Top Filme Western 2010

Top Filme Western din 2010

Daca esti fan al genului western, atunci vei aprecia cu siguranta aceasta lista pe care am pregatit-o. Am adunat aici cele mai bune si cele mai populare filme western din 2010, astfel incat sa ai de unde alege atunci cand iti planifici urmatoarea sesiune de vizionare! Vei gasi aici filme pline de actiune si drama, precum si unele care iti vor lasa un gust amar de dupa Razboiul Civil American. Sa incepem!

Un om scapat din lazo (True Grit)

Un om scapat din lazo (True Grit) este un western clasic care a fost lansat in 2010, cu o regie acest film de fratii Coen, fiind un remake al filmului omonim din 1969. Filmul spune povestea tanarei Mattie Ross (Hailee Steinfeld), care il angajeaza pe seriful in casca Rooster Cogburn (Jeff Bridges) pentru a-l urmari pe criminalul care i-a ucis tatal.

Acest film a fost foarte bine primit de public si critici, avand un total de zece nominalizari la Oscar, printre care si cele pentru cel mai bun film, cel mai bun actor si cea mai buna actrita in rol secundar.

Pustiul (The Kid)

Pustiul (The Kid) este un western aparut in 2010, care prezinta povestea lui Rio Cutler (Jake Schur), care este nevoit sa omoare tatal sau in autoaparare. Dupa aceasta, Rio se incadreaza cu legenda westernului Billy the Kid (Dane DeHaan) si seriful Pat Garrett (Ethan Hawke) intr-un joc de-a soarecele si pisica.

Cu toate ca filmul nu a avut un succes comercial deosebit, acesta a fost apreciat pentru interpretarea incredibila a lui DeHaan in rolul lui Billy the Kid, care a adus un plus de profunzime in acest personaj istoric.

Centurionul (Centurion)

Centurionul (Centurion) este un film western britanic lansat in 2010, care se petrece in timpul Imperiului Roman, cand o mica garnizoana romana incearca sa supravietuiasca atacului unei armate picts, tribul care locuieste in Scotia de astazi.

Filmul spune povestea triburilor scotiene care rezista cuceririi romane si prezinta o abordare noua asupra genului western, prin impletirea elementelor de actiune si aventura cu cele ale unui film istoric. Regizat de Neil Marshall, Centurionul beneficiaza de interpretari solide din partea lui Michael Fassbender si Dominic West.

Drumul interzis (Meek’s Cutoff)

Drumul interzis (Meek’s Cutoff) ne duce intr-o perioada a istoriei Americii, in timpul vremurilor vestului salbatic. Filmul, regizat de Kelly Reichardt, se bazeaza pe povestea reala a unui grup de colonisti asteptati sa traverseze printr-o zona arida din Oregon.

Drumul lor se face in conditii aride, dar personajele sunt determinate sa-si continue traseul, chiar si atunci cand un soi de ghid local, pe nume Stephen Meek (Bruce Greenwood), este adus in fata lor. Acest film de groaza psihologica a fost un succes la debut si a fost apreciat, printre altele, pentru interpretarea lui Michelle Williams.

Onore si razbunare (Blackthorn)

Onore si razbunare (Blackthorn) este un western mai putin cunoscut, dar cu o intriga interesanta si interpretari bune. Filmul este povestea unui personaj pe cat de cunoscut, pe atat de misterios: Butch Cassidy (Sam Shepard), un cowboy vestit si un adevarat pionier al vremii sale.

Filmul prezinta retragerea personajului in Bolivia, unde incearca sa-si reia viata ca fermier dupa o lunga perioada petrecuta in afara legii. Implinirea acestei dorinte se dovedeste, insa, imposibila, iar Butch Cassidy se vede nevoit sa se intoarca in lumea interlopa dupa ce face un incident in care este furat banii si ajunge intr-o confruntare cu calaii sai.

Aceste filme western din 2010 prezinta o varietate de istorii si genuri, de la dramele clasice pana la povesti de aventuri sau de groaza psihologica.