Top Filme Sport 2015

Top Filme Sport 2015

Anul 2015 a fost unul plin de filme care au adus in prim plan lupta, ambitia, si perseverenta sportivilor si a celor care lupta alaturi de ei. De la povestiri de succes inegalabil in box sau rugby, pana la competitii emotionante de inot si schi, 2015 a oferit o multime de lungmetraje sportive care merita sa fie vizionate. In acest articol va prezentam top 10 filme de sport din 2015 care va vor tine cu sufletul la gura si va vor inspira sa va depasiti limitele.

1. Creed: Nascut pentru lupta

Creed: Nascut pentru lupta este primul film al acestui top si nu este deloc surprinzator ca se afla aici. Continuand legenda impresionanta a seriei Rocky, Michael B. Jordan il interpreteaza pe Adonis Creed, fiul vitreg al legendarului Apollo Creed. Filmul ii urmareste pe Adonis si pe antrenorul sau Rocky Balboa (Sylvester Stallone) in spatele ringului.

Acest film nu numai ca ne ofera scene spectaculoase de lupta si determinare pura, dar si un tribut emotionant adus franchise-ului Rocky si publicului sau. Nu este o exagerare sa spunem ca Creed: Nascut pentru lupta este un must-watch pentru fanii filmelor de sport.

2. Sondheim – In spatele liniei de taiere

Sondheim – In spatele liniei de taiere este un judicious documentar care il urmareste pe celebrul antrenor de swim bike run Olof Sondheim in incercarile si realizarile sale inainte si dupa Campionatul Mondial Ironman din 2015. Filmat indeaproape si lasandu-i pe spectatori sa vada dincolo de performantele sale, Sondheim reuseste sa sublinieze ca succesul este mult mai mult decat munca fizica si mentala, castigarea este transpiratie, dorinta si ambitie.

3. Southpaw: Lovitura de stanga

Southpaw: Lovitura de stanga prezinta povestea lui Billy „The Great” Hope (Jake Gyllenhaal), un boxer campion care isi pierde sotia intr-un tragic accident si este fortat sa-si dedice ultimul sau meci fiicei sale. In incercarile sale de a-si recastiga familia si onoarea, Billy trebuie sa invete sa controleze furia si sa priveasca dincolo de agresiunea care l-a adus pe culmile succesului.

Unind drama intensa cu actiunea palpitanta, Southpaw este o lectie de viata pentru oricine este pe punctul de a-si regasi drumul in sport si in viata.

4. Eddie The Eagle

Eddie The Eagle este comedie inspirata de povestea reala a lui Michael \”Eddie\” Edwards (Taron Egerton), un schior britanic neortodox care a devenit cel mai faimos saltator cu schiurile in anii ’90. Filmul urmareste perseverenta lui Eddie si neinfricarea sa in fata numarului enorm de esecuri si obstacole care ii ies in cale.

Un film care celebreaza spiritul uman si determinarea este exact ceea ce avem nevoie pentru a ne inspira sa mergem mai departe si sa ne straduim sa indeplinim visele noastre, indiferent cat de imposibil ar parea.

5. Everest

Everest se inspira din evenimentele adevarate ale unei escaladari fatidice pe Muntele Everest in 1996. In acest film spectaculos si lacom de performanta, un grup de alpinisti afla, pe calea grea, ca sporturile de anduranta, mai ales escaladarea, pot fi mortale si ca nu se pot pregati niciodata destul.

6. Inger in Lege: Legatura dintre Rugby si Crima Organizata

Inger in Lege: Legatura dintre Rugby si Crima Organizata este un documentar interactiv si informasionanal care investigheaza legaturile obscure intre sport, abilitatea, si lumea interlopa in cadrul echipei de rugby Neva din Sankt-Petersburg. Descoperiti o lume fascinanta in care puterea si agilitatea fizica in inelului merge mana in mana cu controlul si manipularea pe care-l are acest sport asupra a milioane de oameni.

7. Brothers: Un deja-vu in rugby

Brothers: Un deja-vu in rugby este o drama bazata pe povestea reala a fratilor Josh si Brett McDonnell si povestea lor de succes. Filmul ii surprinde pe acesti frati in timp ce se confrunta cu provocari si dificultati in traseul lor catre a deveni cei mai buni.

8. Golden Shoes

Golden Shoes este un film familial inspirational care prezinta povestea unui baiat care isi descopera talentul si pasiunea pentru fotbal. In drumul sau de a-si urmari visurile, el invata importanta muncii in echipa si a determinarii.

9. Woodlawn

Woodlawn este o drama sportiva americana care urmareste povestea echipei de fotbal Woodlawn High School din Birmingham, in timpul desegregarii rasiale in Alabama. Este un film fascinant despre lupta pentru drepturi, dreptate si speranta intrerupta de excelenta sportiva.

10. Full Out

Full Out este un film inspirational bazat pe povestea adevarata a gimnastei californiene Ariana Berlin care lupta sa-si reia cariera in urma unui accident grav. Filmul urmareste tenacitatea si curajul pe care aceasta tanara atleta il arata, in ciuda tuturor obstacolelor.

Aceasta a fost selectia noastra de filme de sport remarcabile din 2015. Le recomandam pentru a va inspira, motiva si aminti ca, in sport si in viata, perseverenta si munca grea sunt cheia succesului.