Top Filme Romantice

Top Filme Romantice

Iubirea, acea emotie pe care cu totii o cautam aproape inevitabil si pe care multi dintre noi o gasim cel putin o data in viata. Iubirea are puterea de a ne face sa simtim atat fericirea suprema, cat si suferinta profunda. Iar in arta cinematografiei, consemnarea si explorarea acestui sentiment a dat nastere unor capodopere ce au ajuns sa rezoneze cu oamenii din intreaga lume. De-a lungul timpului, au fost create multe filme romantice, care prezinta urcusurile si coborasurile relatiilor de cuplu, magia primei iubiri sau provocarile iubirilor de o viata.

In acest articol, ne propunem sa va prezentam un top al celor mai apreciate si emotionante filme romantice din toate timpurile, cu descrieri care sa va ajute sa alegeti urmatorul film de vizionat intr-o seara in doi sau in care sa va pierdeti in rasfatul de a simti emotiile si pasiunea unor povesti de dragoste.

1. Titanic (1997) – Regizor: James Cameron

Titanic este posibil cel mai cunoscut film romantic din intreaga lume, si cu siguranta cea mai cunsocuta poveste de dragoste dintre o fata bogata (Rose, interpretata de Kate Winslet) si un austriac sarac, dar plin de speranta (Jack, interpretat de Leonardo DiCaprio) pe vasul care la vremea sa era considerat de neinvins. Povestea lor de dragoste floreste in ciuda diferentelor sociale si a perspectivei asupra lumii, insa nefericitul deznodamant, cand vasul colideaza cu un aisberg, va marca una dintre cele mai emotionante scene din istoria cinematografiei. Titanic reprezinta un strigat al iubirii imposibile, dar eterna si continua sa fie un simbol al puterii sentimentelor.

2. The Notebook (2004) – Regizor: Nick Cassavetes

Un alt film de referinta in literatura romantica este The Notebook (In mintea mea te-ai stins, in traducere), bazat pe romanul lui Nicholas Sparks. Filmul spune povestea lui Allie (interpretata de Rachel McAdams) si Noah (interpretat de Ryan Gosling), o pereche a caror poveste extraordinara transcende timpul si ne arata iubirea adevarata, in veci fara sfarsit.

 • Dificultatile:
  • Diferentele de clasa sociala si modul in care acestea intervin in relatia dintre Allie si Noah
  • Amprenta anilor in trecerea timpului
  • Eforturile lui Noah de a-si aminti, in ciuda bolii Alzheimer, povestea lor

3. Pride and Prejudice (2005) – Regizor: Joe Wright

Nici lista cu ecranisarile nu putea sa scape de un film clasic precum Pride and Prejudice, adaptarea romanului scris de Jane Austen si reinterpretat modern in multiple ocazii. Filmul, cu Keira Knightley si Matthew Macfadyen in rolurile principale, prezinta o poveste de dragoste care opune familii traditionale britanice si trece peste barierele sociale ale secolului al XIX-lea. Un adept adevarat al genului romantic nu trebuie sa rateze acest film.

 • Povestea: Elizabeth Bennet si Darcy se intalnesc, se simpatizeaza, se despart
  • Regasirea pe fonul situatiei politice si economice a secolului al XIX-lea
  • Ruperea barierei sociale si prejudecatilor pentru iubire

4. Casablanca (1942) – Regizor: Michael Curtiz

Un film cu adevarat clasic, Casablanca, spune povestea eroica si tragica a lui Rick Blaine (interpretat de Humphrey Bogart) si Ilsa Lund (interpretata de Ingrid Bergman). Aventura celor doi are loc intr-un Maroc misterios, iar povestea de dragoste dintre ei se dezvolta cu viteza aerului, in timp ce se refugiaza din fata nazismului.

 • Puncte de interes:
  • Ambianta specifica filmului este o amprenta in istoria cinematografiei
  • Culminarea poate parea surprinzatoare si emotionanta
  • Iubire neimplinita versus prietenie adevarata

5. La La Land (2016) – Regizor: Damien Chazelle

La La Land, filmul numit premiat cu 6 Oscaruri, ne duce prin povestea lui Mia (interpretata de Emma Stone), o tanara aspiranta la actorie, si Sebastian (interpretat d Ryan Gosling), un pianist de jazz pasionat ce aspira sa-si deschida propriul club de jazz. Povestea celor doi se bazeaza pe implinirea visurilor, dar si pe pretul platit pentru succes, pe durerea despartirii si pe iubirea neimpartasita.

 • Aspecte de notat:
  • Rolul muzicii si al jazz-ului in film
  • Combinarea de vis si realitate in viziunea cinematografica
  • Iubirea incercata de timp si decizii asupra carei mosteniri vrem sa o lasam

Aceste pelicule nu reprezinta decat o poarta catre universul filmelor romantice, fragmente din dragostea eterna ce s-a impartit cu lumea in substanta cinematografiei. Concluzia ramane spre alesul dvs. – iubiti, simtiti si transpuneti experienta de a urmari povestea de dragoste a unor eroi in propria dvs.