Top Filme Thriller 2010

Top thrillere din 2010 pentru amatorii de suspans si actiune

Thrillerele au dominat ecranele de-a lungul anilor si merita toata atentia. Genul thriller are un farmec aparte, tinandu-si fanii pe marginea scaunului si provocandu-i sa ghiceasca si sa se uite in spatele lor. In acest articol veti descoperi un top filmes thriller lansate in 2010, un an cu titluri extraordinare care merita vizionate inca o data.

Inception

Unul dintre cele mai apreciate thrillere ale anului 2010 este, fara indoiala, Inception, regizat de Christopher Nolan. Filmul este un amestec inrait de actiune, drama si suspans, care ne introduce in mintea lui Dom Cobb (interpretat de Leonardo DiCaprio), un hot de inventie ce extrage informatii din subconstient.

  1. Moment memorabil: Scena in care se confrunta Titanicul cu gravitatia oscilante in lumi onirice superpozate.
  2. Citat de neuitat: “You mustn’t be afraid to dream a little bigger, darling.” – Eames (interpretat de Tom Hardy).

Shutter Island

O alta capodopera thriller din 2010 este Shutter Island, un film al geniului Martin Scorsese. Protagonistul, Teddy Daniels (Leonardo DiCaprio), se angajeaza intr-o investigatie ampla pe o insula inselatoare, unde se afla un spital pentru nebuni.

  1. Moment memorabil: Cand Teddy ajunge la concluzia tulburatoare a investigatiei sale.
  2. Citat de neuitat: „Which would be worse – to live as a monster, or to die as a good man?” – Teddy Daniels (interpretat de Leonardo DiCaprio).

The Town

The Town, regizat de Ben Affleck, este un heist movie cu adevarat palpitant care a cucerit ecranele in 2010. Actiunea urmeaza un grup de jefuitori de banci in Boston si un agent FBI care incearca sa ii prinda. Personajul principal este interpretat de Ben Affleck insusi, iar Rebecca Hall joaca rolul unei tinere care se indragosteste de unul dintre jefuitori.

  1. Moment memorabil: Cand Doug (interpretat de Ben Affleck) ii dezvaluie dragostei sale, Claire (interpretata de Rebecca Hall) ca el a lovit banca in care ea lucreaza.
  2. Citat de neuitat: „I need your help. I can’t tell you what it is. You can never ask me about it later. And we’re gonna hurt some people.” – Doug (interpretat de Ben Affleck).

Salt

Salt este un alt thriller din 2010 care merita sa fie revazut. Filmul ne prezinta spectaculoasa Angelina Jolie in rolul Evelei Salt, o agenta CIA suspectata ca s-ar fi intors impotriva tarii sale ca spion rus. Cu o imbinare armonioasa de actiune si suspans, Salt se bucura de o realizare impresionanta.

  1. Moment memorabil: Evadarea Evelei Salt de la CIA, o demonstratie uimitoare a agilitatii si a ingeniozitatii sale.
  2. Citat de neuitat: „The name of the agent is Evelyn Salt.” – Orlov (interpretat de Daniel Olbrychski).

Black Swan

Putin mai diferit, dar nu mai putin palpitant, este Black Swan, regizat de Darren Aronofsky. Desi filmul se incadreaza si in sfera dramelor psihologice, se poate spune ca are suficiente elemente de suspans si tensiune pentru a fi considerat un thriller. Natalie Portman interpreteaza in mod remarcabil rolul unei balerine obsedate de perfectiunea artistica si de lupta interioara a acesteia.

  1. Moment memorabil: Cand Nina, personajul interpretat de Natalie Portman, face transformarea sa radicala in Lebada Neagra in timpul unei reprezentatii.
  2. Citat de neuitat: „I felt it. Perfect… I was perfect.” – Nina (interpretata de Natalie Portman).

Acum ca aveti un top de filme thriller din 2010 pentru a va umple serile, preparati-va o gustare si inglobati-va in aceste povesti fabuloase de suspans si actiune. Orice thriller din lista de mai sus merita sa fie revazut pentru ca aceste filme reusesc sa ne faca sa tresaltam, sa ramanem fara rasuflare si sa ne dorim mai mult. Fie ca doriti sa va amintiti de mult aclamatul Inception sau sa va pierdeti in universul dramatic al lui Black Swan, veti descoperi ca aceste filme raman in continuare vrute si populare in lumea cinefila.