Top Film Noir 2020

Top Film Noir 2020

2020 a fost un an interesant pentru cinematografie, manipularea unei game variate de genuri si stiluri. Cu o multime de productii inovatoare lansate in ciuda restrictiilor pandemiei, cinefilii au avut multe de savurat. In acest articol, vom arunca o privire la cele mai remarcabile filme noir ale anului si la aspectele care le fac atat de incantatoare. Fara sa ne mai intindem, hai sa aruncam o privire la aceste filme pe care nu ar trebui sa le ratezi!

Incantarile salbatice ale orasului

1. Sin City: A Dame to Kill For

Sin City: A Dame to Kill For este o co-productie americana regizata de Frank Miller si Robert Rodriguez. Bazat pe romanul grafic al lui Miller, acest film noir este o capodopera vizuala cu povestiri interconectate. Acest sequel al popularului film din 2005, ofera o portretizare intensa si intunecata a orasului fictiv Basin City, in care personaje dubioase lupta pentru supravietuire si razbunare intr-o lume cruda si violenta.

2. The Devil All the Time

The Devil All the Time este un film noir deranjant, regizat de Antonio Campos si bazat pe romanul lui Donald Ray Pollock. Actiunea filmului se petrece in Ohio si Virginia de Vest, in perioada post-razboi. Povestea infatiseaza un grup de personaje macabre, care lupta cu ratiunile proprii intr-o lume de vicii si violenta.

3. Mank

Mank este un film de David Fincher, care examineaza contextul si controversa in jurul realizarii faimosului film noir Citizen Kane (1941), in regia lui Orson Welles. In centrul filmului se afla scenaristul alcoolic Herman J. Mankiewicz, care isi vede visele plamadite intr-o lume corupta si periculoasa, dar care ramane de neinvins de natura umana.

Inamicul ascuns

4. Swallow

Swallow este un film noir si horror psihologic care prezinta povestea unei femei care devine prizoniera vietii si casniciei ei linsite. Hunter, protagonista, descopera curand ca in spatele acelei fericiri aparente se ascunde un secret intunecat si terifiant.

5. The Owners

The Owners este un film noir tensionat, care are loc in Anglia rurala, unde o banda de hoti intra in casa unui cuplu de pensionari in cautarea unui seif. Ceea ce pare a fi o crima perfecta ia o intorsatura neasteptata si periculoasa.

Intunericul in sufletele noastre

6. The Invisible Man

The Invisible Man este o reinterpretare tensionata si infricosatoare a romanului clasic scris de H.G. Wells. Protagonista filmului este vanatata de un fost iubit, o victima aparenta a unei morti tragice. Un amestec intrigant de horor si elemente noir, acest film te va tine cu sufletul la gura pana la final.

7. You Were Never Really Here

You Were Never Really Here este un film noir psihologic de urmarire si razbunare, cu Joaquin Phoenix in rolul lui Joe – un veteran traumatizat, care ajuta victimele traficului de persoane. Personajul sau coplesit de o violenta interioara exploziva trebuie sa depisteze o fata disparuta in aceasta lume intunecata si brutala.

Genuri intortocheate

8. The Assistant

The Assistant prezinta povestea unei tinere asistente care lucreaza pentru un producator de film puternic, doar pentru a descoperi un intuneric infiorator care se ascunde in spatele succesului aparent ireprosabil al sefului sau.

9. I’m Thinking of Ending Things

I’m Thinking of Ending Things este un film psihologic noir in regia lui Charlie Kaufman care combina elemente din genurile fantezie, horor si thriller. O aparenta vizita inocenta a protagonistei la casa parinteasca a iubitului sau dezvaluie un labirint perturbator al fricii, frustrarii si incertitudinii, in care realitatea se impleteste cu imaginatia.

10. The Lodge

The Lodge este un thriller psihologic noir de familie, in care un tata lasa in grija noii sale iubite pe copiii sai tensionati, intr-o calatorie cu neasteptate rasturnari de situatie. Aceasta satra tensionata si infioratoare devine curand un loc unde dorintele cele mai intunecoase ale sufletului sunt luate in considerare.

Acestea sunt cele mai bune filme noir lansate in 2020; fiecare are propriile elemente care il fac incitant si impresionant. Oricare dintre aceste titluri va va oferi o experienta memorabila.