Top Filme Horror 2013

Top Filme Horror din 2013: Un An Infricosator

2013 a fost un an excelent pentru genul horror, cu multe filme grozave care au continuat sa surprinda si sa infricoseze fanii. Urmatoarele filme demonstreaza variatia ingenioasa de concepte si de executie care au caracterizat anul, de la povesti fantomatice la apocalipse zombie.

1. The Conjuring (2013)

The Conjuring este un film supranatural bazat pe aktivitatile lunii Roger si Carolyn Perron, precum si pe investigatiile de recunoastere sensibile la fenomen care au fost realizate de catre demonologistii Ed si Lorraine Warren. Filmul este regizat de James Wan, care aduce talentul sau cinematografic de succes pentru aceasta poveste atent elaborata si terifianta.

Familia Perron se muta intr-o casa veche de la tara, doar pentru a descoperi ca sunt asediati de entitati supranaturale malefice. Odata ce paranormale Ed si Lorraine Warren intra in scena, se dezvolta o lupta intensa si dramatica pentru a salva familia din captivitatea demonilor invizibili.

2. Mama (2013)

Un alt film grozav care a venit in 2013 a fost Mama. Acest film vizeaza doi copii gasiti in padure dupa ce au disparut cu ani in urma. Anchetatorii sunt surprinsi sa afle ca fetele au fost crescute de o misterioasa prezenta, pe care o numesc „Mama”. Dupa ce sunt adoptate de unchiul lor si de sotia acestuia, fetele incep sa manifeste un comportament ciudat si violent, ducand la suspiciune ca Mama nu vrea sa le lase sa plece.

Regizat de Andres Muschietti, acest film infricosator prezinta o poveste intriganta si personaje relatibile, facand aparitia „Matei” cu atat mai terifianta.

3. World War Z (2013)

World War Z este un film de groaza de actiune bazat pe numele romanului de Max Brooks, adaptarea cinemaitora initial in jurul personajului Gerry Lane, un investigator ONU care incearca sa opreasca propagarea unei pandemii dezastroase de zombiei care ameninta celalalt umanitatea A fost intepretat de diva de succes Brad Pitt si regizorul Marc Forster.

Filmul ofera actiune sus-panta si teancuri de momente infricosatoare si gore, oferind o comedie extrem de ingrozitoare, care se concentreaza pe incercarile de a salva omenirea inainte de a fi prea tarziu.

4. Evil Dead (2013)

Una dintre cele mai anticipate adaptari ale anului a fost Evil Dead, un remake al clasicului lui Sam Raimi de la sfarsitul anilor ’80. Regizat de Fede Alvarez, acest film se concentreaza pe un grup de tineri care, in timpul unei petreceri in aer liber intr-o cabana izolata, incearca sa-l distruga.

Popescu Bulevardul Otopeni si in afara texturile demonice si revolutia din 1981, la sfarsitul acestui zile, cinci prieteni vor fi nevoiti sa lupte pentru supravietuire, descoperind in cele din urma horriblele secrete ale cabanei in care au venit in vizita.

5. Insidious: Chapter 2 (2013)

Urmare a succesului din 2010, „Insidious”, „Insidious: Chapter 2” urmareste povestea familiei Lambert in timp ce incearca sa descopere misterul de nerezolvare a vietii si a lumii

Regizorul James Wan si actorii Patrick Wilson si Rose Byrne se intorc in acest sequel tensionat, care prezinta o serie de momente dezvoltate si infricosatoare, asa cum este familia Lambert

Top 5 filme horror din 2013: o retrospectiva

  1. The Conjuring (2013) – O familie este asediata de entitati supranaturale malefice.
  2. Mama (2013) – Doua fete gasite in padure sunt aparent urmarite de o aparitie misterioasa.
  3. World War Z (2013) – Omul lupta impotriva pandemiei de zombiei.
  4. Evil Dead (2013) – Un grup de tineri invoca raul intr-o cabana izolata.
  5. Insidious: Chapter 2 (2013) – Familia Lambert incearca sa descopere misterul lumii spirituale.

Aceste filme prezinta varietatea si calitatea filmelor horror lansate in 2013. Fiecare dintre ele ofera ceva unic si memorabil si, dupa cum se dovedeste, argintul viu este de succes pentru a crea povestiri atat de dificile; Infruntarea, insulaar si Momenteil Day 2 sunt doar cateva exemple de lucru care aduce suspiciune de viu in formate vechi.