Top Filme Western 2013

Cele mai bune filme western din 2013

2013 a fost un an plin de actiune, suspans si impuscaturi in stilul clasic western. Acest gen de film, care imbina povesti din Vestul salbatic american cu stilul usor de inteles si atmosfera specifica, pare sa nu se indeparteze niciodata de pe ecranele noastre. Pentru ca suntem pasionati de aceste filme si stim ca si dvs. le indragiti, am creat o lista cu cele mai bune 5 filme western din 2013 pe care trebuie sa le urmariti. Haideti sa vedem despre ce este vorba:

1. Django Unchained

Django Unchained* este un film regizat de genialul Quentin Tarantino si ii are in rolurile principale pe Jamie Foxx, Christoph Waltz si Leonardo DiCaprio. Povestea este inspirata de legenda lui Django, un sclav care se elibereaza de stapanul sau si devine un vanator de recompense. Alaturi de un dentar german, interpretat de Oscar-winner-ul Christoph Waltz, cei doi pornesc sa salveze sotia lui Django, captiva intr-o plantatie condusa de un personaj infam, interpretat magistral de Leonardo DiCaprio. Filmul a fost apreciat pentru filmarile spectaculoase, un scenariu complex si o atmosfera authentica a Vestului salbatic*.

 • Genul: Western, Actiune, Aventura
 • Regia: Quentin Tarantino
 • Actori: Jamie Foxx, Christoph Waltz, Leonardo DiCaprio

2. The Lone Ranger

The Lone Ranger este un film de actiune si aventura, cu interpretarea memorabila a lui Johnny Depp in rolul secundar, emblema acestui vestern, spiritul indian Tonto. Personajul principal, Texas Ranger, este interpretat de Armie Hammer, iar in film apar si Tom Wilkinson si Helena Bonham Carter. Povestea este despre un grup de rangeri texani care cad intr-o ambuscada, iar unul dintre supravietuitori, impreuna cu Tonto, isi asuma identitatea „Lone Ranger” pentru a lupta impotriva unor forte malefice care incearca sa controleze Vestul. Filmul este plin de actiune si are un stil vizual impresionant, fiind o reinterpretare moderna a povestii clasice.

 • Genul: Western, Actiune, Aventura
 • Regia: Gore Verbinski
 • Actori: Johnny Depp, Armie Hammer, William Fichtner

3. Dead Man’s Burden

Dead Man’s Burden este un western indie, regizat si scris de Jared Moshe. Este o poveste de familie si de lupta pentru teritoriu, in care personajele duc o viata grea in Vestul salbatic. Povestea il urmareste pe Wade (Barlow Jacobs), un veteran razboinic, care se intoarce la ferma de familie dupa multi ani, dar se loveste de conflicte cu sora sa adoptiva, care nu doreste sa imparta teritoriul. Personajul interpretat de Clare Bowen, Martha, este increzatoarea si puternica, ceea ce ofera o viziune diferita a femeii in Vestul salbatic.

 • Genul: Western, Drama
 • Regia: Jared Moshe
 • Actori: Barlow Jacobs, Clare Bowen, David Call

4. Sweetwater

Sweetwater este un western indie cu o poveste intensa si violenta extrema, dispus sa faca audienta sa se gandeasca la ceea ce se intampla pe ecran. Un cuplu de pionieri in Noua Mexic, interpretat de January Jones si Jason Isaacs, se confrunta cu un preot fanatic si cu un serif violent, in timp ce incearca sa-si apere drepturile si sa lupte pentru supravietuire intr-un loc nou si necrutator. Regizat de Logan si Noah Miller, acest film ofera o perspectiva diferita asupra stereotipurilor actuale ale Vestului salbatic si prezinta personaje complexe si intense.

 • Genul: Western, Thriller
 • Regia: Logan si Noah Miller
 • Actori: January Jones, Jason Isaacs, Ed Harris

5. A Night in Old Mexico

A Night in Old Mexico regizat de Emilio Aragon, si il are in rol principal pe veteranul actor Robert Duvall, care interpreteaza un batran cowboy ce si-a cautat refugiu in Mexic. Acest film debordeaza de atmosfera specifica filmelor western si, in acelasi timp, aduce o nota de modernitate in gen.
Duvall interpreteaza un personaj care, intr-adevar, isi gaseste linistea in Mexic, insa face cunostinta cu o serie de personaje ciudate, lucru care transforma filmul intr-un modern wild-west.

 • Genul: Western, Aventura, Drama
 • Regia: Emilio Aragon
 • Actori: Robert Duvall, Jeremy Irvine, Angie Cepeda

2013 a fost cu siguranta un an in care filmele western si-au aratat ca atractia fata de aceste povesti din Vestul salbatic nu scade. Fie ca ati vazut aceste filme, fie ca le-ati ratat, acum este un moment bun pentru a le urmari si a decide care este preferatul dvs. din acest top 5 western 2013!