Top Filme Western 2017

Top Filme Western 2017

In ultimii ani, genul western a reinviat, iar 2017 a fost un an in care am avut o multime de filme western interesante si captivante. Chiar daca nu s-au lansat la fel de multe pelicule ca in alte genuri, fanii filmelor western au avut parte de cinematografie de calitate. In acest articol, voi trece in revista cele mai bune filme western ale anului 2017!

1. Hostiles

Regizat de: Scott Cooper

Cu: Christian Bale, Rosamund Pike, Wes Studi

Hostiles este o poveste despre un capitan al armatei SUA, care in anul 1892 primeste misiunea de a escorta un sef de trib Cheyenne si familia acestuia intr-o calatorie periculoasa, prin teritorii ostile, pentru a ajunge in siguranta in patria tribului lor. In calatoria lor plina de pericole si obstacole, personajele sunt nevoite sa invete sa colaboreze si sa-si depaseasca propriile convingeri.

De ce sa-l vezi: Hostiles ofera o privire profunda asupra relatiilor dintre personaje, exprima emotii intense si reuseste sa mentina o atmosfera tensionata si incitanta, caracteristica filmelor western.

2. In a Valley of Violence

Regizat de: Ti West

Cu: Ethan Hawke, Taissa Farmiga, James Ransone

In a Valley of Violence ne prezinta povestea unui drifter misterios, care ajunge intr-un indepartat orasel de granita. Dupa ce intra intr-un conflict cu un grup de batausi locali, eroul nostru continua sa se lupte cu nejustitiile si monstrii interiori, intr-un orasel plin de ura si violenta.

De ce sa-l vezi: Acest film se remarca prin scenele de actiune bine gandite si prin personajele complexe si interesante. De asemenea, umorul negru si dialogurile inteligente il fac sa iasa in evidenta fata de alte filme western.

3. The Ballad of Lefty Brown

Regizat de: Jared Moshe

Cu: Bill Pullman, Peter Fonda, Jim Caviezel

The Ballad of Lefty Brown este povestea lui Lefty, un cowboy putin abil si plin de ghinion, care pleaca sa-si razbune prietenul asasinat. Pe parcursul calatoriei sale, Lefty intalneste o serie de personaje care il ajuta sa inteleaga greselile trecutului si sa-si descopere propria valoare.

De ce sa-l vezi: Acest film abordeaza teme universale precum prietenia, loialitatea si redemptiunea, intr-un mod emotionant si uman. De asemenea, peisajele impresionante ale Vestului Salbatic si jocul actoricesc de calitate fac ca The Ballad of Lefty Brown sa fie un must-see pentru fanii genului western.

4. Godless

Creat de: Scott Frank

Cu: Jack O’Connell, Michelle Dockery, Scoot McNairy

Desi este tehnic un serial TV, am inclus Godless in acest top datorita atmosferei sale autentice si captivante, specifice epocii western. Serialul prezinta confruntarea dintre Roy Goode, un fost membru al unei bande de raufacatori care se razvrateste impotriva liderului sau, si Frank Griffin, un criminal nemilos care jura sa se razbune pe cel care l-a tradat.

De ce sa-l vezi: Godless se remarca datorita scenelor de actiune bine orchestrate, personajelor memorabile si intrigii complexe. Pe fundalul unui peisaj vast de desert, serialul pastreaza suspansul si emotia din genul western, oferind totodata o viziune moderna asupra temelor clasice.

5. The Sisters Brothers

Regizat de: Jacques Audiard

Cu: John C. Reilly, Joaquin Phoenix, Jake Gyllenhaal

The Sisters Brothers urmareste povestea a doi frati, Charlie si Eli Sisters, care traiesc in anul 1851 si lucreaza ca ucigasi inchiriesi pentru un politician corupt, in cautarea unui inventator care pretinde ca a descoperit o tehnologie revolutionara pentru extragerea aurului. Pe masura ce misiunea lor avanseaza, fratii Sisters trebuie sa infrunte propriile demoni si sa-si redefineasca legaturile familiale si prietenia.

De ce sa-l vezi: Aceasta pelicula ne introduce intr-un univers western diferit, unde personajele principale se indoiesc de propria lor moralitate si lupta cu deciziile pe care le-au luat in trecut. The Sisters Brothers este o combinatie reusita de actiune, umor si simbolism, care face din el un film de neratat in 2017.

Cu aceste filme western de calitate, anul 2017 a demonstrat ca genul inca are mult de oferit si are potentialul de a cuceri in continuare publicul larg. Fie ca preferi povesti de razbunare, portrete introspective ale unui personaj complex sau actiune pura, lista de mai sus ar trebui sa iti satisfaca toate gusturile.