Top Filme Thriller 2015

Top Filme Thriller 2015

2015 ne-a oferit o multime de filme de genul thriller care au reusit nu doar sa ne tina pe marginea fotoliilor, dar si sa-si pastreze un loc special in memoria noastra. In acest articol, iti prezentam topul celor mai bune si mai apreciate filme thriller ale anului 2015. De la mistere sinistre, la actiuni captivante, fiecare dintre aceste filme are ceva inedit de oferit fanilor genului. Fara sa mai pierdem timpul, sa vedem care sunt aceste pelicule demne de luat in considerare!

1. Sicario

Sicario este, poate, unul dintre cele mai bune filme thriller ale anului 2015 si abordeaza problema violentei si traiectoriei drogurilor care traverseaza frontiera dintre S.U.A. si Mexic. Regizat de Denis Villeneuve si cu actori precum Emily Blunt, Benicio Del Toro si Josh Brolin in rolurile principale, acest film ne prezinta lupta contra cartelurilor de droguri si violenta cu care se confrunta personajele principale. Partea intunecata a lumii traficului de droguri este prezentata in cel mai crud mod posibil, capturand atentia privitorului de la inceput pana la sfarsit.

Momente de neuitat din Sicario:

 • Atacul asupra unui tunel intunecat si brutal utilizat de traficanti
 • O confruntare violenta intre DEA si un grup de gangsteri intr-o zona rezidentiala
 • O discutie intensa intre Del Toro si Brolin privind viitorul operativ Emily Blunt

2. Ex Machina

Ex Machina este un alt film care nu trebuie ratat, fiind o incantare pentru cinefilii care adora diversele tematici legate de tehnologie si inteligenta artificiala. Filmul urmareste povestea lui Caleb Smith, un programator de computere care este invitat sa petreaca o saptamana in casa ultrasofisticata a miliardarului si creatorului de IA, Nathan Bateman. In aceasta saptamana, Caleb are misiunea de a testa gradul de constientizare a unei robot oarecare, pe nume Ava, creand astfel o legatura stransa intre om si masina.

Momente de neuitat din Ex Machina:

 • Prima intalnire dintre Caleb si Ava in laboratorul lui Nathan
 • Discutiile filozofice intre Caleb si Nathan despre posibilitatea existentei emotionale a unei IA
 • Marea evadare a Avas din laborator, intr-un final captivant si neasteptat

3. The Gift

The Gift este un thriller psihologic care ne spune povestea lui Simon si Robyn, un cuplu care se muta in California, in vecinatatea vechiului coleg de liceu al lui Simon, Gordo. Dupa intalnirea celor trei, Gordo incepe sa le faca tot felul de cadouri ciudate, inclusiv un peste pentru acvariu defunct. Acest comportament trezeste suspiciuni iar treptat se dezvaluie un secret intunecat si adevarul socant despre trecutul lui Simon si Gordo.

Momente de neuitat din The Gift:

 • Reintalnirea lui Simon si Gordo dupa ani de zile
 • Descoperirea adevarului despre trecutul lui Simon si ce a facut el in liceu
 • Finalul socant si neprevazut in care incercarile de a-l incetini pe Gordo duc la dezvaluiri si mai socante

4. Southpaw

Southpaw este un film care vorbeste despre lupta de a ramane in picioare in mijlocul tragediilor care ne ingenuncheaza. Jake Gyllenhaal ia rolul campionului mondial de box, Billy Hope, al carui succes la ring nu corespunde succesului personal. Dupa moartea neasteptata a sotiei sale, Billy cade in spirala provocata de furie, durere si vina, pierza(s)ndu-si titlul si fiica in proces. Acesta isi propune sa-si recapete fata si sa-si recastige respectul tuturor intr-un meci final infometat de razbunare.

Momente de neuitat din Southpaw:

 • Moartea dramatica a sotiei lui Billy inainte de lupta pentru titlu
 • Primele antrenamente ale lui Billy cu un antrenor local si neasteptata lor legatura
 • Lupta finala dintre Billy si rivalul sau, in care amandoi sunt purtati de furie si dornici sa isi dovedeasca valoarea

Aceste filme si multe altele fac ca anul 2015 sa fie un an de neuitat pentru pasionatii de filme thriller. Fiecare pelicula explora tematici diferite si ne arata cat de uimitoare pot fi creativitatea si talentul regizorilor.