Top Filme Istorice 2013

Top Filme Istorice 2013

Va prezentam un top al celor mai bune filme istorice lansate in anul 2013. Pregatiti-va sa calatoriti in timp si sa descoperiti povesti fascinante despre evenimente si personalitati marcante ale istoriei. Vom prezenta atat filme in genul biografic cat si drame istorice, filme bazate pe fapte reale sau inspirate din evenimente istorice importante.

1. 12 Years a Slave

12 Years a Slave este un film dramatic, o adaptare a autobiografiei lui Solomon Northup. Actiunea filmului se desfasoara in New York, anii 1840, cand un om liber de culoare este rapit si vandut ca sclav. De-a lungul celor 12 ani in care este sclav, Solomon se lupta sa supravietuiasca si sa-si recapete libertatea, traind o serie de experiente cumplit-cruel, dar si profunde emotiv. Filmul a castigat Premiul Oscar pentru Cel mai bun film.

Regie: Steve McQueen
Actori principali: Chiwetel Ejiofor, Michael Fassbender, Lupita Nyong’o
Genul: Drama, Biografic, Istoric

2. Mandela: Long Walk to Freedom

Mandela: Long Walk to Freedom este un film biografic care prezinta viata lui Nelson Mandela, de la tineretea lui in satul natal pana la inaugurarea lui ca primul presedinte de culoare al Africii de Sud, in 1994. Povestea sa este o lupta eroica pentru libertate si egalitate intr-o lume marcata de apartheid si discriminare rasiala.

Regie: Justin Chadwick
Actori principali: Idris Elba, Naomie Harris, Terry Pheto
Genul: Drama, Biografic, Istoric

3. The Invisible Woman

The Invisible Woman este o drama istorica bazata pe romanul biografic omonim de Claire Tomalin, care exploreaza relatia secreta dintre Charles Dickens si actrita Nelly Ternan. Filmul dezvaluie o noua fata a scriitorului si felul in care aceasta legatura ascunsa a influentat operele sale.

Regie: Ralph Fiennes
Actori principali: Ralph Fiennes, Felicity Jones, Kristin Scott Thomas
Genul: Drama, Romantism, Istoric

4. Parkland

Parkland reconstituie evenimentele dramatice din jurul asasinatului presedintelui american John F. Kennedy in 1963. Focalizat pe personaje secundare, precum medicul de la spitalul Parkland, soferul masinii prezidentiale sau regizorul amator Abraham Zapruder, filmul ofera o perspectiva originala asupra celor cateva zile care au zguduit America si lumea intreaga.

Regie: Peter Landesman
Actori principali: Zac Efron, Tom Welling, Billy Bob Thornton
Genul: Drama, Mister, Istoric

5. 42

42 relateaza povestea reala a lui Jackie Robinson, primul jucator afro-american care a evoluat in Major League Baseball in era rasismului si segregarii. Imbratisarea lui de catre echipa Brooklyn Dodgers face din el un pionier pentru schimbarea mentalitatilor si un erou pentru comunitatea afro-americana.

Regie: Brian Helgeland
Actori principali: Chadwick Boseman, T.R. Knight, Harrison Ford
Genul: Drama, Sport, Biografic, Istoric

6. Emperor

Emperor urmareste povestea generalului american Douglas MacArthur in timpul ocupatiei Japoniei, la sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Luptand pentru reconcilierea si reconstructia tarii, MacArthur trebuie sa decida soarta imparatului Hirohito si sa stabileasca responsabilitatile pentru atrocitatile comise de Japonia in timpul razboiului.

Regie: Peter Webber
Actori principali: Matthew Fox, Tommy Lee Jones, Eriko Hatsune
Genul: Drama, Istoric

7. Bhaag Milkha Bhaag

Bhaag Milkha Bhaag este o drama biografica despre Milkha Singh, atletul indian cunoscut si ca „Flying Sikh”. Flashback-uri din copilaria nefericita, traumatizata de pierderea membrilor familiei sale in timpul Partitia Indiei, sunt impletite cu scenariul prezentului. Milkha Singh a invins provocarile vietii si a devenit cel mai mare sportiv al tarii sale.

Regie: Rakeysh Omprakash Mehra
Actori principali: Farhan Akhtar, Sonam Kapoor, Pavan Malhotra
Genul: Drama, Sport, Biografic, Istoric

8. The Book Thief

The Book Thief este un film emotionant, bazat pe romanul omonim de Markus Zusak. Povestea are loc in Germania nazista, in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, si urmareste viata unei tinere fete in preajma Holocaustului. Liesel Meminger este adoptata de o familie care o invata sa-si gaseasca refugiu in lectura si scris, intr-o perioada in care cartile erau condamnate si distruse de regimul nazist.

Regie: Brian Percival
Actori principali: Sophie Nelisse, Geoffrey Rush, Emily Watson
Genul: Drama, Razboi, Istoric

Acestea au fost cele mai bune filme istorice lansate in 2013, care demonstreaza faptul ca evenimentele si personalitatile care au marcat istoria umanitatii continua sa fascineze si sa inspire. Indiferent daca sunteti in cautarea unui film dramatic, biografic sau inspirat din evenimente istorice, aceste filme sunt cu siguranta o alegere potrivita pentru a va bucura de o seara fascinanta in fata ecranului.