniu.