Top Filme din 1930

Top Filme din 1930

In anii ’30, cinematografia a cunoscut un progres semnificativ si mai multe filme de referinta au fost lansate. Astazi, vom trece in revista cele mai deosebite filme din 1930 – un an in care au debutat si ceva musicaluri, sub impulsul dominatiei componentei sonore si a utilizarii elementelor inovative. In acest articol veti gasi topuri cu liste de filme, descrieri si curiozitati legate de aceasta perioada a cinematografiei.

Top Filme Dramatice din 1930

 1. All Quiet on the Western Front
  All Quiet on the Western Front este un film american de razboi, regizat de Lewis Milestone, bazat pe romanul cu acelasi nume al scriitorului german Erich Maria Remarque. Filmul exploreaza tema camaraderiei si prieteniei intre soldatii germani in timpul Primului Razboi Mondial si prezinta realitatile crunte ale razboiului din punct de vedere al celor care il duc.

 2. Journey’s End
  Journey’s End este un film britanic regizat de James Whale, bazat pe piesa cu acelasi nume a lui R. C. Sherriff. Actiunea are loc in transeele germane in timpul Primului Razboi Mondial si prezinta povestea unui tanar ofiter britanic, care isi da seama ca sentimentul de datorie nu inseamna intotdeauna sacrificarea propriei vieti.

 3. Anna Christie
  Anna Christie este o drama americana regizata de Clarence Brown, care prezinta povestea unei tinere femei care isi cauta tatal, un vechi marinar, pentru a-si rezolva problemele personale. In rolul principal il regasim pe celebra actrita Greta Garbo.

Top Filme Muzicale din 1930

 1. The Blue Angel
  The Blue Angel este un film german regizat de Josef von Sternberg, care l-a consacrat pe Marlene Dietrich. Aceasta interpreteaza rolul unei cantarete de cabaret care isi foloseste farmecele pentru a distruge vietile barbatilor care o iubesc.

 2. Whoopee!
  Whoopee! este un musical american regizat de Thornton Freeland, avandu-l in rol principal pe Eddie Cantor. Filmul este o adaptare a spectacolului de pe Broadway cu acelasi nume si prezinta comedia si cantecele devenite celebre.

 3. Sunny
  Sunny este un film american regizat de William A. Seiter, cu Janet Gaynor si Charles Farrell in rolurile principale. Sunny este adoptata de un circ si se indragosteste de un aristocrat.

Top Filme Comedie din 1930

 1. Animal Crackers
  Animal Crackers este o comedie americana care ii reuneste pe celebrii frati Marx – Groucho, Harpo, Chico si Zeppo. Ei ajung sa investigheze si sa provoace haos intr-un weekend petrecut in casa unor aristocrati.

 2. City Lights
  City Lights este un film regizat si interpretat de Charlie Chaplin, unul dintre cele mai cunoscute filme silente, in care acesta interpreteaza rolul Vagabondului, care isi cauta dragostea prin oras.

 3. Laughter
  Laughter este o comedie americana regizata de Harry d’Abbadie d’Arrast, care prezinta povestea unei fete care se intoarce in New York dupa ce divorteaza de sotul ei, dar se indragosteste de un barbat mai tanar decat ea.

In inima anilor ’30, cinematografia a inflorit si s-a dezvoltat intr-un ritm rapid, iar in acest articol ne-am concentrat pe anul 1930 si tezaurul sau de filme marcante, atat in plan dramatic, cat si muzical si comic. Several fo these films have passed the test of time and are still a delight for modern viewers, showcasing the talent of filmmakers during that time.